Sport

Ungur a păţit-o ca Hănescu

Ziarul de Vrancea
24 apr 2014 396 vizualizări
După ce a caştigat primul set, tenismanul roman a fost eliminat de la "BRD Năstase Ţiriac Trophy", de către uzbekul Denis Istomin * al doilea favorit, Mihail Iujnîi a părăsit, de asemenea competiţie

Ploaia care a curs în prima parte a zilei peste Arenele BNR din Capitală a perturbat programul zilei de ieri la "BRD Năstase Ţiriac Trophy". Pe terenul principal a început să se joace la 15:30 (cu patru ore întarziere), iar celelalte terenuri au rămas impracticabile toată ziua, astfel încat tot programul a fost condensat pe arena centrală. O fereastră s-a găsit prin nedisputarea unui joc de dublu. Jucătorul canadian, Vasek Pospisil, accidentat încă din partida pierdută în primul tur, în faţa lui Adrian Ungur, a declarat forfait pentru concursul de dublu, în care făcea pereche cu austriacul de origine bahamiană Julian Knowles, perechea poloneză Mariusz Fyrstenberg / Marcin Matkowski ajungand, fără joc în semifinale.
În primul meci de simplu al zilei, Adrian Ungur (118 ATP) a păţit-o la fel ca şi Victor Hănescu în ziua anterioară. Întalnind un adversar cu clasare net superioară, uzbekul Denis Istomin (53), Ungur a început foarte bine partida şi a caştigat primul set cu 6-4. În setul secund, al doilea tenisman roman a avut una dintre acele căderi care îi sunt specifice (la fel şi Soranei Cîrstea) şi pe fondul creşterii vizibile în eficienţă a lui Istomin, a pierdut cu 0-6. Adrian şi-a mai revenit în setul decisiv, a ratat două şanse de break la 2-2, pierzandu-şi apoi serviciu. Deşi s-a străduit să reintre în meci, Ungur a pierdut în faţa lui Istomin cu 4-6, la a cincea minge de meci în game-ul final. "Nu ştiu dacă am început eu bine sau el prost. Azi am jucat prost de la început pană la final. După primul set, el a schimbat ceva, iar după ce am ratat cateva mingi de break, cadourile mele s-au înmulţit", a spus Ungur, după meci. Adrian Ungur a afirmat, totuşi, mulţumit de evoluţia sa de la turneul bucureştean, avand în vedere că a jucat şi trei meciuri în calificări. "Pană azi am avut un joc foarte solid şi m-am mişcat foarte bine. Azi terenul a fost greu. Mingea nu ieşea afară. Lift-ul meu nu sărea, dreapta lui nu ieşea. Am făcut un turneu neaşteptat de bun. Eu speram să trec de calificări, dar am reuşit să trec şi un tur pe tabloul principal", a completat Ungur. Denis Istomin a va juca în faza următoare cu olandezul Robin Haase, care a realizat o mare supriză, eliminandu-l ci 6-3, 6-3 pe al doilea favorit,  rusul Mihail Iujnîi.
* Turneul de tenis WTA de la Stuttgart a continuat cu meciurile din primele două tururi. Pe hartie, favorită este poloneza Agnieszka Radwanska, urmată de Simona Halep, însă cu şanse mari este cotată rusoaica Maria Şarapova, caştigătoarea ultimelor două ediţii şi foarte simpatizată în oraşul german. Şarapova deja a ajuns în sferturi, după un "thriller" cu incomoda cehă Lucie Safarova şi o victorie ceva mai concludentă, 6-4, 6-3 cu compatrioata ei, Anastasia Pavliucenkova. Surpriza cea mare s-a înregistrat tot în turul II, de către o altă rusoaică, Alisa Kleibanova, care a dispus cu 6-2, 7-6 de a treia favorită, Petra Kvitova (Cehia). Alte rezultate din optimi:Agnieszka Radwanska (Polonia) - Roberta Vinci (Italia) 6-3, 6-2; Jelena Jankovic (Serbia) - Flavia Pennetta (Italia) 3-6, 6-2, 6-3; Ana Ivanovic (Serbia) - Julia Goerges (Germania) 1-6, 6-2, 6-3. În cursul serii, a evoluat şi Simona Halep, împotriva Svetlanei Kuzneţova (Rusia).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.