Sport

Rennes joacă finala Cupei Franţei

Ziarul de Vrancea
16 apr 2014 459 vizualizări
Guingamp sau Monaco va fi cealaltă finalistă * Borussia joacă ultimul act în Cupa Germaniei

Formaţia Rennes s-a calificat în finala Cupei Franţei, după ce a învins cu scorul de 3-2, echipa Angers, din liga secundă, în semifinalele competiţiei. În mod surprinzător, cei care au deschis scorul au fost oaspeţii prin Mohamed Yattara ('3), dar foarte curand, Rennes a înscris de trei ori, prin Ola Toivonen ('15), Kamil Grosicki ('36) şi Jean Makoun ('48), acelaşi Yattara reducand handicapul în min. 89, dintr-o lovitură de pedeapsă. Anul trecut, Rennes a jucat finala Cupei Ligii franceze, pierdută în faţa formaţiei AS Saint-Etienne, iar acum are şansa de a cuceri primul său trofeu major după 1971. Pentru Rennes ar fi a doua Cupă a Franţei din palmares, prima caştigand-o în 1965. În 2009, Rennes pierdea finala Cupei Franţei în faţa unei formaţii de ligă secundă, Guingamp (1-2). În finala Cupei Franţei de anul acesta, programată pe 3 mai pe Stade de France, echipa antrenată de Philippe Montanier va înfrunta caştigătoarea celei de-a doua semifinale, dintre Guingamp şi AS Monaco.
* Formaţia Borussia Dortmund s-a calificat în finala Cupei Germaniei, după ce a învins cu scorul de 2-0, echipa VfL Wolfsburg, în semifinalele competiţiei. Golurile au fost marcate de Mkhitarian('12) şi Lewandowski ('43), polonezul ajungand la golul 100 înscris pentru Borussia. Echipa antrenorului Jürgen Klopp va întălni în finală, la 16 mai, învingătoarea partidei Bayern München - Kaiserslautern.
* Într-o restanţă din etapa a XXXIV-a a Premier League, Arsenal a învins pe teren propriu cu 3-1 formaţia West Ham United. "Ciocănarii" au deschis scorul în min. 40 prin Matt Jarvis, iar germanul Lukas Podolski a egalat cu un minut înainte de pauză. "Tunarii" s-au desprins în min. 55, cu un gol de kinogramă realizat de Olivier Giroud, iar Podolski a fixat tabela în min. 78. O altă restanţă din aceeaşi etapă, Machester United - Hull este programată pentru ziua de 6 mai.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.