Sport

Proba de aruncare a hamsiilor

Ziarul de Vrancea
17 apr 2014 494 vizualizări
Semifinala Cupei Greciei, dintre PAOK şi Olympiakos a avut durată dublă din cauza suporterilor din Salonic, care au aruncat cu peşte pe banca oaspeţilor, precum şi a incidentelor din teren


Panathinaikos Atena şi PAOK Salonic s-au calificat în finala Cupei Greciei, după ce au eliminat, miercuri, formaţiile OFI Creta şi Olympiakos Pireu, în semifinalele competiţiei. Panathinaikos a învins, pe teren propriu, în manşa secundă a semifinalelor, cu scorul de 3-0 după prelungiri, după ce în tur cretanii s-au impus cu 1-0. Manşa retur al partidei PAOK Salonic - Olympiakos Pireu a fost marcată de violenţe. În tur, Olympiakos caştigase cu 1-0, dar startul partidei retur a fost întarziată cu 75 de minute, din cauza fanilor tesalienilor. În momentul în care jucătorii au ieşit de la vestiare, stadionul "a luat foc" după ce suporterii au aprins torţe şi fumigene. O parte dintre acestea au fost aruncate către banca de rezerve a echipei Olympiakos. Totodată, o cantitate importantă de hamsii a ajuns pe scaunele pe care urmau să se aşeze staful tehnic al oaspeţilor şi jucătorii de rezervă. Susţinătorii echipei din Pireu sunt supranumiţi "gavros", care în limba greacă înseamnă hamsii. "Suporterii de la PAOK au pus peşte pe banca noastră, iar o torţă a aprins scaunele. Este umilinţa supremă, este terorism. Ruşine şi dezonoare", a declarat Savvas Theodoridis, vicepreşedintele clubului care devenise deja campion al Greciei. Arbitrul a trimis echipele înapoi la vestiare şi a decis să nu înceapă meciul pană cand nu primeşte garanţii de securitate din partea organizatorilor. Incidentele au continuat apoi în teren în timpul partidei. Ambele echipe au terminat partida în zece jucători, după ce Bibras Natkho (PAOK) şi Yiannis Maniatis au fost eliminaţi. Mai multe încăierări au avut loc pe parcursul reprizei secunde, astfel că meciul a fost prelungit 15 minute. Pe drumul către vestiare, jucătorii de la Pireu au fost atacaţi de fanii gazdelor, Maniatis şi Nelson Valdez fiind loviţi. PAOK s-a impus cu scorul de 1-0, prin golul marcat de Stefanos Athanasiadis în minutul 47, şi a obţinut calificarea în finala de la Atena, în care va întalni pe Panathinaikos, la 26 aprilie. La gazde, Costin Lazăr a jucat din minutul 67. în tur, Olimpiakos caştigase cu scorul de 2-1.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.