Sport

Ganea intră în paine la Rapid

Ziarul de Vrancea
25 iul 2014 422 vizualizări
Fostul internaţional a fost prezentat oficial de către conducerea grupării din Giuleşti

Tehnicianul Ionel Ganea a fost prezentat oficial, ieri, în funcţia de antrenor principal al formaţiei Rapid, el declarand că înţelegerea sa cu gruparea giuleşteană este valabilă 12 luni şi că obiectivul este menţinerea echipei în Liga I. "Obiectivul este să salvez echipa de la retrogradarare. Contractul este confidenţial, pe o durată de 12 luni. Nu pot să divulg clauze din contractul meu. Dacă eram la orice echipă antrenor din Liga I probabil acelaşi lucru îl aveam de îndeplinit, să menţin echipa în prima ligă", a spus Ganea, ales de conducerea clubului Rapid să preia funcţia de antrenor principal, în urma unui concurs de CV-uri. Ganea revine la Rapid ca antrenor după ce a evoluat ca jucător în două randuri pentru formaţia giuleşteană în 1999 şi 2007. În varstă de 40 de ani, fostul atacant a mai antrenat echipele Dinamo II, Sănătatea Cluj, Rapid Chişinău şi ultima oară Universitatea Cluj. în primele două meciuri oficiale, cu CS Universitatea Craiova şi Steaua, din Cupa Ligii, formaţia Rapid a fost condusă de directorul tehnic Marian Rada.
În cadrul prezentării, preşedintele FC Rapid, Nicolae Manea, a declarat că Ionel Ganea a fost ales dintre 35 de candidaţi care şi-au depus CV-ul pentru ocuparea postului de antrenor principal al formaţiei giuleştene. El a explicat că au fost pe listă şi antrenori cunoscuţi, precum Tibor Selymes şi Ionuţ Chirilă, dar comisia a considerat că aceştia nu pot prelua conducerea tehnică a echipei Rapid. "Au fost nişte CV-uri ale unor antrenori cunoscuţi, cu performanţe, dar eu am crezut că nu pot veni la Rapid pentru că ştiu foarte bine filosofia suporterilor noştri. şi vă dau ca exemplu Selymes sau Chirilă. În final au rămas Rada, Iencsi şi Ganea. După discuţii şi întorsături am ajuns la concluzia că Ionel Ganea trebuie să conducă această echipă. Asta deşi eu aş fi preferat un cuplu Iencsi - Nicolae Stanciu, dar Iencsi nu are licenţa Pro", a spus preşedintele. Ganea va avea o colaborare stransă cu directorul tehnic Marian Rada, a afirmat Manea. "Eu am totală încredere în Ionel Ganea şi îl voi ajuta atat cat pot. El va avea o colaborare cu Marian Rada, care rămane director tehnic. De altfel, Ganea afirmase iniţial că acceptă şi postul de antrenor secund al lui Marian Rada", a menţionat oficialul rapidist.
Referitor la faptul că italianul Angelo Massone susţine că a semnat un contract de vanzare-cumpărare a pachetului majoritar de acţiuni cu Adrian Zamfir, Manea a afirmat că nu are cunoştinţă de un astfel de act şi nu crede că acesta poate influenţa preluarea clubului de către Valerii Moraru. "Nu ştiu ce s-a discutat cu Massone şi Renzo Rossi. Ca să fi semnat domnul Zamfir (n.r. - contractul de vanzare-cumpărare cu Angelo Massone) trebuia să fi avut şi acceptul suporterilor cărora le cedase acţiunile. Eu zic că acolo ceva nu e chiar în regulă. şi nu cred că acest lucru va influenţa venirea domnului Moraru. Dar ce s-a semnat, cum sau cand, nu ştiu", a mai spus Manea.
Fostul acţionar majoritar al FC Rapid, Adrian Zamfir, cedase gratuit pachetul de 99,72 la sută din acţiuni către patru suporteri, dar tranzacţia nu fusese oficializată de administratorul judiciar Cristina Andronache. Zamfir a negociat în ultimele săptămani în numele acestora cedarea pachetului majoritar de acţiuni cu Valerii Moraru şi investitorul italian Angelo Massone.
Omul de afaceri Valerii Moraru a declarat, joi, că s-a înţeles cu acţionarii FC Rapid pentru a prelua gruparea giuleşteană, precizand că în perioada imediat următoare va semna contractul în urma căruia va deveni unicul acţionar al clubului.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.