Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE:Grigore şi Bălgrădean, de vanzare

Ziarul de Vrancea
18 apr 2014 557 vizualizări
Preşedintele executiv al FC Dinamo, Constantin Anghelache, a declarat, după eliminarea din semifinalele Cupei Romaniei - Timişoreana, că formaţia din Şoseaua Ştefan cel Mare s-ar putea despărţi în vară de jucătorii Dragoş Grigore şi Cristian Bălgrădean.

 "De la Dinamo vor pleca caţiva jucători care nu au confirmat sau care au confirmat mai puţin. S-ar putea ca doi dintre ei să fi fost pe teren în această seară, dar aceia nu pleacă că nu au confirmat, ci pentru că le-am promis încă din iarnă, cand vroiau să plece, să stea pană la vară şi dacă vor avea oferte vor pleca. Unul e Grigore, l-am ţinut un an de zile. Am avut nevoie de el, dar acum nu suntem în suferinţă în zona centrală a apărării. Al doilea poate fi Bălgrădean dacă va avea oferte în vară", a spus Anghelache.

Un caine drogat

Un lider al galeriei dinamoviste a fost reţinut, joi, pentru posesie de droguri, înaintea meciului cu Steaua, din manşa secundă a semifinalelor Cupei Romaniei purtătorul de cuvant al Jandarmeriei Bucureşti, Georgian Enache."Un lider important al galeriei Dinamo a fost surprins înaintea meciului la intrarea din Pierre de Coubertin cand vindea fulare cu mesaje obscene la adresa formaţiei Steaua. La controlul corporal, jandarmii au găsit asupra sa aproximativ două grame de substanţe halucinogene. Liderul galeriei dinamoviste a fost predat la Biroul de Combatere a Crimei Organizate pentru continuarea cercetărilor", a spus Enache. Formaţia Steaua a terminat la egalitate, joi seară, pe Arena Naţională, scor 1-1 (1-0), cu echipa Dinamo, în manşa secundă a semifinalelor Cupei Romaniei - Timişoreana, şi s-a calificat în finala competiţiei cu scorul general de 6-3.

Arbitre romane la Final Four

Federaţia Europeană de Handbal a anunţat, ieri, cele patru cupluri de arbitre care vor oficia la Turneul Final Four al Ligii Campionilor la handbal feminin (3-4 mai), de la Budapesta, printre acestea aflandu-se şi cel format din romancele Diana Carmen Florescu şi Anamaria Stoia. Cele două vor conduce semifinala dintre Györ ETO şi FC Midtjylland, programată în 3 mai, de la ora 16.00. Cea de-a doua semifinală, programată în aceeaşi zi, de la ora 18.30, între WHC Vardar Skopje şi Buducnost, la care joacă şi internaţionala Cristina Neagu, va fi arbitrată de cuplul norvegian Kjersti Arntsen-Guro Roen.

Morar, exclus din lotul Petrolului

Atacantul formaţiei Petrolul Ploieşti Vlad Morar a fost exclus din lot pe o perioadă nedeterminată de antrenorul Răzvna Lucescu după ce în meciul cu Astra Giurgiu, din manşa secundă a semifinalelor Cupei Romaniei, a încasat două cartonaşe galbene şi implicit pe cel roşu în doar patru minute.Antrenorul a explicat că l-a introdus pe Morar în meciul cu Astra forţat de o problemă medicală a lui Albin. " Pe final trebuia să intre Priso în locul lui Alcenat, dar Albin a avut o problemă şi a trebuit să-l bag pe Morar. L-am simţit motivat la antrenamente şi ar fi putut să-l suplinească, ca disponibilitate la efort şi fizic pe Juan. Din păcate, ne-am retras şi acest lucru ne-a costat, nu am ştiut să gestionăm ultimele patru minute. Nu avem voie să rămanem în această dezamăgire, dacă stăm să plangem, mai bine rămanem acasă", a spus Lucescu. Vlad Morar a fost eliminat, în minutul 85, după ce a primit al doilea cartonaş galben pentru o intrare cu talpa asupra lui Enache.

Van Basten, antrenor la Alkmaar

Fostul selecţioner al Olandei, Marco van Basten, va antrena echipa AZ Alkmaar pană în 2016, a anunţat, ieri, clubul olandez de primă ligă. "AZ şi Marco van Basten au ajuns la un acord verbal pentru un contract pană în 2016. Formalităţile vor fi încheiate zilele următoare", a anunţat clubul într-un comunicat. La 49 de ani, Marco van Basten îi va succeda lui Dick Advocaat la AZ Alkmaar, formaţie aflată pe locul VII  în campionat.

Fotbalul merge în pierdere

Masa salarială din fotbal a crescut mult mai rapid decat veniturile cluburilor în perioada 2007-2012, se arată într-un raport în care s-a luat în considerare situaţia a 700 de grupări europene. "Veniturile cluburilor europene au crescut cu 42 la sută în perioada 2007-2012. Dar salariile au crescut şi mai mult, cu 59 la sută", a precizat UEFA. Forul european a menţionat că masa salarială a celui mai mare club este de aproximativ trei ori mai mare faţă de cea a grupării aflate pe locul 25, ceea ce arată dezechilibrul dintre marile cluburi şi cele cu un buget mediu. "În ceea ce priveşte sumele de transfer, valoarea totală, dacă se au în vedere primele ligi europene, este de 10,9 miliarde de euro, iar comisionul mediu pentru impresari, în procente plătite de cluburile participante în competiţiile UEFA este de 12,6 la sută", a subliniat UEFA. Raportul mai arată că grupările nu ezită să îi demită în mod regulat pe antrenori: "În medie, cluburile europene au schimbat antrenorul de 2,7 ori între 2011 şi 2013. în Balcani şi în Grecia, unele cluburi au schimbat antrenorul în medie de peste cinci ori în trei ani".

Topul tricourilor vandute în NBA

Baschetbalistul echipei Miami Heat, LeBron James, este pentru al doilea sezon consecutiv jucătorul din NBA cu cele mai multe tricouri cu numele său vandute, conform unui clasament dat publicităţii, joi, de Liga nord-americană de baschet. James, cvadruplu MVP şi dublu campion NBA, îi devansează în topul jucătorilor cu cele mai multe tricouri vandute pe Kevin Durant (Oklahoma City) şi pe Kobe Bryant (LA Lakers). Derrick Rose (Chicago Bulls) se află pe locul patru în ierarhia realizată în funcţie de vanzările de pe site-ul NBA. Poziţia a cincea este ocupată de Stephen Curry (Golden State), iar pe locul şase este Carmelo Anthony (New York Knicks). Miami Heat este cea mai populară echipă în ceea ce priveşte numărul tricourilor vandute, devansand Los Angeles Lakers şi Chicago Bulls.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.