Sport

Antrenor de rasă la naţionala Serbiei

Ziarul de Vrancea
28 iul 2014 496 vizualizări
Olandezul Dick Advocaat a fost ales să construiască o echipă din jucători tineri

Tehnicianul olandez Dick Advocaat a semnat, ieri, un contract pe doi ani cu Federaţia Sarbă de Fotbal (FSS), pană la finalul Campionatului European din Franţa, din 2016. "Am căutat cea mai bună soluţie şi cu Advocaat avem totul. Aşteptăm ca el să oragnizeze şi să pregătească o echipă puternică, folosind jucătorii tineri de mare calitate pe care îi avem. Primul obiectiv este calificarea în Franţa, dar ne gandim mai departe şi sperăm că în acest timp va construi o bază solidă pentru viitor", a afirmat preşedintele FSS, Tomislav Karadzic. "Am ales Serbia pentru că eu cred că putem realiza performanţe importante în viitor, începand cu Euro-2016. Trebuie să muncim din greu să ne întărim calităţile şi să eliminăm slăbiciunile. Am văzut că jucătorii sarbi evoluează cu multă emoţie pentru echipa naţională, ceea ce este bine. Grupa noastră de calificare este grea, dar eu sunt optimist", a declarat Advocaat, care a fost de două ori selecţionerul Olandei şi a pregătit naţionalele Belgiei, Rusiei, Coreei de Sud şi Emiratelor Arabe Unite.
Advocaat, 66 de ani, este al doilea antrenor străin din istoria naţionalei Serbiei, după spaniolul Javier Clamente, care a fost selecţioner între 2006 şi 2007. Ca tehnician la nivel de club, Dick Advocaat a pregătit formaţiile PSV Eindhoven, Glasgow Rangers, Borussia Monchengladbach, Zenit Sankt Petersburg şi AZ'67 Alkmaar.  Noul antrenor va sta în premeiră pe banca tehnică a Serbiei la 7 septembrie, la Belgrad, într-un amical cu Franţa. Debutul său oficial va avea loc la 11 octombrie, în Armenia, în Grupa I a preliminariilor Euro 2016. În afară de Armenia, Serbia mai este în grupa pentru CE cu Portugalia, Danemarca şi Albania.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.