Sport

Cazul Neymar a ajuns în justiţie

Ziarul de Vrancea
22 iul 2014 475 vizualizări
Fostul preşedinte al Barcelonei, Sandro Rosell, a fost audiat ieri la Madrid pentru nereguli fiscale în transferul brazilianului

Fostul preşedinte al clubului FC Barcelona, Sandro Rosell, a fost audiat,ieri, la Madrid, în dosarul unei plangeri pentru delict fiscal în cazul transferului jucătorului brazilian Neymar. Judecătorul Pablo Ruiz l-a inculpat pe Sandro Rosell în cadrul unei plangeri pentru delict fiscal. De asemenea, clubul FC Barcelona este inculpat în acest dosar. Judecătorul s-a bazat în decizia de inculpare pe un raport al fiscului care a evoluat valoarea sumelor neprimite de serviciile de impozite, legate de Neymar Da Silva, la 2,4 milioane de euro pentru 2011 și 6,7 milioane pentru 2013. Raportul evocă și o posibilă fraudă în 2014 de 2,6 milioane de euro. Sandro Rosell, care a demisionat în ianuarie, susţine că FC Barcelona a plătit 57 de milioane de euro pentru achiziţionarea lui Neymar. El a fost acuzat de un membru al clubului de "deturnare", cel care l-a acuzat menţionand că membrii grupării nu ştiu "destinaţia reală" a banilor de transfer. Rosell fusese ales la conducerea FC Barcelona în 2010.
Neymar a semnat pentru cinci sezoane cu FC Barcelona în mai 2013. în noiembrie 2011, clubul catalan şi jucătorul lui Santos au semnat un prim contract, care stabilea, conform dosarului procurorului, "angajamentul din partea FCB să-l aducă pe Neymar în 2014". Înlocuitorul lui Rosell, Josep Maria Bartomeu, a anunţat apoi că Neymar a fost achiziţionat pentru 57,1 milioane de euro. Clubul a cifrat la 86,2 milioane de euro cheltuielile legate de venirea lui Neymar în 2013 şi altele efectuate cu ocazia operaţiunii.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.