Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Cristina, printre "Stele"

Ziarul de Vrancea
23 apr 2014 1075 vizualizări
Handbalista Cristina Neagu, de la Buducnost Podgorica, este nominalizată la titlul de "Cel mai bun inter stanga" din Liga Campionilor, în All Star Team, caştigătoarele fiecărei categorii urmand să fie decise, în premieră, prin voturile fanilor.

Potrivit anunţului EHF, la cele opt categorii au fost selecţionate 32 de jucătoare, printre care şi componenta naţionalei Romaniei Cristina Neagu, care joacă la Buducnost Podgoric. La categoria "Cel mai bun inter stanga", Neagu le mai are "adversare" pe croata Andrea Penezic (RK Krim Mercator), suedeza Jamina Roberts (IK Savehöf) şi pe brazilianca Eduarda Amorim (Györ ETO). Componenţa All Star Team a Ligii Campionilor va fi decisă, în premieră, prin voturile fanilor, care îşi pot alege favoritele online, pe site-ul EHF, pană în 30 aprilie. All Star Team va fi anunţată pe parcursul Turneului Final Four al Ligii Campionilor, programat în 3 şi 4 mai, la Budapesta.
A demisionat şi Pustai
Antrenorul formaţiei Pandurii Targu Jiu, Cristian Pustai, şi-a reziliat, ieri, de comun acord contractul cu gruparea gorjerană, a declarat, pentru agenţia MEDIAFAX, preşedintele executiv Eugen Pîrvulescu.  "Dansul mai avea încă doi ani de contract, dar ne-a transmis că pentru binele echipei este mai bine să renunţe. Eu îi mulţumesc pentru tot ceea ce a realizat la Pandurii, îi doresc mult succesc în continuare şi sper ca pe viitor să mai colaborăm", a afirmat Pîrvulescu.Oficialul a menţionat că deocamdată nu s-a hotărat cine va fi înlocuitorul lui Cristian Pustai. "Nu am stabilit nimic deocamdată. Nu suntem hotăraţi dacă vom avea un interimar sau vom aduce un antrenor cu contract mai lung. Maiine vom discuta ce vom face în continuare", a adăugat Parvulescu. Cea mai vehiculată variantă este a revenirii fostului antrenor, Petre Grigoraş, înlocuit în ianuarie 2013 de Pustai.

Coman şi Lazăr au fost pedepsiţi straşnic

Portarul formaţiei Astra Giurgiu, Dani Coman, şi mijlocajul dinamovist Valentin Lazăr au fost sancţionaţi, miercuri, de Comisia de Disciplină a FRF cu suspendare pentru trei jocuri, respectiv două meciuri, în urma incidentelor de la finalul partidei de duminică, informează site-ul oficial al LPF. La sfarşitul meciului Dinamo - Astra Giurgiu, scor 2-0, de duminică, au avut loc incidente între jucători pe culoarul de la vestiarele arenei din Şoseaua Ştefan cel Mare, fiind necesară intervenţia agenţilor de securitate.  Potrivit unor martori, portarul Astrei, Dani Coman, care avusese în timpul partidei o altercaţie cu Valentin Lazăr, l-a lovit cu capul în faţă pe jucătorul dinamovist, moment în care au sărit la bătaie mai mulţi jucători, fiind nevoie de intervenţia agenţilor de securitate.

Torje se întoarce la Udinese

Mijlocaşul Gabriel Torje nu va fi păstrat de gruparea Espanyol Barcelona, el urmand să revină la finalul acestei ediţii de campionat la clubul Udinese, de unde a fost împrumutat. Torje, în varstă de 24 de ani, a fost achiziţionat de Udinese în vara anului 2011, de la Dinamo Bucureşti. în sezonul 2012/2013, el a fost împrumutat la Granada, pentru care a marcat trei goluri în 34 de meciuri jucate în Primera Division. Vara trecută, el a fost din nou împrumutat de Udinese la Espanyol. Torje a evoluat la Espanol doar în 11 partide în Primera Division. Internaţionalul roman mai are contract cu Udinese pană în 2016.

Oltenii au fost refuzaţi

Curtea de Apel Braşov a respins, ieri, cererea FC Universitatea Craiova de suspendare a hotărarii Tribunalului Braşov din 9 aprilie, pană la soluţionarea recursului privind intrarea în procedura de faliment a grupării oltene. Patronul clubului, Adrian Mititelu, a declarat, ierii, agenţiei MEDIAFAX, că recursul se va judeca în luna iunie. FC Universitatea Craiova, cvadruplă campioană a Romaniei, a intrat în procedura de faliment, Tribunalul Braşov respingand, la 9 aprilie, planul de reorganizare în dosarul de insolvenţă al grupării oltene.

Tinerii, în creştere

Zece la sută dintre fotbaliştii care au ervoluat în partidele de pană acum ale ediţiei 2013-2014 a Ligii I au varste sub 21 de ani, se arată într-o statistică realizată de Liga Profesionistă de Fotbal. "56 de fotbalişti cu varsta sub 21 de ani au bifat cel puţin o prezenţă în actuala ediţie de campionat, asta însemnand 10,1 la sută din totalul fotbaliştilor care au evoluat în acest sezon. Cei mai mulţi dintre ei se regăsesc în lotul Viitorului, formaţia antrenată de Bogdan Vintilă bazandu-se pe 12 jucători născuţi după anul 1993. Pe locul al doilea, la egalitate, sunt Dinamo şi ACS Poli Timişoara, fiecare cu cate şase fotbalişti care îndeplinesc acelaşi barem statistic. Pe podium încap şi cei de la Corona Brasov, Steaua şi Universitatea Cluj, fiecare cu cate patru tineri de mare perspectivă", se menţionează pe site-ul LPF. Două echipe din Liga I nu au folosit în partidele de pană acum niciun jucător sub 21 de ani: FC Botoşani, care este şi formaţia cu cea mai mare medie de varstă (28 ani), şi Pandurii Targu Jiu. Conform statisticii LPF, în ediţia 2013-2014 cluburile au folosit 197 de jucători străini, un record în istoria primului eşalon.

Scholes, alături de Giggs

Gruparea engleză Manchester United a anunţat, miercuri, pe contul de Twitter, că fostul mijlocaş al echipei, Paul Scholes, este noul antrenor secund al grupării engleze, el urmand să-l ajute pe interimarul Ryan Giggs. "Este minunat să-l vezi pe Paul Scholes aici la baza de antrenament, ajutandu-i pe Ryan Giggs, Nicky But şi Phil Neville", a anunţat gruparea engleză. Mijlocaşul galez Ryan Giggs va asigura interimatul pe banca tehnică a echipei Manchester United, după plecarea tehnicianului David Moyes. Ryan Giggs, în varstă de 40 de ani, a debutat la Manchester United în martie 1991, iar în acest sezon a fost jucător şi antrenor secund. Clubul Manchester United a anunţat, marţi, că David Moyes nu mai este antrenorul formaţiei. Moyes a fost adus la Manchester United la începutul sezonului, după ce Alex Ferguson a decis să se retragă din activitate.

Cehii au refuzat Euro 2020

Federaţia Cehă de Fotbal (FACR) a anunţat, ieri, că şi-a retras candidatura pentru organizarea de meciuri la Campionatul European din 2020, după refuzul municipalităţii oraşului Praga de a garanta proiectul care include renovarea stadionului.  Forul ceh dorea ca oraşul Praga să găzduiască trei meciuri din faza grupelor şi o partidă din optimile de finală ale Campionatului European din 2020. Municipalitatea din Praga a respins, marţi, ca incomplet proiectul propus de FACR, care includea renovarea Stadionului Eden, pe care joacă formaţia Slavia Praga, şi creşterea capacităţii la 30.000 de locuri. Campionatului European din 2020 va fi organizat în 13 oraşe europene diferite. Dosarele de candidatură vor fi depuse pană cel tarziu la 25 aprilie 2014, iar Comitetul Executiv al UEFA va alege cele 13 oraşe în septembrie 2014. Şi Federaţia Romană de Fotbal a depus, la 20 mai 2013, candidatura oficială pentru găzduirea de meciuri din cadrul turneului final al Campionatului European din 2020.

Antrenorul numărul 1 în NBA

Tehnicianul echipei San Antonio Spurs, Gregg Popovich, a fost desemnat cel mai bun antrenor al anului în liga profesionistă nord-americană de baschet (NBA), a anunţat, , cotidianul Tuttosport. Popovich, în varstă de 60 de ani, a cucerit trofeul Red Auerbach pentru a treia oară în carieră, după ce l-a mai primit în 2003 şi 2012, şi i-a egalat pe Pat Riley şi Don Nelson. Gregg Popovich a acumulat 380 de puncte şi i-a devansat în acest an pe Jeff Hornacek (Phoenix Suns - 339 de puncte) şi Tom Thibodeau (Chicago Bulls - 159 de puncte). San Antonio Spurs a încheiat sezonul regulat cu cea mai bună linie de clasament dintre toate echipele din NBA, 62 de victorii şi 20 de înfrangeri.

Demisie de antrenor la Nürnberg

Tehnicianul olandez Gertjan Verbeek a fost demis din funcţia de antrenor principal al echipei FC Nürnberg, după ce a înregistrat opt înfrangeri în ultimele nouă meciuri,  Odată cu Verbeek a fost concediat şi antrenorul secund Raymond Libregts. "După seria de înfrangeri am decis să luăm măsuri şi l-am demis pe antrenorul Gertjan Verbeek. Situaţia noastră în clasament este precară, dar mai sunt trei etape şi vom încerca să ne salvăm de la retrogradare", a declarat Martin Bader, managerul grupării din Nürnberg. De pregătirea echipei se vor ocupa Roger Prinzen, antrenorul echipei de tineret a clubului, şi Marek Mintal. Gertjan Verbeek, în varstă de 51 de ani, a fost numit la condcuerea echipei FC Nürnberg în octombrie 2013, cand l-a înlocuit pe Michael Wiesinger. Cu trei etape înainte de finalul sezonului în Bundesliga, FC Nürnberg se află pe penultimul loc, cu 26 de puncte, la un punct în urma formaţiei Hamburger SV, care se află pe loc de baraj pentru rămanerea în prima divizie.

Titlul numărul 16

Echipa Dinamo Zagreb şi-a asigurat al nouălea titlu consecutiv de campioană a Croaţiei, după ce a trecut, pe teren propriu, scor 5-0, de echipa Hrvatski Dragovoljac. Datorită acestei victorii, Dinamo are un avans de 14 puncte faţă de HNK Rijeka şi nu mai poate fi ajunsă cu patru etape înainte de final. Acesta este al 16-lea titlu pentru Dinamo Zagreb, în 23 de ediţii ale campionatului Croaţiei.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.