Sport

Calificarea se joacă în Balcani

Ziarul de Vrancea
23 iul 2014 570 vizualizări
Petrolul Ploieşti evoluează în Albania şi CFR Cluj în Serbia în manşa retur a turului II preliminar al Ligii Europa * şansele de calificare sunt foarte mari pentru elevii lui Răzvan Lucescu şi mai reduse pentru clujenii.

Flamurtari Vlorë - Petrolul Ploieşti (ora 20:00, DigiSport 1)
Flamurtari: I. Lika - Arbëri, Veliu, Kuqi, Mici - Muzaka, Telushi, Lena, G. Lika - Abilaljai, Zeqiri. Antrenor: Ernest Gjoka.
Petrolul: Peçanha - Alcenat, Geraldo, Hoban, Fanchone - Marinescu, De Lucas - Albin, Mutu, Teixeira - Tamuz. Antrenor: Răzvan Lucescu.
Arbitru: Jan Valasek (Slovacia).
Ploieştenii au obţinut o victorie foarte greu conturată pe teren propriu în faţa formaţiei albaneze, golurile fiind marcate în ultimul sfert de oră de rezerva Nepomuceno şi Toto Tamuz. Explicaţia oferită de oficialii ploieşteni prin aceea că formaţia oaspete a făcut un joc eminamente defensiv şi echipa gazdă n-a reuşit să spargă lacătul albanez. La Vlorë se joacă alt stil de meci: după cum a spus antrenorul Ernest Gjoka, echipa sa va încerca să forţeze calificarea în faţa unei formaţii net superioare şi, în concluzie se va deschide mai mult. Echipa ploieşteană şi-a menajat o serie de titulari (Teixeira, Albin, Tamuz) în meciul pierdut la Cluj cu Universitatea în cadrul Cupei Ligii, dar pentru jocul din Albania toţi jucătorii sunt valizi. Astfel că Petrolul pare favorită la Tirana, nu numai în privinţa calificării, ci şi în obţinerea victoriei.
FC Jagodina - CFR Cluj (ora 21:30)
CFR Cluj: Felgueiras - Susic, Rada, Larie, Camora - Monroy, Muniru - Deac,Negruţ, Costea - Ogbu. Antrenor: Vasile Miriuţă.
Jagodina:  Djuricic - Milinkovic, Simac, Mihajlovic, Filipovic - Arsenijevic, Cvetkovic, Milosevic, Djuric, Jakimovski - Susnjar. Antrenor:. Mladen Dodic.
Arbitru: Bastian Dankert (Germania).
Situaţia feroviarilor este mult mai delicată: ca şi Petrolul au întalnit o formaţie pusă pe apărare, însă clujenii n-au reuşit să perforeze poarta sarbilor. Spre deosebire de Petrolul, CFR nu este principala favorită a calificării, pentru că joacă în deplasare cu o formaţie mai puternică decat Flamurtari şi se cunoaşte modul ofensiv în care abordează formaţiile ex-iugoslave jocurile de pe teren propriu. CFR şi-a odihnit echipa, trimiţand speranţele şi juniorii la Iaşi în Cupa Ligii. Preşedintele CFR, Iuliu Mureşan, şi antrenorul Vasile Miriuţă sunt însă optimişti că echipa de pe Gruia va obţine un rezultat favorabil la Jagodina şi va intra în turul III al Ligii Europa.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.