Social

“Şi ei trebuie să aibă o şansă“: terapie gratuită pentru copiii cu autism

Raluca Manolache
17 feb 2013 3323 vizualizări
Asistenţă gratuită pentru copiii cu autism. Copiii cu autism şi familiile acestora pot beneficia şi în Vrancea de servicii gratuite de consiliere şi terapie la Centrul de consiliere şi asistenţă pentru persoane cu autism.

Centrul a luat fiinţă în iulie 2012 în cadrul proiectului derulat de Fundaţia Romanian Angel Appeal, în parteneriat cu Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, "Şi ei trebuie să aibă o şansă!" - program de sprijin pentru integrarea socială şi profesională a persoanelor cu tulburări de spectru autist. În cadrul acestui proiect se oferă intervenţii personalizate fiecărui beneficiar, în funcţie de vârstă, felul specific în care a fost afectat de această tulburare şi disponibilitatea sa şi a familiei sale de a participa la sesiunile de lucru. Pe lista serviciilor se află evaluarea cazului, un plan de intervenţie individualizat, intervenţie specifică, centrată pe problemă, un plan de terapie de recuperare pe termen mediu şi lung, consiliere pentru părinţi şi aparţinători. “Centrul are în prezent 20 de beneficiari. Programul şi-a propus să pună bazele unei reţele de servicii gratuite, cu personal calificat, servicii care să fie accesibile oricărei familii care se confruntă cu acest diagnostic. Personalul este format din psihologi, psihopedagogi şi psihoterapeuţi, cu specializări universitare obligatorii pentru accesul candidaţilor la procesul de selecţie şi, în final, la cursuri”, a precizat Mădălina Paraschiv, purtătorul de cuvant al DGASPC Vrancea. Proiectul “Şi ei trebuie să aibă o şansă!”, urmăreşte creşterea şanselor de integrare socială şi, ulterior, de acces pe piaţa muncii, a copiilor şi tinerilor cu autism, prin diagnosticare precoce şi facilitarea accesului la servicii şi programe de recuperare şi asistenţă specializată. Centrul de consiliere şi asistenţă pentru persoanele cu tulburare de spectru autist se află pe strada Cuza Vodă, Nr. 52, Focşani, telefon 0237231405, Email: ccaptsavrancea@gmail.com. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Ioana, acum 4078 zile, 14 ore, 10 minute, 27 secunde
Va incepe un curs de autism Focsani. Se pot face inscrieri la 0726 830 490;. Cursurile sunt acreditate de Ministerul Educatiei – diploma de perfectionare post-universitara ce va fi eliberata de citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.