Sport

Deocamdată, merge bine

Ziarul de Vrancea
24 iul 2014 460 vizualizări
Steaua - Strømsgodset Drammen 2-0 (0-0) în turul II preliminar al Ligii Campionilor

Steaua: Arlauskis - Rîpă, Varela, Szukala, Latovlevici - Prepeliţă, Filip - Popa ('72 - Grădinaru), Sînmărtean ('60 - Stanciu), Tănase - Chipciu ('86 - Vîlceanu). Antrenor: Constantin Gîlcă.
Strømsgodset: Kwarasey - Vilsvik ('61 - Wickheim), Storbæk, Helbråten, Hamoud - Junior ('75 - Kovacs), Abu - Fossum, Storflor ('75 - Sørum), Ogunjimi - Kastrati. Antrenor: David Nielsen.
Arbitru: Eitan Shmuelevitz (Israel).
Cartonaşe galbene: Filip / Kastrati, Storflor
1-0, min. 73: Tănase recepţionează pasa lui Rîpă, pătrunde pe partea stangă şi pasează în faţa porţii, Rîpă trece printre apărătorii nordici şi deviază în poartă.
2-0, min. 83: Chipciu intră în careu pe partea liberă, ajunge în faţa portarului, dar pasează lui Stanciu, venit din spate, care a înscrie în poarta goală
Faţă de formaţia prefigurată cu o zi în urmă, antrenorul Stelei, Costel Gîlcă, a efectuat o singură modificare, introducerea lui Filip în faţa apărării, langă Prepeliţă, odată cu avansarea lui Sînmărtean. Acest lucru a arătat limpede că tehnicianul s-a temut de replica fotbaliştilor din Drammen, fiindcă Steaua lui Gîlcă nu prea seamănă cu cea a lui Reghecampf, nu neapărat din vina antrenorului. A dispărut siguranţa care o dădea cuplul de închizători Bourceanu - Pintilii, iar ghinionul "epigonilor" a fost că echipa nordică a excelat tocmai în acea zonă unde operau stranierii Junior şi Abu. Dar problemele Stelei nu sunt numai pe partea defensivă. Din cauza "vidului de putere" din zona mediană, atacurile steliste se desfăşurau pe flancuri, dar nici Chipciu şi cu atat mai puţin Sînmărtean (virtuoz, dar lent) nu se arătau la serviciile lui Tănase sau Popa. Astfel, aproape toată prima repriză a fost dominată de norvegieni, care, graţie atenţiei fundaşilor centrali, au avut o singură ocazie în prima parte, în minutul 8. Atunci, Hamoud a pătruns în careu, l-a servit pe Storflor, dar Varela a intervenit în ultima secundă. Steaua a arătat un suflu nou în finalul primei părţi, tot datorită acţiunilor pe benzi, singura ocazie stelistă aparţinand lui Chipciu ('39), din centrarea lui Tănase. Lovitura de cap a lui Chipciu a fost respinsă de portarul ghanez, iar Popa n-a ajuns înaintea lui Helbråten.
Ca şi în prima repriză, prima şansă de gol au avut-o nordicii, aceasta fiind şi prima fază care a arătat valoarea portarului Arlauskis, un şut foarte periculos al lui Kastrati. Însă, în general, steliştii au avut mai multe spaţii de manevră, generate de tot mai desele încercări ale norvegienilor de a se duce spre poartă, dar şi de o oarecare uzură a apărătorilor oaspeţi. Chipciu a pierdut un tempo la o posibilitate de evadare spre poartă, apoi tot el a pasat decisiv lui Rîpă care a tras pe langă poartă, între aceste faze intercalandu-se un nou şut periculos al lui Kastrati, după o acţiune personală printre apărătorii stelişti. Gîlcă l-a schimbat pe Sînmărtean, ale cărui ruperi de ritm din startul reprizei secunde, i-au cam golit rezervorul de benzină, iar acţiunile ofensive ale Stelei s-au îndesit, fiindcă norvegienii au neglijat defensiva presaţi de scorul din tur şi de timp. Golul, izbăvitor a venit tot de la Tănase, care i-a pasat perfect lui Rîpă. Golul a relaxat echipa stelistă şi i-a resemnat pe oaspeţi, iar Stanciu a majorat avantajul dintr-o mostră de altruism a lui Chipciu. Ratările servantului Tănase au pigmentat finalul partidei.  În ciuda unui început temător, Steaua a caştigat clar acest meci, dar constatările privind valoarea echipei răman valabile. Vor veni adversari mai puternici şi este greu de crezut că cu lotul actual, bucureştenii vor face faţă.










În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.