Sport

Atleţii vranceni pregătesc naţionalele de juniori II

Dan Chiriac
30 iul 2014 824 vizualizări
Pe 2-3 august are loc la Bucureşti finala Campionatului Naţional al juniorilor 2 u data concursului a fost modificată, după ce un concurs din Ucraina a fost anulat din motive de securitate

Campionatele naţionale de juniori 2 la atletism vor avea loc la finalul acestei săptămani, după cum au stabilit oficialii Federaţiei Romane de Atletism, la începutul anului. În primăvara acestui an, data naţionalelor a fost modificată pentru a face loc unui concurs în Ucraina, ce trebuia să aibă loc la începutul lunii august. Numai că, situaţia politică tensionată din Ucraina a făcut ca delegaţia Romaniei să renunţe la concurs. Naţionalele de juniori 2 vor debuta maine, la sediul Federaţiei Romane de Atletism, cu şedinţa tehnică a concursului. Pobele vor începe vineri dimineaţă pe stadionul “Iolanda Balaş Sotter” din Capitală. Sunt aşteptaţi sportivi din toată ţara. Atleţii de la CSM Focşani 2007, LPS Focşani şi CSS Adjud vor participa, în perioada următoare, la întrecerile naţionale. În zilele de 2 şi 3 august, nouă sportivi de la LPS Focşani vor concura la întreceri. Alexandru Arbunescu, Răzvan Valentin Dragomir, Cristian Gheorghe, George Dristaru şi George Buzdugan, pregătiţi de profesorul Marius Batog, vor concura în finala Campionatului Naţional al juniorilor 2. Cei patru atleţi vor alcătui ştafeta de 4X100 metri. La 10.000 metri marş va concura Ionuţ Dogaru. Antrenori sunt Marius Batog şi Gheorghe Alecsandrescu. CSS Adjud va avea o prezernţă masivă în probele de aruncare a suliţei. Soţii Camelia şi Ion Ciortan îi vor asista la naţionale pe sportivii Petruţa Rotaru, Raluca Vrabie şi Cătălin Munteanu. Cei doi antrenori s-au întors din SUA, acolo unde sportivul lor, George Zaharia, a terminat pe locul 13 campionatul mondial de atletism pentru juniori I, în proba de suliţă. Zaharia a ratat de puţin calificarea în marea finală de 12. De asemenea, la naţionale, tot la suliţă, antrenorul Sergiu Crăciun, de la CSS Adjud, va alinia la start doi atleţi. Obiectivul delegaţiei vrancene la naţionale este obţinerea mai multor medalii. Realizarea acestuia nu pare imposibilă, ţinand cont că în utlimii ani sportivii vranceni s-au întors mereu cu medalii de la întrecerile naţionale. De exemplu, anul trecut, sportivii vranceni nu au ratat podiumul în probele de ştafetă, 400 de metri garduri sau aruncarea suliţei. Aruncătorii adjudeni sunt mari favoriţi în probele de suliţă, acolo unde au obţinut mereu rezultate notabile şi clasări pe podium. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.