Sport

Preşedintele secţiei de şah de la CSM 2007 Focşani:“Am făcut o alegere bună: L-am transferat pe vicecampionul naţional”

Dan Chiriac
18 apr 2014 961 vizualizări
Aurelian Grigore a făcut o scurtă radiografie asupra prestaţiei jucătorilor vranceni la naţionalele de la Călimăneşti

Şahiştii de la CSM Focşani 2007 au avut o prestaţie bună la Campionatele naţionale individuale de juniori ale României care au avut loc la Călimăneşti, în perioada 5-16 aprilie. Cel mai bun rezultat a fost obţinut la blitz, 16 ani, de Matei-Ionuţ Acsinte, care a devenit vicecampion naţional. Aurelian Grigore, preşedintele secţiei de şah de la clubul municipalităţii, consideră meritorii rezultatele obţinute de sportivi, mai ales că la start nu s-au putut prezenta cele mai bune şahişte din Focşani: „Din motive obiective, surorile Toma nu au putut face deplasarea la Călimăneşti pentru concurs, ceea ce ne-a permis să luăm în delegaţia noastră mai mulţi jucători de vârste mici, pentru a le testa calităţile într-o competiţie de anvergura unor campionate naţionale. Aşa a apărut un Vlad Daniel Ivan, de 10 ani, care, la prima lui întrecere importantă, a reuşit o comportare foarte bună, dovedind un tonus de concurs foarte bun, o tărie de caracter remarcabilă. Pentru noi este câştigul clar al competiţiei. Obiectivul participării noastre la Campionatele naţionale a fost ca toţi şahiştii să obţină cel puţin 50 la sută din punctajul maxim, adică 4,5 puncte. Mai mulţi l-au depăşit consistent, alţii, nu l-au îndeplinit. Dar cel mai important obiectiv a fost de a vedea cum se comportă sportivii noştri la o asemenea competiţie şi a formării, pe această bază, a unor echipe competitive pentru viitoarele concursuri naţionale ale anului”, a spus Aurelian Grigore. Acesta a vorbit şi despre noul vicecampion naţional de şah, venit la Focşani în urmă cu puţin timp, după un transfer de la Ploieşti. “Pentru cei mici, aşa cum spuneam, obiectivul a fost să-i obişnuim cu întrecerile mai grele decât cele la care fuseseră până acum. Pot spune că sunt mulţumit, ca şi antrenorii lor, Mihai Strâmbu şi Nicolae Petre Grigore, de evoluţia lor în cele patru competiţii la care au luat parte în condiţiile în care trei sferturi dintre ei au concurat la o categorie de vârstă superioară celei de anul trecut. Cat îl priveşte pe vicecampion trebuie spus că Matei-Ionuţ Axinte este din Iaşi, a fost legitimat la Ploieşti de unde s-a transferat la CSM Focşani 2007 în perspectiva alcătuirii unei formaţii puternice la 16 ani. Acesta a confirmat pe deplin şi, cum s-a dovedit, am făcut o alegere foarte bună când am perfectat transferul”, a spus Grigore. La Campionatele Naţionale de juniori, la categoriile la care au evoluat şahiştii focşăneni – fete, 10 ani, 12 ani, 14 ani şi 18 ani şi băieţi, 8 ani, 10 ani, 12 ani, 14 ani şi 16 ani, au participat 382 de sportivi. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.