Home | Social | Dentiştii lăsaţi fără bani: eşti asigurat, trebuie să plăteşti la stomatolog!

Dentiştii lăsaţi fără bani: eşti asigurat, trebuie să plăteşti la stomatolog!

Publicat de 2333 vizualizari 6 comentarii
Dimensiune text: Decrease font Enlarge font
Medicii dentişti nu mai primesc bani de la CAS Medicii dentişti nu mai primesc bani de la CAS

ei ce au plătit o viaţă întreagă la sănătate nu îşi vor mai putea trata gratuit afecţiunile dentare u „banca sanitară” a primit pentru luna aprilie un buget de 69,7 milioane de lei, dar nu sunt alocaţi bani şi pentru stomatologi

Dentiştii, „tăiaţi” de la finanţare. Vrancenii care plătesc în fiecare lună la sănătate pentru a beneficia de gratuitate nu îşi vor mai putea trata în mod gratuit problemele dentare. Aceasta pentru că medicii stomatologi nu vor mai primi în această lună bani de la Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) pentru a putea asigura în mod gratuit tratamentul în cazul afecţiunilor dentare. Instituţia din sănătate nu a primit de la Bucureşti fonduri pentru a putea deconta aceste servicii în aprilie. Ca urmare, chiar dacă medicii stomatologi au contract cu CAS, pacienţii vor trebui să plătească după fiecare vizită la stomatolog. Medicii dentişti nu înţeleg cum s-a ajuns în această situaţie. „Nu ştiu cine poate prioritiza bolile?”, a precizat dr. Florin Iacob, preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti din Vrancea. În Vrancea sunt 185 de medici stomatologi, iar 127 dintre aceştia profesează în Focşani. În contract cu CAS Vrancea, pană în această lună, erau 35 de doctori, cei mai mulţi din mediul rural. În Focşani sunt doar nouă doctori dentişti în contract cu „banca sanitară”, la Mărăşeşti un singur medic şi la Adjud sunt doi medici. Bugetul alocat CAS Vrancea pentru materiale şi prestări servicii cu caracter medical este de 69,7 milioane de lei. De altfel, CAS Vrancea a primit undă verde de la Bucureşti pentru a demara procedurile de contractare. Termenul final pentru depunerea documentelor de către furnizori este 12 aprilie, iar data limită de finalizare a procesului de contractare este 30 aprilie. Sunt chemaţi la contractare furnizorii de dispozitive medicale, farmaciile, spitalele, laboratoarele, medicii specialişti, dar şi medicii dentişti. (Raluca MANOLACHE)

Subscribe to comments feed Comentarii (6 publicate)

avatar
Vă mulțunin ! 07-04-2013
Este păcat să nu amintim că sunt și excepții,de ex medicul stomatolog STANCU care emite document fiscal pentru orice sumă încasată. O altă inițiativă lăudabilă o întalnești și la Cabinetul Oftalmologic dr. BENGUȘ unde dacă revii a doua sau a treia oară la consult plătești un tarif onorific cu mult mai mic decat cel normal,tarif care este afișat pentru a te informa chiar pe LISTA afișată la loc vizibilîn sala de așteptare. De ce trebuiesc menționate astfel de inițiative deoarece dacă mergi la unii stomatologi cu remedierea unei lucrări care a cedat te trimite la tehnicianul care a executat-o și te mai halește de 50 lei pentru remedierea defecțiunii care i se datorează. Dacă mergi de 10 ori cu aceeași lucrare executată prost care cedează în unele locuri plătești tot de atatea ori cate 50 lei pentru fiecare deranj. Și toate acestea pentru că nu există documente de încasare a sumei achitate pentru executare pentru a revendica legal unele drepturi pe care le ai ca cetățean european, spun unii la TV.
avatar
gingivită 07-04-2013
Dacă ai tupeu să ceri chitanță sau bon fiscal dottore ți-o poate da prin gură cu flexu stomatologic de o să halești numai sugand.Paradoxul este că dacă nu ai un document fiscal care să ofere un istoric al tranzacției între tine și cabinetul stomatologic ca PFA,nici nu poți să reclami eventuale neconformități ale lucrării efectuate.Dar atata timp cat alde ghionea,chicoș,pavel,ciorici,vor avea dinți în gură ,nevoie de ei și dorința de a zambi COLGATE vom plăti fără să primim documentul fiscal.
avatar
cetatean 06-04-2013
Am fost si eu la mai multe cabinete stomatologice si nu am auzit nici macar odata ca au contract cu Casa de asigurari de sanatate. Nici norba sa faca vreo reducere, de fiecare data am platit integral tot si fara chitanta" binenteles".Probabil de asigurare stiau doar medicii si faceau tratament cu reducere la cei mai apropiati lor. Asa ca foarte bine au facut autoritatile, ca de acesti bani nu se folosea omul de rind.
avatar
Pontica 06-04-2013
...PONTA Ramane in Istorie ca fiind primul Premier care a scos tara din Criza Economica prin Oprirea Finantarii medicale dentare a Bolnavilor...URA si bravoooo...Ponta nu te dor dintii cumva ?????
avatar
vlada 06-04-2013
Din cate stiu nu sunt medici stomatologi care sa lucreze cu casa de sanatate, sau poate nu i-am gasit eu, sau poate ei au trecut nume si dupa ce incasau taxa de la client fara a elibera chitanta frumusel mergea si la casa de sanatate si incasa suplimentul impartit la doi.Singurul cabinet stomatologic unde poti merge fara sa platesti ca la privat este cabinetul din spital INSA numai dupa orele 20.00 cand sunt inchise toate cabinetele private din oras.
Sau poate aceste cabinete efectuau consultatii, extractii dentare, opturari de canale, detartraj, etc.numai anumitor pacienti. As dorii sa stiu daca exista un pacient care poate spune ca a beneficiat de o astfel de consultatie. Ar fi indicat ca medicii dentisti sa elibereze o chitanta cu suma incasata de la pacient iar acesta sa mearga la casa de sanatate sa incaseze reducerea de care se vorbeste in articol, exact cum se procedeaza in tarile adevarate din UE. Asa statul ar beneficia si de impozitele aferente sumelor incasate fara a fi inregistrate.
avatar
LAV 06-04-2013
Chiar dacă am contribuit la sănătate cand mergeam la dentist să-mi repar clantza plăteam la fel ca și atunci cand mergeam la o sală de gimnastică la care nu am contribuit, să dau o clantză. Vă pup pe finanțare !
Reply Thumbs Up Thumbs Down
-1
Report as inappropriate
total: 6 | afişare: 1 - 6

Spune-ţi părerea despre acest articol!

Te rog să introduci codul din imagine:

Caută articole

  • Trimite unui prieten Trimite pe mail
  • Versiune pentru imprimantă Versiune pentru imprimantă
  • Versiune text Versiune text

VOTEAZĂ ACEST ARTICOL

0

Soarele răsare: 6.13
Soarele apune: 20.07

Calendar ortodox: Sfinții Ierarhi Marturisitori Ilie Iorest, Sava Brancovici și Iosif din Maramureș; Sfinții Mucenici Pasicrat și Valentin de la Durostorum
Calendar catolic: Ss. Fidel din Sigmaringen, pr. m. *; Maria a lui Cleofa şi Salomea; Egbert, călug

Maxima zilei: „Pentru orice rău există două leacuri: timpul şi tăcerea.” — Alexandre Dumas
    

Curs BNR:
1 Euro – 4. 5441 lei
1 Dolar American (USD) – 4. 2456 lei

Ultimele stiri / locale

    Ultimele stiri nationale

    Newsletter

    Daca doresti sa primesti zilnic fluxul cu cele mai importante stiri din editia on-line a Ziarului de Vrancea inscrie-te aici cu adresa ta de e-mail