Sport

Hănescu lasă locul tinerilor

Ziarul de Vrancea
30 iul 2014 416 vizualizări
După 13 ani de activitate în Cupa Davis, liderul tenismenilor romani se retrage din echipa naţională Tenismanul Victor Hănescu şi-a anunţat, ieri, prin intermediul unei scrisori deschise către "iubitorii tenisului romanesc" remisă agenţiei MEDIAFAX, decizia de a se retrage din echipa naţională de Cupa Davis, precizand că acest pas este unul foarte dificil pentru el.

"Vine un moment în viaţă fiecărui sportiv, dureros, dar inevitabil: retragerea de la echipa naţională. Momentul nu este uşor şi întotdeauna cand vine vorba de culorile Romaniei, decizia este şi mai dificilă. De la varsta de 10 ani, prin '91, cand am fugit de la şcoală să văd un meci de Cupa Davis între Romania şi Irlanda, s-a născut în mine dorinţa de a purta cu mandrie tricoul naţionalei. Am debutat la 20 de ani, în 2001 şi ţin minte ca ieri acea zi: am fost convocat ca rezervă în meciul contra Cehiei, jucat la Prostejov şi am intrat pe teren, la dublu, alături de Trifu, ca urmarea a unei accidentări suferite de Voinea. De atunci am jucat 37 meciuri sub tricolor în 21 de partide inter-naţiuni şi la fiecare meci sub culorile Romaniei, am avut emoţii, mari emoţii! Aceste trăiri nu se compară cu sferturile de finală de la Roland Garros şi nici cu trofeul caştigat în Elveţia, după ce am trecut în semifinală de Wawrinka, top 10 ATP la acel moment, sunt sentimente speciale pe care nu le poţi avea decat la naţională", a scris Hănescu.
Victor Hănescu, în varstă de 33 de ani, a început să practice tenis la varsta de 7 ani, şi este jucător profesionist din anul 2000. Pentru Romania a jucat 37 de meciuri în Cupa Davis, 30 la simplu şi 7 la dublu, reuşind să caştige 16 dintre acestea. Cea mai bună clasare a lui Victor Hănescu în ierarhia ATP a fost locul 26, la 6 iulie 2009, în momentul de faţă ocupand poziţia 148.
Cosac: "N-avem înlocuitor pentru Hănescu"
Preşedintele Federaţiei Romane de Tenis, George Cosac, a menţionat, ieri, că, prin retragerea sa, Victor Hănescu a lăsat un mare gol în echipa de Cupa Davis, pentru că în acest moment nu există un înlocuitor pentru el. "Ne-a trimis un mail oficial, dar voi mai avea o discuţie cu el. Eu am mai discutat cu el la începutul anului şi mi-a zis de atunci care sunt intenţiile lui pentru anul acesta, că vine o zi în care trebuie să laşi locul tinerilor. De la începutul anului ştiam de intenţai lui, nu e o surpriză pentru mine. El a ajuns la o varstă la care simte treaba asta. îi vom respecta decizia, îi vom mulţumi pentru cei 13 ani în care a jucat pentru echipa naţională, o viaţă de sportiv practic. Va fi un gol mare pentru echipa naţională dacă îşi va menţine hotărarea. Precis că Andrei Pavel, căpitanul nejucător, va avea o discuţie cu el şi apoi voi vorbi şi eu", a declarat Cosac.
George Cosac a dezvăluit faptul că la întalnirea din septembrie, cu Suedia, Victor Hănescu va primi din partea federaţiei internaţionale un trofeu pentru întreaga lui activitate în Cupa Davis . Echipa naţională a Romaniei de Cupa Davis urmează să întalnească Suedia la 12-14 septembrie, pe teren prorpiu, în primul tur al play-off-ului pentru menţinerea în Grupa I a Zonei Euro-africane.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.