Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE:Ganea, antrenor la Rapid

Ziarul de Vrancea
24 iul 2014 521 vizualizări
Tehnicianul Ionel Ganea a fost ales de conducerea clubului Rapid în urma unui concurs de CV-uri să prea funcţia de antrenor principal, au declarat surse din cadrul grupării giuleştene

Administratorul judicar Cristina Andronache, preşedintele Nicoale Manea şi team-managerul Dănuţ Perjă au hotărat, ieri,  să îi propună lui Ganea conducerea tehnică a echipei. Pe lista posibililor antrenori s-au mai aflat Adrian Iencsi şi Marian Rada. Ganea, care urmează să semneze în cursul acestei zile contractul, revine la Rapid ca antrenor după ce a evoluat ca jucător în două randuri pentru formaţia giuleşteană în 1999 şi 2007. În varstă de 40 de ani, fostul atacant a mai antrenat echipele Dinamo II, Sănătatea Cluj, Rapid Chişinău şi ultima oară Universitatea Cluj. În primele două meciuri oficiale, cu CS Universitatea Craiova şi Steaua, din Cupa Ligii-Adeplast, formaţia Rapid a fost condusă de directorul tehnic Marian Rada.

Chiricheş, dorit de Roma

Fundaşul echipei Tottenham Hotspur, Vlad Chiricheş, în varstă de 24 de ani, este dorit de vicecampioana Italiei, AS Roma,a scris site-ul skysports.com. Conform sursei citate, Tottenham Hotspur ar dori să recupereze suma de 7,5 milioane de lire sterline cheltuită pentru achiziţionarea internaţionalului roman în vara trecută de la Steaua Bucureşti, dar AS Roma ar vrea să plătească mai puţin. Chiricheş, care a marcat un gol în 24 de meciuri jucate în sezonul trecut pentru Tottenham Hotspur, este în continuare accidentat la spate şi nu a făcut deplasarea cu echipa în stagiul de pregătire din Statele Unite ale Americii şi Canada. El a rămas la Londra pentru a continua tratamentul.


Nimic nu-i mai iese Soranei

Jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea, locul 29 WTA şi cap de serie numărul unu, a fost eliminată, ieri, în turul doi la turneul de la Baku (Azerbaidjan), dotat cu premii în valoare totală de 250.000 de dolari. Ea a cedat, în mai puţin de 50 de minute, în faţa elveţiencei Stefanie Voegele (72 WTA), scor 1-6, 1-6. În schimb, s-a calificat în semifinale la dublu, cuplul Raluca Olaru / Shahar Pe'er, care a învins tot cu 6-1, 6-1 perechea franceză Amandine Hesse/Pauline Parmentier.În semifinale, Raluca şi Shahar vor întalni echipa formată din Francesca Schiavone şi Stefanie Voegele (Italia / Elveţia), care a învins cu 6-2, 6-3 cuplul Oleksandra Koraşvili/Tereza Martincova (Ucraina/Cehia).

Nica are ambiţii la Cesena

Fotbalistul Constantin Nica, împrumutat de Atalanta Bergamo grupării Cesena, a declarat, ieri, la prezentarea sa oficială la formaţia nou-promovată în Serie A, că vrea să ajute echipa să se menţină în primul eşalon şi ca el să joace cat mai mult. "Sunt aici pentru a ajuta echipa să se menţină în primul eşalon şi vreau să joc cat mai mult posibil pentru a mă afirma în Serie A. Sunt multe diferenţe între fotbalul din Romania şi cel italian. Aici se pune mai mult accent pe tactică şi jucătorii sunt mai puternici", a spus Nica. El a precizat că atacantul formaţiei Petrolul Ploieşti, Adrian Mutu, nu era în formă atunci cand a jucat la Cesena (2011/2012). Nica, în varstă de 21 de ani, a jucat şapte meciuri în sezonul trecut pentru Atalanta Bergamo. Internaţionalul roman a fost achiziţionat de Atalanta în vara anului trecut, de la Dinamo Bucureşti, pentru 1,6 milioane de euro.

Dunga are asistenţi cu ştaif

Claudio Taffarel, în varstă de 48 de ani, portarul echipei Braziliei campioană mondială în 1994, va pregăti goal-keeperii reprezentativei ţării sale, sub conducerea selecţionerului Carlos Dunga. Taffarel ocupa funcţia de antrenor al portarilor la clubul turc Galatasaray. Dunga, căpitanul echipei Braziliei caştigătoare a titlului mondial în 1994, a fost numit, marţi, la conducerea tehnică a naţionalei Braziliei. El a anunţat ulterior, pe site-ul confederaţiei braziliene, componenţa stafului său. "Am chemat caţiva campioni mondiali pentru ca Seleçao să aibă un ADN de campioană, pentru a transmite această experienţă şi această calitate", a subliniat Dunga. Un alt campion din 1994, Mauro Silva, va fi asistent tehnic la primele meciuri amicale pe care Brazilia le va disputa, la 5 şi 8 septembrie, cu Columbia şi cu Ecuador. Echipa va fi convocată la 25 august pentru aceste două partide.

Se întoarce Luxemburgo la Flamengo

Antrenorul Vanderlei Luxemburgo a fost numit la conducerea tehnică a echipei Flamengo, pe care a mai pregătit-o în trei randuri şi care se află în prezent pe ultimul loc în clasamentul campionatului Braziliei. Luxemburgo, în varstă de 62 de ani, a fost demis în noiembrie 2013 de la marea rivală a echipei Flamengo, Fluminense. El a semnat un contract valabil pană în decembrie 2015. Vanderlei Luxemburgo îi succede în funcţie lui Ney Franco, demis după ce Flamengo a fost învinsă cu scorul de 0-4 de Internacional şi a ajuns pe ultimul loc în campionat, cu o singură victorie, şase înfrangeri şi patru remize. Luxemburgo, care a antrenat şi echipa Real Madrid, în primii ani ai mileniului, a mai pregătit formaţia Flamengo în 1991, 1995 şi 2010-2012.

Farah ratează Commonwealth Games

Atletul britanic Mo Farah, dublu campion olimpic la Londra, în 2012, s-a retras din cauza unor probleme de sănătate de la Jocurile Commonwealth-ului, competiţie care a avut deschiderea miercuri, la Glasgow. Mo Farah, care la Jocurile Olimpice de la Londra a caştigat medalia de aur în probele de 5.000 de metri şi 10.000 de metri, a avut în ultima perioadă dureri abdominale care l-au determinat să lipsească de la reuniunea de la Glasgow, de la jumătatea lunii iulie, contand pentru Liga de Diamant. Farah dorea să participe la Jocurile Commonwealth-ului pentru a reveni la cel mai bun nivel înaintea Campionatelor Europene de la Zürich, din luna august.

Juniori folosiţi ca paravan

O echipă de juniori din Paraguay care ar fi urmat să participe la un turneu în Chile a fost oprită la frontiera chiliană, după ce vameşii au găsit în autocarul cu care se deplasau adolescenţii 400 de kilograme de marijuana. După ce au fost ţinuţi la frontieră timp de patru zile, cei 36 de adolescenţi cu varste cuprinse între 14 şi 15 ani au revenit, marţi seară, la Asuncion. Potrivit presei locale, vameşii chilieni au găsit stupefiantele din autocar cu ajutorul cainilor, la un control la un punct de frontieră din Anzii Cordilieri. Părinţii adolescenţilor au declarat că au fost păcăliţi de un bărbat care le-a spus că vrea să formeze o echipă de fotbal care să participe la un turneu la Santiago de Chile. Bărbatul respectiv a recrutat copii de 14 şi de 15 ani din localitatea Caacupe. Autorităţile chiliene i-au reţinut pe şoferul autocarului şi încă două persoane care îl însoţeau. De asemenea, poliţia paraguayană l-a arestat pe organizatorul deplasării, ecuadorianul Juan Antonio Vela Salazar, în varstă de 58 de ani.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.