Sport

Vetrescu şi Trofin, ”vedetele” maratonului de la Jariştea

Andrei Milcoveanu
31 aug 2014 1499 vizualizări
Ediţia a II-a a maratonului umanitar de la Jariştea a adunat sâmbătă, 30 august, aproape 100 de concurenti, veniţi din localităţile urbane şu rurale ale judeţului.

Alături de ”generaţia digitală”, printre cei care au avut curajul să ia piept dificilul traseu de sub Măgura Odobeştilor s-au aflat viceprimarii din Odobeşti şi Focşani, respectiv Florin Vetrescu şi Tudorel Trofin. Tot la capitolul politicieni trebuie să-l amintim şi pe consilierul municipal Dragoş Horhocea, prezent şi el destul de discret la start. Scopul maratonului a fost strângerea de fonduri în vederea achiziţionării unei proteze pentru jărişteanul Florinel Gheorghiţă, ajuns în scaun cu rotile în urma unui accident stupid. Participantii au parcurs 30 de kilometri pe"Drumul Nemţilor" , care a fost construit de armata germană în Primul Război Mondial. Acesta avea ca scop transportarea trupelor, muniţiei şi tunurilor pană în Dealul Măgurei, după cum spun organizatorii. Amânat o săptămână din cauza vremii nefavorabile, maratonul de la Jariştea a reuşit să sudeze emoţional o comunitate şi să arate că vrâncenii se pot mobiliza pentru a da o mână de ajutor aproapelui, fiecare participant contribuind cu taxa de înscriere la achiziţionarea protezei. Dacă tânărul George Ifrim din Focşani este câştigătorul oficial al maratonului, neoficial toţi cei care au participat sunt câştigători, pentru că prin gestul lor au adus o rază de lumină în viaţa persoanei aflată în cărucior. ”Vreau să mulţumesc tuturor celor care au participat la această manifestare umanitară şi celor care ne-au sprijinit să realizăm acest maraton. Suma obţinută a fost comunicată firmei Ortopedica, iar aceasta ne-a transmis că este suficientă pentru achiziţionarea protezei, în plus oferindu-i dlui Gheorghiţă  şi un cadru pentru a-şi corecta mersul la piciorul valid”, ne-a spus primarul de la Jariştea, Cătălin Toma. Bref, în timp ce prin unele primării, agenţii sub acoperire ale UNPR-ului, umblau să racoleze primarii falimentari, la Jariştea comunitatea se lupta să sprijine un om necăjit, pentru că parlamentarii români de 25 de ani nu au fost în stare să creeze un sistem public de sănătate funcţional. Felicitări gestului umanitar al maratoniştilor, din care fiecare avem de învăţat! (Andrei Milcoveanu)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.