Sport

MOZAIC STIRI ECONOMICE:O treime dintre angajaţi ar permite accesul la datele personale

Ziarul de Vrancea
27 aug 2014 581 vizualizări
Aşa arată un raport al PwC Romania u generaţia mai tanără este mult mai deschisă în privinţa accesului angajatorilor la datele lor personale, spune studiul

O treime dintre angajaţi ar fi dispuşi să permită accesul companiilor în care lucrează la datele personale, ca cele de pe reţelele de socializare, care ar putea fi utilizate pentru a înţelege mai bine ce îi motivează, de ce şi-ar schimba locul de muncă sau pentru îmbunătăţirea condiţiilor de lucru. Generaţia mai tanără este mult mai deschisă în privinţa accesului angajatorilor la datele lor personale, iar monitorizarea acestor informaţii va deveni din ce în ce folosită de companii în următorii 10 ani, după intrarea pe piaţa muncii a Generaţiei Y (persoanele născute între anii 1980 şi 2000, cu aproximaţie), întrucat va cumula pană în anul 2020 jumătate din forţa de muncă globală, se arată într-un comunicat al PwC Romania. Raportul "The future of work: A journey to 2022" a fost realizat de PwC pe baza unui sondaj efectuat în randul a 10.000 de angajaţi din China, India, Germania, Marea Britanie şi Statele Unite ale Americii, la care au participat şi 500 de specialişti în resurse umane la nivel global. Angajatorii ar putea utiliza astfel tipul de date personale folosite de retaileri şi companiile de publicitate pentru a personaliza ofertele de vanzare. "Acest tip de analiză de date ar putea include şi monitorizarea în timp real a sănătăţii angajaţilor, cu sfaturi proactive privind menţinerea şi îmbunătăţirea sănătăţii pentru a reduce zilele de concediu medical", a declarat în comunicat Horaţiu Cocheci, liderul echipei de Servicii de Consultanţă pentru Resurse Umane, PwC Romania. Piaţa muncii va fi transformată în următorii 5-10 ani în special de tehnologia informaţiei, peste jumătate (58%) dintre specialiştii în resurse umane chestionaţi afirmand că se pregătesc pentru această schimbare, în timp ce un sfert spun că sunt deja pregătiţi. Peste 60% dintre angajaţi cred că tehnologia avansată contribuie la îmbunătăţirea perspectivelor de angajare, însă un sfert sunt îngrijoraţi de faptul că automatizarea le pune locul de muncă în pericol. Studiul arată că 59% dintre respondenţii salariaţi sunt pregătiţi să fie disponibili pentru muncă în orice moment prin intermediul tehnologiei informaţiei, putand fi contactaţi oricand, în schimbul unui loc de muncă sigur, iar procentajul creşte la 64% în cazul Generaţiei Y. "Managerii vor trebui să dezvolte o cultură organizaţională în care tehnologia să funcţioneze în avantajul tuturor angajaţilor. Acest lucru nu înseamnă crearea de orare în care sistemele să fie oprite, ci dezvoltarea unei culturi organizaţionale în cadrul căreia oamenii să poate folosi tehnologia pentru a-şi îmbunătăţii viaţa, dar şi să aibă control asupra timpului în care îşi doresc acest lucru", a mai spus Cocheci.

Gazoductul Iaşi-Ungheni dă speranţe Moldovei în faţa Rusiei

Premierul Republicii Moldova la inaugurarea gazoductului Iaşi-Ungheni: Vom fi mai siguri că nimeni nu ne ameninţă!

Premierul Romaniei şi cel al Republicii Moldova au inaugurat ieri gazoductul Iaşi-Ungheni. Iurie Leancă a declarat că prin acest proiect ţara sa va fi mai sigură că nimeni nu-i va crea probleme sau o va ameninţa, subliniind că în doi ani se va realiza şi interconectarea pentru energie electrică cu Romania. "Aceste proiecte nu sunt orientate împotriva altcuiva, ci sunt în interesul Republicii Moldova (...). Asta înseamnă că vom fi mult mai siguri că nimeni nu va putea să ne creeze probleme, să ne ameninţe, dar vom avea o relaţie absolut normală, absolut civilizată", a afirmat Leancă. El a arătat că proiectul nu ar fi putut fi realizat fără sprijinul desoebit al Comisiei Europene şi al Bucureştiului, premierul Republicii Moldova mulţumindu-i în mod deosebit premierului Ponta.  "Despre acest gazoduct am început să vorbim în '98. Trebuie să vă mărturisesc că doar din momentul în care domnul Victor Ponta a preluat conducerea Executivului la Bucureşti am reuşit să ne mişcăm de la cuvinte, declaraţii frumoase, la acţiuni. Domnule Ponta, vă mulţumesc din tot sufletul", a spus Iurie Leancă. El a adăugat că, din păcate, interconectarea cu Romania privind reţelele eneregtice este întarziată, în condiţíile în care energia este în Romania cu 40% mai ieftină decat cea achiziţionată de Republica Moldova, şi a promis ca în doi ani să fie realizată şi această interconectare. "Cred că prin inaugurarea de azi dăm un mesaj pentru toată lumea şi aş vrea să fim prieteni cu toată lumea, dar mesajul să fie foarte clar: Moldova şi Romania, ca să fie cu adevărat independente, au nevoie şi de energie, aşa cum avem nevoie şi de toate celelalte resurse. Împreună putem să fim cu adevărat independenţi şi împreună putem să fim cu adevărat respectaţi pentru asta şi acesta e mesajul pe care îl dăm astăzi Europei şi tuturor. Sunt convins că acest gaz va fi nu doar mai ieftin, dar va fi sigur şi în felul ăsta niciodată Moldova nu va sta cu frica că rămane fără energie", a declarat premierul Ponta. Premierul a adăugat că, în ciuda părerilor sceptice cu privire la proiect, cu sprijinul CE s-a reuşit finalizarea proiectului în termenul de un an. Premierul roman s-a arătat convins că preţul gazelor va fi mai ieftin, dar la fel de ambele părţi ale Prutului, însă a refuzat să precizeze dacă gazul va fi furnizat de Transgaz sau de Petrom, el subliniind că ambele sunt companii romaneşti aflate în competiţie.

Minidrone controlate de pe smartphone sau tabletă, în oferta Orange

Orange Romania a lansat în ofertă două minidrone care pot fi controlate de pe smartphone şi tabletă şi pot fi utilizate pentru realizarea de fotografii sau clipuri video, a anunţat ieri operatorul de telecomunicaţii. Minidronele Rolling Spider şi Jumping Sumo pot fi controlate cu ajutorul unei aplicaţii gratuite, FreeFlight 3, pentru dispozitive iOS, Android, Windows 8.1 şi Windows Phone 8.1. Prima dronă se poate deplasa atat în aer, cat şi pe sol, pe pereţi şi chiar pe tavan. Aceasta este echipată cu o cameră verticală, poziţionată sub fuselaj, care o ajută să se stabilizeze în timpul zborului şi să realizeaze fotografii în aer liber sau în interior. Drona are autonomie de 8 minute şi funcţionează cu o baterie reîncărcabilă. Jumping Sumo este echipată cu două roţi retractabile, se poate deplasa cu o viteză maximă de 2 metri/secundă şi are o autonomie de 20 de minute. Aceasta este echipată cu obiectiv superangular care trimite imagini video în direct pe ecranul smartphone-ului sau tabletei pilotului şi poate realiza fotografii şi videoclipuri pe care le poate stoca pe un stick micro-USB conectat în prealabil la ea. Cele două minidrone vor fi disponibile atat în Orange shop, cat şi în magazinul online, la preţul de 169 euro pentru Parrot Jumping Sumo, respectiv 109 euro pentru Parrot Rolling Spider.

Egiptul a plătit 15,5 milioane dolari pentru graul din Romania

Guvernul egiptean a cumpărat marţi 60.000 de tone de grau din Romania, pentru care a plătit aproximativ 15,5 milioane de dolari, conform unui anunţ postat pe site-ul Autorităţii Generale pentru Aprovizionare (GASC). Egiptenii au cumpărat cele 60.000 de tone de grau romanesc de la traderul de cereale Invivo, la un preţ de 257,77 dolari/tonă, dar au achiziţionat şi 115.000 de tone de grau din Rusia, la preţuri cuprinse între 259,29 şi 259,43 dolari/tonă. Preţurile nu includ taxele asiguratorii. Livrarea cerealelor se va face în perioada 21-30 septembrie. Egiptul, cel mai mare importator de grau din lume, a cumpărat deja anul acesta peste 420.000 tone de grau romanesc, care va fi livrat pană pe data de 10 septembrie, potrivit Ziarului Financiar. Preţul de achiziţie a variat între 255,88 dolari/tonă şi 263,35 dolari/tonă. Romania a raportat o producţie de grau de 7,37 milioane de tone în 2014, în urcare faţa de 7,34 milioane tone anul trecut, fiind cea mai mare din ultimii nouă ani şi a doua din ultimii 44 de ani, potrivit datelor Ministerului Agriculturii.

Nuclearelectrica începe procedurile pentru reactoarele 3 şi 4

Compania de stat Nuclearelectrica (SNN) a început ieri, 27 august, procedura competitivă de selectare a investitorilor în vederea construcţiei reactoarelor nucleare 3 şi 4 la centrala nuclearelectrică din Cernavodă, proiect în valoare de 6,5 miliarde de euro. "Nuclearelectrica informează acţionarii, investitorii şi publicul că în 27 august iniţiează procedura competitivă de selectare de investitori pentru realizarea proiectului Unităţile 3 şi 4 CNE Cernavodă («proiectul»), în conformitate cu strategia de continuare a proiectului aprobată în Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor SNN din 22 august 2014", potrivit unui comunicat al companiei de stat. Potrivit strategiei de atragere a investitorilor aprobată de AGA Nuclearelectrica în 22 august, statul va ceda potenţialelor companii interesate 51% din proiect, dar va păstra, alături de Nuclearelectrica, cel puţin 30% din acţiuni. Prima etapă a procedurii de selecţie constă în calificarea investitorilor interesaţi pe baza documentaţiei de calificare depuse. În urma îndeplinirii cerinţelor de calificare, investorii vor avea acces la informaţii detaliate cu privire la proiect. Ulterior, investitorii vor fi invitaţi să depună scrisori de intenţie, care vor fi evaluate, după care va fi selectat investitorul şi va începe negocierea pentru înfiinţarea unei companii de proiect, care va dezvolta investiţia. Pentru început, se va crea o societate mixtă din aportul exclusiv în numerar al Nuclearelectrica şi al investitorului privat selectat, corespunzător unor cote de 49%, respectiv 51%. Nuclearelectrica va contribui iniţial la capitalul social al firmei mixte cu aport în numerar în funcţie de necesităţi, dar nu mai mult de 2 milioane de euro, reprezentand 49% din capitalul iniţial al firmei mixte. Firma mixtă se va transforma, după doi ani, în producător independent de electricitate (IPP).

Şefa FMI a fost pusă sub acuzare

Directorul general al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Christine Lagarde, a fost pusă sub acuzare pentru neglijenţă în serviciu, într-un scandal de corupţie legat de despăgubirile acordate de statul francez omului de afaceri Bernard Tapie, informează AFP. Lagarde a declarat pentru AFP că nu îşi va da demisia de la conducerea FMI, dar că va informa board-ul instituţiei în legătură cu situaţia actuală. Cazul de corupţie în care Lagarde este inculpată datează de pe vremea în care directorul FMI ocupa funcţia de ministru al Finanţelor şi Economiei. Atunci, statul francez a plătit despăgubiri în valoare de 400 de milioane de euro omului de afaceri Bernard Tapie, în urma unui arbitraj dispus de către Lagarde. Arbitrajul viza rezolvarea litigiului dintre Tapie, un apropiat al fostului preşedinte Nicolas Sarcozy, şi banca Credit Lyonnais asupra vanzării de către aceasta a unei participaţii deţinute de omul de afaceri la compania de echipament sportiv Adidas. Lagarde a fost interogată timp de mai multe ore marţi de către magistraţi de la Curtea de Justiţie din Franţa, singura instanţă judiciară ce poate ancheta şi judeca un membru al guvernului pentru faptele comise în timpul exercitării mandatului.

Avem ministru pentru Buget

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, ieri, numirea senatorului PSD Darius Valcov în funcţia de ministru delegat pentru Buget. Conform unui anunţ al Administraţiei prezidenţiale, preşedintele Traian Băsescu a semnat, miercuri, Decretul prin care se ia act de demisia lui Liviu Voinea din funcţia de ministru delegat pentru Buget, precum şi Decretul prin care este numit Darius-Bogdan Valcov în această funcţie. Senatorul PSD Darius Valcov, propus de premierul Victor Ponta pentru postul de ministru delegat pentru Buget, activează de doi ani în formaţiunea social-democrată, el fiind, anterior, vreme de 12 ani, membru marcant al PD, primar PD al municipiului Slatina în două mandate şi liderul PDL Olt. El a fost propus de premierul Victor Ponta pentru postul de ministru delegat pentru Buget. Iniţial, pentru această funcţie a fost propus deputatul PSD Claudiu Manda, preşedinte al PSD Dolj şi vicepreşedinte al comisiei de buget-finanţe a Camerei, dar propunerea a fost respinsă de preşedintele Traian Băsescu, care a arătat că acesta nu este potrivit pentru funcţia de ministru al Bugetului, deoarece experienţa sa cea mai complexă este legată de funcţia de director la Casa studenţilor Craiova, unde singurul calcul economic e valoarea biletelor rupte.

iPad vine cu un ecran mai mare

Apple intenţionează să lanseze pe piaţă un nou model de iPad, care să aibă un ecran mai mare decat precedentele versiuni ale tabletei, furnizorii de echipamente ai comapniei fiind pregătiţi să înceapă producţia la începutul lui 2015, potrivit unor surse, relatează Bloomberg. Ecranul noului model de iPad ar urma să aibă diagonala de 12,9 inch, în condiţiile în care, în prezent, tabletele de la Apple sunt disponibile în două variante - cu ecran de 9,7 inch sau 7,9 inch. Compania americană a lucrat aproximativ un an, împreună cu furnizorii săi, pentru a dezvolta noul model de iPad, potrivit aceloraşi surse. Apple încearcă se înnoiască linia de tablete a companiei, după ce vanzările acestui produs au scăzut în ultimele două trimestre. Motivul declinului este că, în lipsa unor noi modele de tablete, consumatorii s-au orientat către iPhone-uri cu ecrane mai mari. În acelaşi timp, Apple pregăteşte introducerea pe piaţă a unor versiuni îmbunătăţite ale produselor iPad cu ecran de 9,7 inch şi iPad mini. Acestea urmează să fie disponibile pentru cumpărare la finalul acestui an.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.