Sport

De Paşte, la fileu

Ziarul de Vrancea
17 apr 2014 403 vizualizări
Sarboaicele şi romancele se pregătesc împreună la Areneie BNR * Ana Ivanovic o vizitează pentru prima dată pe prietena ei, Sorana Cîrstea *partida de tenis dintre cele două reprezentative se va disputa sambătă şi duminică

Jucătoarea sarbă de tenis Ana Ivanovic, locul 12 WTA, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că este ciudat şi dificil să evolueze împotriva prietenelor din circuitul WTA, precizand că se aşteaptă la un meci greu contra Romaniei. "Este foarte ciudat să joci împotriva prietenilor. Sorana este o fată nemaipomenită. O ştiu de foarte multă vreme. Sunt foarte bucuroasă să fiu aici pentru prima oară, pentru că ea a fost la Belgrad. Va fi plăcut să stăm împreună, dar va fi un meci dificil pentru ambele echipe", a spus Ivanovic. Ana a mai afirmat că atat Romania, cat şi Serbia au avut ghinion la tragerea la sorţi a play-off-ului de promovare în a doua Grupă Mondială. "Dacă te uiţi la echipele pe care le puteam întalni, acesta este cel mai greu meci, atat pentru noi, cat şi pentru ele. Într-un fel, nu este corect, dar aşa s-a întamplat acum. E păcat că trebuie să jucăm împotriva Romaniei, pentru că ambele avem echipe bune. Va fi foarte dificil, dar vor fi meciuri interesante la acest nivel", a completat jucătoarea.
Bojana Jovanovski, locul 39 WTA, a menţionat că meciurile din Cupa Federaţiei sunt complet diferite faţă de cele din turnee. "Cred că am caştigat ultimele două meciuri contra Soranei. Este o jucătoare mare, avem un stil asemănător, este la fel de agresivă ca şi mine. Însă, în Fed Cup este diferit, pentru că va avea publicul de partea ei. Cred că va fi un meci interesant. împotriva lui Halep am jucat acum trei-patru ani la Wimbledon, dar jocul ei s-a îmbunătăţit foarte mult de atunci în ultimii doi ani", a precizat Jovanovski.
În fine, căpitanul nejucător al echipei sarbe, Dejan Vranes, a avut cuvinte de laudă la adresa echipei romane: "În acest moment, Romania are o echipă foarte bună şi experimentată. Halep joacă foarte bine. În trecut am avut meciuri dificile şi emoţionante cu Romania, iar de data asta cred că va fi la fel", a spus Vranes, care a explicat absenţa Jelenei Jankovic: "Jelena a jucat mulţi ani în echipa de Fed Cup, dar are 29 de ani şi a decis să se oprească şi să fie mai concentrată asupra carierei sale", a completat Vranes. Oficialul sarb s-a arătat surprins de starea bună a suprafeţei de joc de pe terenul central al Arenelor BNR. "Ne-am antrenat în ultimele zile pe terenul central. Pot să spun că sunt foarte surprins, pentru că este luna aprilie, dar se prezintă în condiţii foarte bune. După ploaie era într-o stare foarte bună. Este frig, bate vantul, dar condiţiile sunt aceleaşi pentru ambele echipe", a adăugat Vranes.

Vremea, principala problemă

Jucătoarele din Serbia au sosit în Capitală şi s-au antrenat, ca şi romancele pe Arenele BNR. Preşedintele FRT, George Cosac, este îngrijorat de starea vremii, care poate perturba programul şi îndepărta publicul de stadion. "Avem un pic de ghinion că meciurile au căzut exact de Paşti, deoarece condiţiile atmosferice sunt cum sunt, deci practic îi vom avea în tribune, cu adevărat, pe cei nebuni după tenis. Sper la cat mai multe locuri ocupate. Vremea arată foarte rau. Mă uit din 20 în 20 de minute pe telefon la timpul probabil. Sambătă va ploua ceva, iar duminică se va îmbunătăţi vremea. în caz de forţă majoră, meciurile vor continua luni. Dacă plouă trei zile, aşteptăm trei zile şi jucăm tot afară, nu ne mutăm în sală", a completat Cosac.
Întalnirea dintre Romania şi Serbia, contand pentru play-off-ul celei de-a doua Grupe Mondiale, va avea loc sambătă şi duminică, la Arenele BNR din Bucureşti. Partida se va desfăşura după sistemul cel mai bun din cinci meciuri.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.