Social

Debranşări la ENET pe banda rulantă

Aurelian Ivan
12 aug 2012 1755 vizualizări
De anul trecut a început valul debranşărilor de la sistemul centralizat de încălzire în Focşani

Tendinţa de debranşare în număr mare de la sistemul centralizat de încălzire a început de anul trecut, conform oficialilor instituţiei ENET, cand focşănenii au stat toată vara fără apă caldă. În vara lui 2011 s-au înregistrat peste 300 de cereri de reziliere a contractului de furnizare a căldurii în sistem centralizat. Anul acesta situaţia debranşărilor a atins un record, crescand cu 30% faţă de anul trecut. “Pană la această dată s-au finalizat 450 de debranşări. Faţă de anul trecut sunt cu peste 100 mai mulţi debranşaţi, dacă ne raportăm la aceeaşi perioadă”, ne-a declarat Cristina Gavrilă, purtătorul de cuvant al ENET. Oamenii au optat pentru diverse sisteme de încălzire, de la centralele de apartament cu gaz metan, pe curent electric şi pană la panouri radiante. Cei care nu s-au debranşat şi vor totuşi să o facă, mai au timp doar pană pe data de 31 august. În continuare ENET-ul se confruntă cu mari probleme financiare. Instituţia nu  a reuşit să recupereze restanţele focşănenilor care însumează în jur de 13 milioane de lei. Înainte de 29 iulie, ziua referendumului, printr-o “minune politică” focşănenii au văzut din nou apă caldă la robinete, după săptămani întregi de “baie” la lighean. S-ar părea că acest “lux” se termină la sfarşitul acestei luni. Într-o declaraţie recentă, directorul ENET, Valter Popescu, a dat asigurări că focşănenii vor avea apă caldă toată vara. (A. IVAN)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.