Sport

Astra în pragul grupelor, Petrolul - de doi bani speranţă

Ziarul de Vrancea
27 aug 2014 531 vizualizări
Cele două echipe romaneşti joacă astăzi în manşa retur a play-off-ului Ligii Europa

Astra Giurgiu – Olympique Lyon (în tur, 2-1), ora 19:45 DigiSport 1
Astra: Lung – Pliatsikas, Ben Youssef, Oros, Morais – Laban, Yahaya – Enache, Budescu, William – Bukari. Antrenor: Daniel Isăilă.
Lyon: Lopes – Jallet, B.Koné, Ghezzal, Dabo – Mvuemba, Gonalons, Malbranque, Tolisso – Lacazette, N’jié. Antrenor: Hubert Fournier.
Arbitru: Serghei Kasaev (Rusia).
Astra Giurgiu pleacă, în mod neaşteptat cu prima şansă de calificare în grupele Ligii Europa şi asta în primul rand datorită strălucitei victorii obţinute pe “Stade Gerland” cu scorul de 2-1. Faptul că Olympique Lyon nu mai este ce a fost în urmă cu acum 5-10 ani se ştia de mult, însă un loc V în puternica ligă franceză înseamnă ceva. Şi totuşi, Lyon nu se regăseşte în niciun fel: după ce a pierdut prima manşă din play-off în faţa Astrei, lyonezii au suferit în campionat o neaşteptată înfrangere – tot pe teren propriu – cu Lens. Şi ca şi cum aceste insuccese nu erau suficiente, antrenorul Hubert Fournier a fost constrans să adauge nume noi pe lunga listă a accidentaţilor, pe care erau Bisevac, Umtiti sau vedeta numărul 1, Yohan Gourcuff.  Imediat după partida tur, Lyon l-a pierdut pe dispecerul Clément Grenier, iar după disputa cu Lens, au devenit indisponibili jucătorii de atac Benzia şi Yattara. Adăugandu-l şi pe fundaşul central Rose (eliminat în partida-tur), lista neagră a lui Fournier cuprinde opt oameni. Toate încercările de a-l pune pe picioare pe Gourcuff au fost sortite eşecului şi Lyon va veni la Giurgiu cu ce are.
Antrenorul Daniel Isăilă are doar două probleme de lot: una mai veche, fundaşul central Găman, care n-a jucat nici pe “Gerland” şi una mai nouă, varful Kehinde Fatai, deşi a scăpat de problemele medicale, nu s-a antrenat în ultimele zile
"Aşteptăm cu încredere, ştim că nu ne aşteaptă un meci uşor, ştim că Lyon va veni să îşi ia revanşa. I-am simţit foarte motivaţi pe băieţi la antrenamente, e o încărcătură uriaşă pentru noi. Putem face istorie pentru acest oraş, avem nevoie de suporteri, sper să fie alături de noi, să ne încurajeze. Vom încerca să profităm de orice slăbiciune a adversarului, trebuie să profităm de orice. E un avantaj pe care îl avem, dar maine va fi un meci total diferit faţă de cel de la Lyon. Ei au spus că vin aici să obţină calificarea. Îmi doresc să blocăm cat mai bine toate culoarele şi să marcăm noi. Lyon e o echipă cu jucători de calitate, care te pot pune în dificultate. Dar sperăm să înscriem şi să realizăm ceea ce ne-am propus", a declarat Isăilă. Astra are totuşi, prima şansă, o remiză şi chiar o înfrangere cu 0-1 fiind în sprijinul ei.
* Dinamo Zagreb – Petrolul (în tur, 3-1), ora 22:00, DigiSport 1
Dinamo: Eduardo – Boras, Simunic, Simunovic, Pivaric – Ademi, Brozovic – Machado,Vukojevic, Wilson – Cop. Antrenor: Zoran Mamic.
Petrolul: Peçanha (Cobrea) – Alcenat, Gerson, Hoban, Satli – De Lucas, Mustivar – Albin, Mutu, Teixeira – Tamuz. Antrenor: Răzvan Lucescu
Dinamo: Eduardo – Pinto, Simunovic, Simunic, Pivaric – Ademi, Brozovic, - Soudani (’46 – Machado), Antolic (’73 - Vukojevic, Wilson Eduardo (’62 –Pjaca) -  Cop. . Antrenor: Zoran Mamic.
Arbitru: Ivan Kruzliak (Slovacia).
Deşi pornea cu mai multe şanse de calificare decat Astra,  Petrolul porneşte cu foarte puţine speranţe în returul de pe stadionul “Maksimir”. Ştiut fiind profilul ofensiv al echipei lui Răzvan Lucescu, o înfrangere la limită la Ploieşti ar fi dat şanse apreciabile prahovenilor, însă golul marcat de Machado în ultimele secunde a rispit şi bruma de şanse care a mai rămas. Lucescu susţine că echipa sa va face totul să răstoarne calculele dar recunoaşte că va fi foarte greu. În plus, spre deosebire de Astra, nici starea lotului nu-i este favorabilă. În timp ce croaţii nu au probleme de lot, iar Zoran Mamic a odihnit mulţi titulari în meciul de campionat, belelele curg garlă la “găzari”. Fundaşul central Geraldo, stalpul apărării este suspendat, cel de pe partea stangă, Fanchone, este incert spre indisponivil, iar buba cea mare este portarul titular, Peterson Peçanha, care s-a accidentat la antrenament şi are şanse mici să apere astăzi. Variantele de rezervă sunt Bolboaşă şi Cobrea, jucători cu experienţă aproape de zero. În aceste condiţii, speranţa lui Răzvan stă în cei patru jucători din faţă, care trebuie să evolueze de la excepţional în sus pentru a înfăptui minunea.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.