Sport

Liceul cu Program Sportiv Focşani a caştigat Trofeul „Lilian Lacabanne”

Dan Chiriac
24 iul 2014 1441 vizualizări
Delegaţia franceză va veni anul viitor la Focşani, pentru a juca cateva partide de pregătire

În perioada 15-23 iulie, o delegaţie a Liceului cu Program Sportiv Focşani a făcut o deplasare în Franţa, la invitaţia Comitetului Armagnac – Bigorre, pentru un program al cărui moment central l-a constituit disputarea Trofeului „Lilian Lacabanne”. Invitaţia, adresată FR Rugby, a fost trimisă LPS Focşani de Hary Dumitraş, directorul de dezvoltare al FRR, foarte bun cunoscător al echipelor LPS şi jucătorilor săi. „Din delegaţie nu a putut face parte, din motive de boală, profesorul Viorel Ion, organizatorul de facto al acestei activităţi, care a fost, însă, tot timpul lângă echipă şi elevii săi, pe care i-a încurajat şi despre care a primit informaţii în timp real. Deplasarea a fost făcută cu autocarul pe traseul România – Slovenia – Italia - Franţa, până la Tarbes, în Pirinei, la baza de pregătire a formaţiei Tarbes Pyrénées Rugby, care evoluează în divizia Pro D2, al doilea eşalon valoric al rugbiului francez. Partida pentru adjudecarea trofeului dedicat tânărului rugbist Lilian Lacabanne, decedat la doar 23 de ani, a fost jucată de Bals, echipa de juniori a Comitetului Armagnac – Bigorre, alcătuit din localităţile Barbazan, Aureilhan, Laloubere, Semeac, şi formaţia U 19 a Liceului cu Program Sportiv Focşani”, a spus Petruţ Mihai, directorul de la LPS Focşani. LPS a câştigat trofeul la capătul unei întâlniri spectaculoase, de bun nivel tehnic. Scor: 27-17 (12-7). În deschidere, cadeţii francezi i-au întrecut pe cei ai LPS cu 57-0.

Doi foşti jucători focşăneni au participat la meciurile din Franţa

La cele două întâlniri au asistat numeroşi spectatori - inclusiv o galerie focşăneană - care şi-au încurajat favoriţii, dar şi reprezentanţi ai cluburilor de rugby din zonă care au remarcat mai mulţi jucători focşăneni. Pentru unii dintre aceştia au şi fost formulate intenţii de solicitare de transfer în Franţa, despre a căror materializare urmează să se discute. La meciuri au asistat şi doi foşti jucători ai LPS Focşani – Ionel Badiu şi Marius Antonescu, ambii, jucători în Franţa, care i-au susţinut pe rugbiştii clubului la care s-au format. La cele două întâlniri de rugby franco-române a fost prezent, ca de fiecare dată la evenimentele importante din rugby-lui focşănean, omul de afaceri Victor Istrate, venit special din România, care s-a declarat mulţumit de jocul şi de rezultatul meciului juniorilor U 19. La meci a fost prezent şi consilierul municipal Aurel Bîcu. Pe tot parcusul şederii în Franţa, delegaţia LPS Focşani a fost însoţită de fostul mare internaţional al rugby-ului românesc, Iulian Dumitraş, acum antrenor la cadeţii Bals, şi de directorul de dezvoltare al FRF, Hary Dumitraş. O notă specială de apreciere se cuvine reprezentanţilor Comitetului Armagnac – Bigorre, în special directorului Jean Marc Lacabanne, consilier municipal, care s-au dovedit gazde impecabile, după cum spun membrii delegaţiei. În program au fost incluse şi asistenţa la antrenamentele formaţiei de seniori Tarbes Pyrénées Rugby, spre care merg mai târziu juniorii Bals, vizitarea bazei clubului, ca şi vizite la Sanctuarul Notre Dame de Lourdes şi în staţiunea Biartitz, de pe litoralul Golfului Biscaia. „Pentru anul viitor s-a convenit vizita la Focşani a unei delegaţii a Comitetului Armagnac – Bigorre, ca parte a unui program ce poate contribui la dezvolratea colaborării dintre rugby-ul din Pirinei şi cel focşănean. Nu în ultimul rând doresc să mulţumesc pentru ajutorul acordat de Consiliul Local al Municipiului şi Primăria Focşani care au oferit fondurile fără de care deplasarea echipelor noastre în Franţa nu ar fi fost posibilă”, spune Petruţ Mihai. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.