Sport

George Zaharia a concurat aseară în calificări la mondialele din SUA

Dan Chiriac
25 iul 2014 1148 vizualizări
Dacă a trecut de focul acestei faze, sportivul adjudean se va bate pentru o medalie la Eugene (SUA), în proba de aruncare a suliţei

Atletul adjudean George Zaharia a luat startul, aseară, în proba de aruncare a suliţei la campionatele mondiale de juniori, care se desfăşoară în Statele Unite ale Americii, în oraşul Eugene. Conform site-ului oficial al competiţiei, Zaharia a fost repartizat în grupa B, alături de alţi 16 sportivi din Slovacia, Africa de Sud, Taipei -  Taiwan, Lituania, Japonia, Croaţia, Ungaria, Suedia, Belarus, Letonia, SUA şi Koreea. Misiunea sportivului vrancean va fi foarte grea, mai ales că alţi 15 sportivi se luptă pentru calificarea în marea finală în grupa A. Acolo se află un alt roman, Ştefan Rusu. Cei 31 de concurenţi s-au luptat pentru cele 12 locuri care asigură prezenţa în finală. Dacă a trecut de focul calificărilor, Zaharia va concura  dimineaţă în Statele Unite ale Americii, pentru o medalie la mondiale. Chiar dacă misiunea sa este aproape imposibilă, obiectivul lui Zaharia este o comportare onorabilă în finala mondială, chiar dacă adversarii se anunţă a fi foarte puternici. Campion naţional şi balcanic, Zaharia a fost selecţionat în lotul Romaniei pentru mondialele de juniori I de la Eugene (SUA). Zaharia a dominat întrecerile la care a participat în acest an. La campionatele naţionale şcolare, care au avut loc la Bucureşti, în proba de aruncare a suliţei, George Cătălin Zaharia a obţinut medalia de aur cu o aruncare 65.52 metri. Acesta a caştigat de asemenea şi campionatul naţional de juniorilor I, dar şi balcaniada. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.