Sport

Serena şi restul lumii

Ziarul de Vrancea
2 sep 2014 513 vizualizări
Liderul mondial este singura jucătoare din Top 10 WTA care a ajuns în semifinalele turneului de tenis US Open * la băieţi, sferturile de finală programează un meci de cinste: Djokovic - Murray

În ciuda înfrangerii nescontate în turul III al US Open în faţa croatei Mirjana Baroni, Simona Halep va rămane pe locul II în clasamentul WTA. Această pentru că singura jucătoare care ar fi putut-o depăşi pe Simona Halep, canadianca Eugénie Bouchard, a fost şi ea eliminată în optimile de finală, scor 6-7, 4-6 de rusoaica Ekaterina Makarova (nr. 17). Astfel încat s-a ajuns într-o situaţie rar întlnită în turneele WTA. Dintre jucătoarele aflate în Top 10 WTA, una singură a rezistat pană în sferturile de finală şi aceea este liderul mondial, Serena Williams. Dacă se ţine cont de primii zece capi de serie, în sferturi s-a mai calificat şi Caroline Wozniacki (11 WTA, dar favorită numărul 10, prin absenţa chinezoaicei Li Na).După eliminarea Simonei în turul III, numai trei jucătoare puteau să o înlocuiască pe poziţia a doua a topului mondial: Petra Kvitova, Maria Şarapova şi Eugénie Bouchard, toate fiind eliminate.
În urma partidelor disputate ieri noapte s-a stabilit ţintarul sferturilor de finală ale marelui turneu de la Flushing Meadows. Ekaterina Makarova, învingătoarea canadiencei, se va confrunta cu Viktoria Azarenka. Jucătoarea din Belarus a reuşit cea mai consistentă evoluţie după revenirea sa pe arene, însă în optimi a avut o adversară darză în sarboaica Aleksandra Krunic, care i-a luat primul set cu 6-4, “Vika” adjudecandu-le pe celelalte cu acelaşi scor. Celelalte rezultate de pe aceeaşi parte de tabloul au fost cele scontate: Serena Williams (SUA) – Kaia Kanepi (Estonia) 6-3, 6-3 şi Flavia Pennetta (Italia) – Casey Dellacqua (Australia)  7-5, 6-2, astfel încat tabloul sferturilor arată astfel: Serena Williams (1) – Flavia Pennetta (14), Viktoria Azarenka (17) – Ekaterina Makarova (18), Belinda Bencic (58) – Peng Shuai (39) şi Caroline Wozniacki (11) – Sara Errani (14).

În privinţa turneului masculin, situaţia este mai conservatoare din acest punct de vedere. În afară de absentul Rafael Nadal, numărul 2 mondial, doar trei tenismeni din Top 10 ATP au părăsit turneul pană ieri seară, înainte de sferturi: David Ferrer (5), eliminat în turul III de francezul Gilles Simon, apoi Milos Raonic (6) şi Jo-Wilfried Tsonga (10)  scoşi din cursă în optimi, în timp ce Tomas Berdych (4)  şi Roger Federer (3) au jucat în cursul nopţii trecute. Canadianul Raonic şi japonezul Kei Nishikori au susţinut un maraton de peste patru ore, un meci echilibrat în toate seturile, cu excepţia decisivului în care japonezul a arătat mai multă prospeţime: Nishikori (11) a caştigat disputa cu  4-6, 7-6, 6-7. 7-5, 6-4 după ce a fost condus cu 1-2 la seturi. Tsonga a fost eliminat de un tenisman în revenire puternică de formă, Andy Murray (9), scor 5-7, 5-7, 4-6. Însă Murray va da în sferturi chiar de liderul mondial, Novak Djokovic. Caştigand cu 6-1, 7-5, 6-4 în faţa germanului Philipp Kohlschreiber, sarbul a reuşit o mare performanţă, calificandu-se în sferturile unui turneu de Grand Slam pentru a 22-a oară consecutiv. Ultimul turneu major la care nu a ajuns în sferturi a fost cel de la Roland Garros, din 2009, unde a pierdut în turul trei chiar în faţa lui Kohlschreiber. De asemenea, “Nole” nu a pierdut niciun set în cele patru meciuri disputate la Flushing Meadows. Partida lui Djokovic cu Andy Murray va fi, incontestabil, capul de afiş al sferturilor. Japonezul Nishikori se va înfrunta cu elveţianul Stan Wawrinka (4), caştigătorul Australian Open, jucător care l-a depăşit în patru seturi pe spaniolul Tommy Robredo.
În fine, ultima prezenţă romanească în turneele de seniori de la Flushing Meadows s-a încheiat: perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (Romania/Olanda) a fost eliminată în optimi, scor 3-6, 2-6, de cuplul spaniol David Marrero / Fernando Verdasco, după 63 de minute.

Top 10 WTA la US Open

1. Serena Williams – calificată în sferturi
2. Simona Halep – eliminată în turul III de Mirjana Baroni (Croaţia)
3. Li Na – forfait
4. Petra Kvitova – eliminată în optimi de Aleksandra Krunic (Serbia)
5. Agnieszka Radwanska – eliminată în turul II de Peng Shuai (China)
6. Maria Şarapova – eliminată în optimi de Caroline Wozniacki (Danemarca)
7. Angelique Kerber – eliminată în turul III de Belinda Bencic (Elveţia)
8. Eugénie Bouchard – eliminată în optimi de Ekaterina Makarova (Rusia)
9. Ana Ivanovic – eliminată în turul II de Karolina Pliskova (Cehia)
10. Jelena Jankovic – eliminată în optimi de Belinda Bencic (Elveţia).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.