Social

Centrul de zi Danut , leac impotriva crizei

Valentin Muscă
9 dec 2010 2123 vizualizări
Institutia social-crestina din Pitulusa ramine singura de acest gen din Protoieria Odobesti, iar exemplul sau asteapta sa fie urmat si de altii

Bilantul activitatilor pe luna noiembrie a Centrului de zi "Danut" din comuna Brosteni, sat Pitulusa, poate fi cel mai bun exemplu al unei institutii care functioneaza numai pe baza de voluntariat, avind ca fundament principiile altruismului crestin. Din discutiile avute cu psihologul Elisabeta Norocea, directorul Centrului de zi "Danut", am aflat ca si in aceasta perioada de criza, care afecteaza toate domeniile sociale din Romania, activitatile Centrului nu numai ca au continuat, dar au fost amplificate, prin participarea la noi evenimente. "Am simtit si noi perioada grea prin care trece societatea si nu ne-a fost usor, dar cu ajutorul lui Dumnezeu, cu multa rabdare, rugaciune si sprijinul sponsorilor, activitatile s-au derulat constant, ba chiar am putut organiza si evenimente noi. Centrul nostru este un loc unde cei mici si cei mari au ocazia sa descopere invatatura crestina altfel decit o fac la orele de curs sau la cele de catehism. Incercam sa venim cu o abordare complementara a temelor crestine pentru ca elevii sa poata intelege mai bine notiunile pe care le primesc la cursuri. Pe 13 noiembrie, de Ziua Sfintei Scripturi, am organizat o prezentare a Scripturii, continuata cu un spectacol coral la biserica parohiei «Sf. Gheorghe». O activitate importanta a lunii noiembrie a fost «Saptamina Globala a Educatiei», in cadrul careia am dezbatut teme ce privesc importanta educatiei la orice virsta, cu precadere la virsta scolara. Am initiat proiectul «Invatam astazi, ca sa stim miine», proiect ce va continua pe tot parcursul anului scolar 2010-2011, si urmareste formarea si dezvoltarea abilitatilor de invatare formala si nonformala, precum si formarea si dezvoltarea motivatiei de a invata", ne-a spus psihologul Elisabeta Norocea. Institutia functioneaza numai pe baza de voluntariat, in cadrul Biroului Local de Asistenta Sociala al parohiei "Sf. Gheorghe" din Pitulusa. Deschisa pe 29 iunie 2006, la mai putin de un de la disparitia tragica a fiului familiei Norocea, institutia social-crestina din Pitulusa ramine singura de acest gen din Protoieria Odobesti, iar exemplul asteapta sa fie urmat si de altii. (Valentin MUSCA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.