Sport

Revanşa Carolinei Garcia

Ziarul de Vrancea
19 aug 2014 565 vizualizări
Franţuzoaica a învins-o pe Irina Begu în turneul de tenis de la New Haven, a doua zi după ce Irina o eliminase în calificări * Simona Halep a debutat în turneu în cursul nopţii

Irina Begu a avut şansa de a se califica în turul II al turneului de tenis de la New Haven (SUA), dotat cu premii în valoare totală de 710.000 de dolari, printr-o situaţie foarte rar întalnită în turnee. După ce a învins-o în ultimul tur al calificărilor pe jucătoarea franceză Caroline Garcia, Irina ar fi trebuit să întalnească în primul tur pe tabloul principal pe favorita numărul 8, Carla Suarez, însă jucătoarea spaniolă a acuzat probleme de sănătate şi a abandonat turneul. În asemenea cazuri, jucătoarea retrasă este înlocuită cu una eliminată în ultimul tur al calificărilor, de regulă cea care a pierdut la un scor mai strans. Ori această “lucky-loser” s-a nimerit să fie tocmai Caroline Garcia, pe care Irina a întalnit-o la 24 de ore după partida din calificări. De această dată, însă franţuzoaica şi-a luat revanşa, după două seturi adjudecate la tie-break cu acelaşi scor, 7-4. Partida a durat două ore. Astfel încat am rămas în competiţia de la New Haven, doar cu Simona Halep, care a întalnit-o în cursul nopţii pe jucătoarea slovacă Magdalena Rybarikova, care a dispus în primul tur cu 6-4, 6-3 de Silvia Soler (Spania). Pană acum, palmaresul dintre cele două jucătoare este egal, 1-1, ambele partide disputandu-se în 2011. Magdalena a învins-o pe Simona în calificările turneului de la Hobart, iar Simona a caştigat prin abandon în toamnă, în turul II la Moscova.
Pană acum, s-au înregistrat cateva surprize şi asta chiar pe partea de tablou condusă de Simona: ucraineanca Elina Svitolina a fost eliminată de chinezoaica Peng Shuai (4-6, 3-6), Garbiñe Muguruza (Spania) a dispus cu 6-2, 3-6, 6-1 de italianca Sara Errani (nr. 7), iar “sperietoarea” Dominika Cibulova (Slovacia) a pierdut cu 6-7, 3-6 în faţa jucătoarei germane Andrea Petkovic. În schimb, Caroline Wozniacki (Danemarca) a caştigat cu 4-6, 6-1, 6-2 partida cu Timea Bacsinszky (Elveţia) şi a arătat o formă foarte bună şi la Cincinnati, cand a pierdut foarte greu în faţa Serenei Williams. De altfel, Caroline este foarte simpatizată la New Haven, unde a caştigat trei turnee consecutive. Fostul lider mondial provenit din Danemarca se arată a fi principalul pericol pentru Simona, pană în finală. A doua favorită a turneului, după Simona Halep, este jucătoarea cehă Petra Kvitova, caştigătoarea turneului de la Wimbledon.
În proba feminină de dublu, Monica Niculescu, în tandem cu Caroline Garcia, s-a calificat în sferturile de finală, caştigand cu 6-0, 5-7, 14-12 partida cu perechea Anna-Lena Grönefeld / Klara Koukalova (Germania / Cehia). De remarcat faptul că jucătoarea cehă este fosta parteneră a Monicăi, cu care a caştigat în iarnă două turnee. Adversarele celor două jucătoare din sferturi pot fi Cara Black (Zimbabwe) şi Sania Mirza (India), cuplul favorit nr. 1, care au de jucat cu surorile cehe Karolina şi Kristina Pliskova.
Alte rezultate din primul tur: Barbora Zahlavova (Cehia) – Belinda Bencic (Elveţia) 6-4, 5-7, 6-3; Samantha Stosur (Australia) – Kurumi Nara (Japonia) 7-6, 6-7, 6-2; Kirsten Flipkens (Belgia) – Misaki Doi (Japonia) 6-3, 4-6, 6-2; Eugénie Bouchard (Canada) – Bojana Jovanovski (Serbia) 6-1, 6-1;


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.