Social

Atenţie la analize! Unde se poate face fişa medicală pentru permis

Raluca Manolache
11 iun 2013 28219 vizualizări
Viitorii şoferi trebuie să se adreseze pentru întocmirea fişei medicale numai unităţilor autorizate de Direcţia de Sănătate Publică

Viitori şoferi, atenţie unde vă faceţi analizele medicale pentru fişa auto! Vrancenii care doresc să obţină permisul de conducere şi au nevoie de întocmirea fişei medicale se pot adresa din acest an mai multor unităţi medicale, care au fost autorizate pentru efectuarea controalelor medicale impuse prin legislaţie. Cinci unităţi cu profil medical din Vrancea au reuşit să obţină autorizaţia de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) în vederea examinării candidaţilor pentru obţinerea permisului de conducere, dar şi şoferilor de autovehicule şi tramvaie. Dacă pană acum pe lista instituţiilor autorizate figurau doar Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” Focşani, Spitalul Militar de Urgenţă şi Clinica Materna, viitorii şoferi se pot adresa de acum înainte şi unităţilor SC NewCentral Med SRL şi Centrul Medical Alexis din Focşani. „Unitatea de asistenţă medicală care doreşte autorizarea pentru examinarea ambulatorie a candidaţilor la obţinerea permisului de conducere şi a conducătorilor de autovehicule sau tramvaie, pentru una ori mai multe dintre următoarele specialităţi: medicină internă, oftalmologie, ORL, neurologie, psihiatrie, ortopedie-traumatologie, adresează o cerere scrisă direcţiei de sănătate publică din aria administrativ-teritorială unde îşi desfăşoară activitatea”, se arată în ordinul Ministerului Sănătăţii cu privire la aprobarea listei unităţilor de asistenţă medicală autorizate. Dosarele trebuie să conţină o serie de documente precum certificatul de înregistrare în Registrul Unic al cabinetelor medicale, autorizaţia sanitară de funcţionare, dovada deţinerii unui spaţiu de care dispune în mod legal, dovada achitării contribuţiilor la FNUASS, dovada că există personal medico-sanitar angajat pentru specialităţile medicale necesare, dovada că medicii şi asistenţii medicali au drept/autorizaţie de liberă practică etc. Tarifele practicate de unităţile avizate din Vrancea pentru fişa auto sunt:


- Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” Focşani – 100 lei
- Spitalul Militar de Urgenţă Focşani – 86 lei
- Clinia Materna – 101 lei
- SC NewCentral Med SRL – 130 lei
- Centrul Medical Alexis din Focşani – 100 lei. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.