Sport

Prietenele deschid balul

Ziarul de Vrancea
18 apr 2014 518 vizualizări
Astăzi şi maine, de la ora 12:00, au loc întalnirea dintre Romania şi Serbia pentru accederea în grupa a II-a Mondială a Fed Cup * prima partidă se joacă între Sorana Cîrstea şi Ana Ivanovic * partidele vor fi transmise de DolceSport

Sorţii au decis ca în primul meci al întalnirii de tenis dintre echipele de Fed Cup ale Romaniei şi Serbiei, contand pentru play-off-ul Grupei a II-a Mondiale a Fed Cup, să se confrunte cele două jucătoare care s-au declarat cele mai bune prietene, este vorba de Sorana Cîrstea (27 WTA) şi Ana Ivanovic (12 WTA). Întalnirea începe astăzi de la ora 12:00 şi va fi urmată de partida dintre Simona Halep (5) şi Bojana Jovanovski (39). Partida va continua maine, de la aceeaşi oră, cu întalnirile de simplu Carstea - Jovanovski şi Halep - Ivanovic, urmată de partida de dublu, în care cuplurile probabile sunt Irina  Begu/Monica Niculescu Jovana Jaksic/Nina Stojanovic. Programul poate suferi modificări, în funcţie de starea vremii. În privinţa televizării, întalnirea va fi transmisă de DolceSport, care are drepturile pentru FedCup, iar televiziunea naţională nu ştie încă dacă această confruntare este un eveniment sportiv de interes naţional sau un produs de lux.
Sorana Cîrstea  a pierdut ambele meciuri directe cu Ivanovic, în 2008, în primul tur la Australian Open, cand sarboaica s-a impus cu 7-5, 6-3, şi în 2010, la Linz, în primul tur, cand Ana a caştigat cu 6-2, 6-0.  Sorana şi Bojana Jovanovski (39 WTA) sunt la egalitate la meciurile din circuitul WTA, 3-3. Cîrstea a caştigat în 2010 la Montreal, în calificări, cu 7-6 , 6-3, în 2011 la Taşkent, în primul tur, cu 6-3, 6-1, şi anul trecut în optimi la Birmingham, cu 6-1, 1-6, 6-1. Jovanovski s-a impus cu 6-4, 6-2 în 2011 în calificări la Sydney, şi anul trecut de două ori în China, cu 6-2, 6-1, în primul tur la Guangzhou şi cu 6-3, 6-2 în turul I la Beijing.
Simona şi Ana Ivanovic s-au întalnit de două ori în circuitul profesionist, scorul fiind egal, 1-1. Ivanovic a profitat de abandonul Simonei, anul trecut, în primul tur la Doha, după 6-3 pentru sarboaică în primul set, dar Halep şi-a luat revanşa la Turneul Campioanelor de la Sofia, cand s-a impus în semifinală, cu 2-6, 6-1, 6-3.
Simona Halep a caştigat singurul meci cu Bojana Jovanovski, în 2011, în primul tur la Wimbledon, cu 6-1, 6-2.

Toată lumea mulţumită de program

Simona Halep: "Programul e OK, pentru mine nu contează dacă e primul sau al doilea. O să încerc să pregătesc foarte bine mental acest meci. Va fi un meci greu, dar eu voi da tot ce pot ca să caştig un punct pentru ţara mea. Cred că era mai bine să am nişte meciuri pe zgură, dar cum nu au fost turnee înainte, e şi un avantaj că sunt odihnită sută la sută. Important e că mă simt bine, sunt sănătoasă şi voi da tot ce pot".
Sorana Cîrstea: "Nu prea are importanţă ordinea în care vom juca. Va fi foarte greu, dar voi încerca să dau tot ce pot pentru a aduce primul punct şi să începem cu dreptul. Dacă se va întrerupe meciul, voi sta cu fetele, dar îmi doresc să avem puţină continuitate, dar nu va depinde de noi. Ştiu că va fi greu, dar ştiu că va fi şi frumos", a subliniat Cîrstea.
Ana Ivanovic: "Este o tragere bună pentru noi, pentru că ăsta e programul pe care ni l-am dorit. Am mai jucat de cateva ori cu Sorana în trecut, dar acum va fi diferit, pentru că este Cupa Federaţiei şi vor fi multe emoţii pentru toată lumea. Voi încerca să aduc primul punct pentru echipă. Vom fi pozitive şi cred că avem o şansă bună. în funcţie de scor voi juca şi în meciul de dublu, dar asta decide căpitanul".
Bojana Jovanovski:  "Sunt bucuroasă că voi juca al doilea meci, pentru că nu îmi place să joc prima. Am mai jucat cu Simona în urmă cu doi ani, dar de atunci şi-a îmbunătăţit jocul mult. Va fi un meci dificil pentru mine, dar voi încerca să aduc al doilea punct pentru Serbia".

Un premiu pentru Simona

Jucătoarea Simona Halep, locul 5 WTA, a primit Fed Cup Heart Award pentru zona Euro-africană a Grupei I, premiu care i-a fost înmanat, ieri, după tragerea la sorţi a meciurilor din cadrul întalnirii Romania - Serbia, contand pentru play-off-ul celei de-a doua Grupe Mondiale.  Halep a fost recompensată pentru dedicare şi spirit de echipă. Premiul, în valoare de 1.000 de dolari, i-a fost înmanat romancei echipei paralimpice a Romaniei de tenis de camp în material rulant.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.