Social

Clubul Rotary a finanţat reabilitarea sălii de naşteri de la Spitalul Mare

Raluca Manolache
26 mar 2012 3387 vizualizări
în cadrul proiectului umanitar iniţiat de Clubul Rotary Focşani, sala de naşteri urmează să fie dotată cu aparatură nouă u medicii ginecologi spun că lucrează sub stresul lipsei de aparatură şi echipamente u pentru reabilitarea secţiei ca la carte ar fi nevoie de cel puţin 3 milioane de lei, însă nu se ştie dacă banii vor fi obţinuţi de la Ministerul Sănătăţii

Sală de naşteri modernă la Spitalul Judeţean de Urgenţă “Sf. Pantelimon” Focşani cu bani din sponsorizări. Viitoarele mămici au nevoie de condiţii optime pentru a aduce pe lume un copil, iar Clubul Rotary VARANA Focşani a înţeles acest lucru. Clubul a reuşit să strîngă bani de la oamenii cu dare de mînă şi aceştia au fost folosiţi pentru renovarea, modernizarea şi, urmează, dotarea unei săli de naşteri de la Spitalul Judeţean din Focşani. Preşedintele în exerciţiu al clubului Rotary Focşani, medicul Laurenţiu Bodolan, spune că lucrările s-au finalizat şi s-a făcut comanda de aparatură medicală. “Una dintre priorităţile Clubului Rotary Varana este sprijinea mamei şi copilului. Am depistat această problemă şi dorim să le oferim mămicilor care nasc la Spitalul din Focşani un climat prietenos”, a menţionat dr. Bodolan. Cei mai mulţi bani s-au strîns în urma balului de caritate organizat anul trecut la Focşani, la care au luat parte şi mulţi doctori ieşiţi din sistemul public de sănătate. Din păcate, cei de la Spitalul Judeţean nu au răspuns invitaţiei de a se alătura proiectului prin participarea la evenimentul care a strîns lumea bună şi cu dare de mînă din judeţ. Intrarea la balul clubului a costat 800 de lei.


“Lucrăm sub stresul lipsei de aparatură”


Deşi este vorba despre cea mai mare secţie din unitate, care se întinde practic pe două etaje, dar şi cea mai aglomerată, dotările cu instrumentar şi aparatură lasă de dorit la ginecologie. Cu instrumentar învechit, medicii încearcă să aibă grijă de sănătatea pacientelor şi să practice medicina modernă. Dr. Ion Săndulescu, şeful secţiei de OG, spune că instrumentarul este depăşit moral şi funcţional. “Dacă ne uităm pe lista de inventar se poate observa că instrumentarul şi aparatura medicală au depăşit termenul de casare. Instrumentarul este depăşit moral şi funcţional dar ne descurcăm cu ce avem. Investiţia este absolut necesară pentru că lucrăm sub stresul lipsei de aparatură, echipamente”, preciza anul trecut dr. Ion Săndulescu. Lipsa banilor alocaţi domeniului sănătăţii se simte tot mai mult astfel încît lucrările de modernizare ce s-au mai făcut în secţie s-au concretizat cu bani din sponsorizări. La capitolul condiţii hoteliere însă pacientele nu se pot plînge. Cadrele se străduiesc să le asigure condiţii decente de cazare. De altfel, în unele saloane s-au schimbat paturile vechi cu unele venite din Germania, prin Crucea Roşie.


3 milioane lei pentru o secţie europeană


Dr. Nicolae Moise, managerul celui mai mare spital din judeţ, spune că în ultimii ani, Spitalul Judeţean a trăit din banii alocaţi de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Vrancea şi din taxele percepute bolnavilor. “Investiţiile sînt necesare pentru tot spitalul pentru că nu am primit fonduri din altă parte, trăim din contractul cu CAS şi din taxele pe care le percepe unitatea. Sponsorizări nu am avut de la nici un fel de firmă şi din banii pe taxe am reuşit să mai cumpărăm aparatură. Toate secţiile au nevoie de reabilitare şi de investiţii. Acum că am trecut la Ministerul Sănătăţii, probabil o să putem să obţinem bani şi să încercăm să reabilităm parţial din secţiile spitalului”, a menţionat dr. Nicolae Moise. Şeful spitalului speră să se aloce fonduri şi pentru derularea proiectelor de modernizare a secţiilor. Acesta spune că pentru întreaga secţie de OG s-a întocmit un proiect de reabilitare în valoare de 3 milioane lei. Anul trecut în Vrancea s-au născut 3.399 de copilaşi. Cei mai mulţi dintre aceştia s-au născut la maternitatea Spitalului Judeţean din Focşani. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.