Sport

Voinţa Odobeşti şi "Prietenii lui Jelea", învingătoare la Memorialul “Florin Jelea”

Dan Chiriac
31 aug 2014 943 vizualizări
Tatăl jucătorului a oferit la finalul turneului o masă de pomenire pentru fiul său, decedat în 1991

Sambătă şi duminică a avut loc o nouă ediţie a Memorialului “Florin Jelea” la fotbal. Partidele s-au desfăşurat pe stadionul din comuna Cîmpineanca.  Sambătă au jucat echipele actuale din trei comune, iar duminică au avut loc partide de old-boys. Întrecere amicală organizată în amintirea fostului jucător focşănean care a jucat la Unirea Focşani, Dinamo Bucureşti şi la naţionala de tineret a fost caştigată de Voinţa Odobeşti şi echipa "Prietenii lui Jelea". La tineri, Voinţa Odobeşti a caştigat ambele partide disputate, 1-0 cu AS Cîmpineanca şi 3-2 cu Viitorul Vîrteşcoiu. În ultimul joc, AS Cîmpineanca a terminat la egalitate, 1-1, cu Viitorul Vîrteşcoiu. Golgeterul turneului a fost Alin Potorac, de la Viitorul Vîrteşcoiu, iar cel mai jucător Adi Oltianu – Voinţa Odobeşti. La old-doys, "Prietenii lui Jelea" s-au impus în cele două jocuri disputate, 3-2 cu Energia Vulturu şi 4-2 cu AS Cîmpineanca. Locul doi le-a revenit celor de la Energia Vulturu, care a trecut cu 4-0 de AS Cîmpineanca. La tineri s-a jucat după sistemul "fiecare cu fiecare", pe durata unei reprize de 40 de minute.

Prietenii învingători la old-boys

Ieri, triunghiularul între echipele de old boys de la Cîmpineanca şi Vulturu, dar şi o selecţionată formată din "Prietenii lui Jelea" s-a disputat după sistemul "fiecare cu fiecare" cate o repriză de 30 de minute.  Memorialul a fost programat iniţial în urmă cu o săptămană, dar a fost amanat din cauza vremii nefavorabile. Ieri dimineaţă a avut loc şi slujba de pomenire la mormantul jucătorului. Festivitatea de premiere a fost făcută de Gheorghe Jelea. Competiţia este organizată de tatăl regretatului jucător, preşedintele clubului AS Cîmpineanca, Jani Oltianu, cu spijinul Asociaţiei Judeţene de Fotbal Vrancea, dar şi Primăria comunei Cîmpineanca şi de primarul Ştefan Paraschiv. Turneul are loc prin rotaţie, în cele trei comune care i-au marcat viaţa lui Florin Jelea – Cîmpineanca, Vulturu şi Goleşti. După terminarea meciurilor de duminică, tatăl jucătorului a oferit o masă de pomenire. Florin Jelea a murit în 1991, în urma unui accident rutier. Jucătorul se întorcea la Focşani, unde urma să dispute un meci amical cu Dacia Unirea Brăila. Jelea se anunţa a fi una dintre marile speranţe ale fotbalului vrîncean. La 17 ani, acesta s-a aflat în lotul echipei Dinamo Bucureşti, care a caştigat titlul naţional la seniori. Florin Jelea a evoluat pentru Unirea Focşani, Dinamo şi echipa naţională de juniori. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.