Sport

Adriano vrea cetăţenia ucraineană

Ziarul de Vrancea
28 iul 2014 371 vizualizări
Decizia brazilianului de la Şahtar depinde de ameliorarea situaţiei politice din Estul Ucrainei Atacantul brazilian al echipei Şahtar Doneţk, Luiz Adriano, doreşte să obţină cetăţenia ucraineană, după ce a jucat în această ţară începand din 2007, a declarat jucătorul pentru site-ul www.football.ua.

"Este adevărat, am intenţia de a obţine naţionalitatea ucraineană, dar decizia finală va depinde de situaţia din Ucraina (...) Dacă situaţia va reveni la normal, voi fi bucuros să primesc un paşaport ucrainean", a declarat Luiz Adriano da Souza da Silva, 27 ani, campion al Ucrainei de şase ori, cu echipa pregătită de Mircea Lucescu. Doneţk este principalul bastion al separatiştilor proruşi, aflaţi în conflict cu armata ucraineană.
Şase jucători de la Şahtar, formaţie de cinci ori consecutiv campioană naţională, au refuzat să revină în ţară, după un meci amical disputat în Franţa şi piedut cu scorul de 1-4, la 19 iulie, cu Olympique Lyon. Fără aceştia, Şahtar, caştigătoare a Cupei UEFA în 2009, a debutat, duminică, în campionat, cu o victorie, scor 2-0, obţinută în faţa formaţiei Metalurg Zaporoje, meci considerat pe teren propriu, dar disputat la Lvov, localitate aflată la 1.000 de kilometri vest de Doneţk, unde echipa lui Mircea Lucescu va evolua "acasă". Tot la Lvov, Şahtar a caştigat a şasea oară Supercupa Ucrainei, la 22 iulie, cu Dinamo Kiev, scor 2-0. Luiz Adriano a mai caştigat cu echipa din Doneţk de patru ori Cupa Ucrainei, dar şi Campionatul Mondial al cluburilor şi Copa Libertadores, ambele trofee în 2006, cu gruparea braziliană Internacional Porto Alegre


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.