Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Tricolorele joacă în semifinalele CM

Ziarul de Vrancea
31 iul 2014 416 vizualizări
Echipele Germaniei şi Danemarcei se vor întalni în semifinalele Campionatului Mondial de handbal feminin Under 18 din Macedonia, celălalt meci din ultimul act al competiţiei fiind Romania - Muntenegru.

Germania a învins, miercuri, cu scorul de 36-29 (19-15), echipa Coreei de Sud, în timp ce Danemarca a trecut cu scorul de 29-26 (22-22, 10-11) după prelungiri, de Rusia. Semifinalele sunt programate astăzi, la Ohrid, meciul Romania - Muntenegru urmand a se disputa de la ora 18.00, iar Germania - Danemarca de la ora 20.30. Formaţia muntenegreană a învins, miercuri, cu scorul de 25-24 (11-10), naţionala Braziliei. La randul lor, tricolorele s-au calificat în semifinalele Campionatului Mondial după victoria obţinută, cu scorul de 36-22 (22-12), în faţa reprezentativei Olandei. Finalele pentru medalii vor avea loc duminică.

Mera a semnat cu Rapid
 

Fundaşul Ioan Mera a semnat, joi, un contract valabil un sezon cu FC Rapid şi va debuta la formaţia giuleşteană în meciul cu FC Viitorul, programat, astăzi, în etapa a II-a a Ligii I. În varstă de 27 de ani, Mera este după Emil Dică al doilea jucător care semnează cu Rapid de la preluarea clubului de către omul de afaceri Valerii Moraru. Fundaşul a mai evoluat în cariera sa de pană acum la formaţiile Poli Timişoara, CFR Timişoara, FCM Reşiţa, CS Buftea, Gloria Buzău, Unirea Urziceni, Alania Vladikavkaz, Săgeata Năvodari şi ultima oară la ACS Poli Timişoara. Antrenorul Ionel Ganea a declarat  într-o conferinţă de presă că nu a renunţat la niciunul dintre jucătorii noi pe care îi are la antrenamente, chiar dacă pană acum nu au semnat decat doi.

Orac şi Liţă Dumitru, angajaţi la Concordia
 

Fostul fotbalist Costel Orac va ocupa funcţia de director de imagine în cadrul clubului Concordia Chiajna, în timp ce tehnicianul Liţă Dumitru va conduce activitatea academiei de fotbal a grupării ilfovene. Costel Orac a fost între 2010 şi 2011 antrenor al formaţiei Concordia Chiajn, reuşind alături de Laurenţiu Diniţă, promovarea în prima ligă. "Avem nevoie de experienţa lui Costel Orac pentru a promova imaginea bună de care se bucură Concordia Chiajna în acest moment. Vrem să ţinem aproape fostele glorii din fotbal, să fie alături de echipă, dar şi de cei mici de la Academia de Fotbal a clubului, acolo unde l-am numit şef de centru pe Liţă Dumitru", a declarat primarul comunei Chiajna, Mircea Minea.

Monaco vrea brazilieni de la Lucescu

AS Monaco încearcă să compenseze plecarea mijlocaşului James Rodriguez la Real Madrid, astfel că s-a orientat către brazilienii Douglas Costa şi Alex Teixeira de la Şahtar Doneţk, jucători pentru care gruparea din Principat este dispusă să plătească peste 65 de milioane de euro. James Rodriguez a semnat, la 22 iulie, un contract pe şase sezoane cu Real Madrid, clubul AS Monaco încasand din acest transfer 80 de milioane de euro. Acum, pentru o sumă mai mică, oficialii monegaşti au posibilitatea de a cumpăra doi jucători tineri, cu evoluţii apreciate la echipa lui Mircea Lucescu. Douglas Costa (23 ani) este un jucător cu profil ofensiv şi a sosit la Doneţk în ianuarie 2010 de la Gremio, pentru 6 milioane de euro. Tot pentru şase milioane de euro şi tot la începutul anului 2010 a venit de la Vasco da Gama şi mijlocaşul ofensiv Alex Teixeira (24 de ani).

Lukaku, definitiv la Everton

Atacantul belgian Romelo Lukaku a semnat un contract pe cinci ani cu Everton, grupare la care a evoluat sub formă de împrumut sezonul trecut de la Chelsea Londra, a anunţat gruparea engleză. Suma de transfer pentru Lukaku este de 28 de milioane de lire sterline, un record pentru Everton. El va purta numărul 10. Atacantul belgian de 21 de ani a fost cel mai bun marcator al echipei Everton sezonul trecut, cu 16 goluri în 33 de meciuri în Premier League.

Finală inedită în Copa Libertadores

Formaţiile San Lorenzo (Argentina) şi Nacional Asuncion (Paraguay) se vor înfrunta într-o dublă manşă, la 6 şi 13 august, în ultimul act al Copei Libertadores. Nacional a eliminat în semifinale pe Defensor Sporting Montevideo din Uruguay, după 2-0 pe teren propriu şi 0-1 în deplasare.  San Lorenzo s-a calificat în finală după ce a trecut, cu scorul de 5-0, pe teren propriu, şi 0-1, în deplasare, de formaţia Bolivar La Paz din Bolivia. Cele două finaliste au ajuns în premieră în această fază a competiţiei.

 

Rezultate nescontate în Liga Campionilor

Zenit a pierdut în Cipru, iar "taurii" din Salzburg au fost răpuşi în Azerbaidjan
Nu au lipsit surprizele în meciurile de miercuri seara, din cadrul turului II preliminar al Ligii Europa. Astfel, Zenit Sankt Petersburg, vicecampioana Rusiei, a fost învinsă neaşteptat de AEL Limassol, cu scorul de 0-1, echipa antrenată de Andre Villas-Boas, care a terminat meciul în 10 oameni, după eliminarea lui Axel Witsel (67). Polonezul Gikiewicz (64) a marcat singurul gol. De asemenea, Red Bull Salzburg a fost învinsă la Baku, de către formaţia Qarabaq într-un meci cu trei eliminări, două de la gazde, una de la oaspeţi. Brazilienii Leandro şi Reynaldo au înscris pentru formaţia azeră, Soriano a marcat pentru austrieci. În meciul dintre Ludogoreţ Razgrad şi Partizan Belgrad, fundaşul romani Cosmin Moţi a jucat tot meciul pentru bulgari, iar un alt rezultat nescontat a fost victoria cu 4-1 a Legiei Varşovia în faţa campioanei Scoţiei, Celtic Glasgow, într-un meci în care sarbul Miroslav Radovic, care a terorizat Rapidul cu caţiva ani în urmă, a marcat două goluri. Interesantă a fost şi victoria obţinută de Beşiktaş Istanbul în Olanda, 2-1 cu Feyenoord, goluri marcate de Mustafa ('13) şi Kerim ('71), gazdele reducand din handicap în minutele adiţionale dintr-un penalty transformat de Te Vrede.
Alte rezultate din turul II preliminar al Ligii Campionilor : Debrecen (Ungaria) - BATE Borisov (Belarus) 1-0; Slovan Bratislava (Slovacia) - Sheriff Tiraspol (R. Moldova) 2-1; Sparta Praga - Malmö FF (Suedia) 4-2; NK Maribor (Slovenia) - Maccabi Tel Aviv (Israel) 1-0; Aalborg (Danemarca) - Dinamo Zagreb 0-1; Standard Liège (Belgia) - Panathinaikos Atena  0-0; Grasshopper Zürich - Lille (Franţa) 0-2; Dnipro Dnepropetrovsk (Ucraina) - FC Copenhaga 0-0; HJK Helsinki - APOEL Nicosia (Cipru) 2-2; FK Aktobe (Kazahstan) - Steaua 2-2



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.