Sport

Uriaşi în lumea piticilor

Ziarul de Vrancea
25 iul 2014 724 vizualizări
Petrolul Ploieşti a tranşat în ultimele zece minute disputa din Albania cu Flamurtari Vlorë şi s-a calificat în turul III preliminar al Ligii Europa * la fel şi CFR Cluj, învingătoare la Jagodina

Flamurtari - Petrolul 1-3 (1-1), în tur 0-2
Flamurtari: I. Lika - Arbëri, Douglas, Kuqi, Mici - Muzaka ('87 - Meto), Telushi ('63 - Gerxho), Lena, G. Lika - Shehaj ('67 - Licaj), Zeqiri. Antrenor: Ernest Gjoka.
Petrolul: Peçanha - Alcenat, Geraldo, Gerson, Fanchone ('77 - Beţa) -  Hoban, De Lucas - Nepomuceno ('60 - Priso), Mutu, Teixeira - Tamuz ('72 - Albin). Antrenor: Răzvan Lucescu.
Arbitru: Jan Valasek (Slovacia).
Cartonaşe galbene: Zeqiri, Mici / Nepomuceno
1-0, min. 37: Lena înscrie nestingherit cu capul, după o angajare în adancime a lui Lika;
1-1, min. 39: Teixeira primeşte un balon de la Mutu la marginea careului, fentează portarul şi trimite î    n stanga lui;
1-2, min. 84: o minge respinsă din careu ricoşează la De Lucas, care îl driblează pe Gerxho şi trimite mingea în plasă.
1-3, min.90: În urma unei acţiuni combinative a ploieştenilor, Albin îl lansează în careu pe Teixeira, acesta simulează şutul, dar pasează înapoi şi Priso înscrie sub bară, în zona părăsită de portar.
Aşa cum antrenorul Răzvan Lucescu a atras atenţia înainte de meci, echipa Flamurtari nu este numai o "autobază deghizată" aşa cum s-a prezentat la Ploieşti, ci şi o echipă care ştie să construiască şi să atace. Este de înţeles că Lucescu şi-a construit jocul pe apărare la început, însă apărarea ploieşteană s-a arătat vulnerabilă tocmai în aceste momente de iureş albanez, chiar şi portarul Peçanha a comis-o în două randuri, în min. 8, cand a pasat la adversar, centrarea lui Lika fiind irosită de Shehaj, şi în min. 25, cand a părăsit poarta inoportun. În minutul 17, a fost faza care ar fi putut limpezi multe: Teixeira a luat la dribling doi albanezi, a fost blocat prin fault în careu, dar nu s-a acordat nimic. Totuşi, golul albanez a venit conform desfăşurării ostilităţilor, însă ploieştenii au reuşit să reacţioneze imediat, prin omul meciului, Filipe Teixeira.
Cu trei goluri de înscris pentru calificare, albanezii aveau o sarcină mult mai dificilă în partea secundă, dar Răzvan a arătat prudenţă în joc, fără a neglija situaţiile bune de contraatac, cum a fost cea a lui Tamuz în min. 52. Iniţiativa au avut-o gazdele (autorul golului, Lena, a balbait o minge bună în min. 73, iar şase minute mai tarziu, Lika era cat pe ce să nimerească colţul lung), însă cu cat energiile şi timpul gazdelor s-au consumat, cu atat mai mult Petrolul a trecut la carma jocului. Şutul lui Mutu, respins anevoios de portar a fost semnalul unui final în care prahovenii au înscris două goluri frumos desenate şi care au dus Petrolul în turul III preliminar, unde va întalni un adversar mult mai pretenţios, cehii de la Skoda Plzen.  De altfel şi Astra Giurgiu va întalni o echipă cehă în turul III preliminar, pe Slovan Liberec.

FC Jagodina - CFR Cluj  0-1 (0-0), în tur 0-0
Jagodina:  Djuricic - Milinkovic, Simac, Gasic, Filipovic - Mitosevic - Arsenijevic, Cvetkovic, Djuric ('85 - Martinovic), Jakimovski ('62 - Lepovic) - Susnjar ('85 - Stoicev). Antrenor:. Mladen Dodic.
CFR Cluj: Felgueiras - Susic, Rada, Larie, Camora - Monroy, Muniru - Deac ('90^3 - Jakolis), Negruţ ('85 - Christian), Costea ('69 - Guima) - Tadé. Antrenor: Vasile Miriuţă.
Arbitru: Bastian Dankert (Germania).
Cartonaşe galbene: Cvetkovic, Arsenijevic  / Tadé

0-1, min. 81: centrare a lui Deac şi Guima reia din cădere de la 5 metri în poartă.

După o perioadă surprinzător de lungă de tatonare, sarbii au atacat mai susţinut, în timp ce clujenii au plimbat mingea, dispecerul Florin Costea încercand să-şi pună coechipierii în situaţii de gol, fără să reuşească întrucat sarbii au ştiut să micşoreze spaţiile. Ocaziile în această repriză fadă au fost doar trei, ambele de partea sarbească. La prima ('27), Susnjar ratează intercepţia la o centrare extrem de periculoasă,  în min. 43, portarul clujean Felgueiras a avut un reflex uluitor la lovitura de cap a lui Jakimovski, acelaşi jucător trimiţand de puţin pe langă poartă în minutul adiţional.  În partea a doua, CFR a mai echilibrat jocul iar meciul a fost decis de inspiraţia antrenorilor: Dodic şi-a scos cel mai periculos om din teren, Jakimovski, iar Miriuţă l-a scos pe Costea (care dădea semne de oboseală) şi l-a introdus pe Guima, care s-a remarcat prin pase precise, dar şi prin curse fulgerătoare pe partea dreaptă, pentru ca în min. 81 să înscrie ca un autentic varf. Cel mai bun jucător clujean, Mario Felgueiras, a salvat cel puţin trei situaţii de gol, s-a accidentat în două randuri, dar a reuşit să ducă meciul la bun sfarşit. În final sarbii au atacat haotic, CFR fiind echipa calificată pentru dubla din turul III cu Dinamo Minsk.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.