Sport

Moment de respiro pentru Barcelona

Ziarul de Vrancea
23 apr 2014 352 vizualizări
Sancţiunea de interzicere a transferurilor este suspendată pe durata apelului grupării din Catalunya

FC Barcelona a înaintat un memoriu împotriva deciziei Comisiei de Disciplină a FIFA de a-i interzice clubului catalan să efectueze transferuri în următoarele două perioade de "mercato", Comisia de Apel hotărand suspendarea sentinţei pană se va pronunţa, informează forul mondial, pe site-ul oficial. FC Barcelona a înaintat un apel la Comisia de Apel a FIFA împotriva Comisiei de Disciplină, care a sancţionat clubul pentru încălcări ale regulamentelor transferurilor de jucători sub 18 ani. Clubul a cerut ca apelul său să aibă şi rol de suspendare a efectelor cauzate de această decizie.
Preşedintele Comisiei de Apel a FIFA, Larry Mussenden, susţine că instanţa pe care o conduce nu se află în posibilitatea de a lua o decizie într-un timp atat de scurt, încat un eventual apel al clubului la TAS să poată fi efectuat pană la startul următoarei perioade de transferuri, care începe la 1 iulie. Astfel, Comisia de Apel a FIFA a admis cererea de suspendare a efectelor deciziei Comisiei de Disciplină. În 2 aprilie, Comisia de Disciplină a FIFA a sancţionat clubul FC Barcelona cu interzicerea dreptului de a efectua transferuri în sezonul viitor, pentru infracţiuni comise la achiziţionarea a zece jucători minori. De asemenea, FC Barcelona a primit o amendă de 450.000 de franci elveţieni. Totodată, clubul are 90 de zile la dispoziţie pentru a rezolva problemele legate de jucătorii minori.
Sancţiunile survin ca urmare a investigaţiei de anul trecut al Sistemului de Tranferuri al FIFA şi al Comisiei de Disciplină a forului mondial. Federaţia Spaniolă de Fotbal şi FC Barcelona au fost găsite vinovate pentru încălcarea mai multor prevederi referitoare la transferul internaţional şi la prima înregistrare a minorilor non-spanioli la gruparea catalană, precum şi alte reglementări relevante cu privire la înregistrarea şi participarea unor jucători în competiţiile naţionale. Investigaţiile în cauză privesc mai mulţi jucători minori care au fost înregistraţi şi au participat la diferite competiţii cu FC Barcelona în perioada 2009-2013. Comisia de Disciplină susţine că jucătorii tineri sunt vulnerabili la exploatare şi abuz în ţările străine în cazul în care nu sunt controlaţi adecvat. De asemenea, FIFA a stabilit că Federaţia Spaniolă de Fotbal (RFEF) se face vinovată de încălcarea aceluiaşi articol, fiind amendată cu 500.000 de franci elveţieni, avand însă un an la dispoziţie pentru îndreptarea problemelor privind legitimarea jucătorilor minori.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.