Economic

Feteasca Neagră de la Casa Panciu, vinul diplomaţilor în 2016

Mihai Boicu
1 feb 2016 2924 vizualizări
Producătorul din Ţifeşti a câştigat pentru a doua oară această competiţie

Producătorul de vinuri Casa Panciu a câştigat în acest an competiţia pentru desemnarea “Cel mai bun vin al României – Vinul diplomaţilor pentru 2016”. Iubitorii vinului românesc s-au întâlnit pe 30 ianuarie la hotelul Mariott din Bucureşti, printre care ambasadori, politicieni, diplomaţi şi au degustat cele mai bune vinuri româneşti. “Delegaţia de parlamentari şi diplomaţi, precum şi experţi degustători, din partea Institului de Relaţii Internaţionale şi Coooperare Economică a putut să analizeze şi să decidă care este cel mai bun vin dintre vinurile liniştite şi spumante româneşti şi să ne ofere topul calităţii celor mai bine vinuri din România pentru anul 2016. A câştigat competiţia vinurilor româneşti celebrul producător Casa Panciu, care a cofirmat din nou înalta calitate a produselor sale cu degustarea vinurilor propune pentru desemnarea Vinului Diplomaţilor”, se arată într-un comunicat de presă al Centrului Diplomatic. Cel mai bun vin al României pentru anul 2016 este Fetească Neagră. Pe locul II s-a aflat un Muscat Ottonel, iar pe locul III un Cabernet Sauvignon, vinuri produse tot de Casa Panciu. La categoria “Cel mai bun spumant”, a câştigat tot Casa Panciu, cu un Muscat Ottonel. Producătorul din Ţifeşti a mai câştigat şi în anul 2014 această dinstincţie. Pentru un  an, Casa Panciu va fi creatorul Vinului Diplomatic, vinul de reprezentare al României pentru anul 2016. Casa Panciu va pune la dispoziţia iubitorilor din ţară şi de peste hotare ai vinurilor româneşti produsele premiate în competiţia din 2016. (M. BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.