Social

Micuta Alexandra lupta cu cancerul in Franta

Silvia Vrînceanu Nichita
5 ian 2009 1681 vizualizări
Familia din Panciu mai are nevoie de 20.000 de euro pentru a duce cu bine tratamentul la final

Micuta Alexandra Udriste din Panciu, care lupta din rasputeri cu o forma rara de cancer, se afla inca sub tratament la Institutul de Cancerologie "Gustave Roussy" din Franta. Tatal micutei, Gabriel Udriste, ne-a declarat ca Alexandra a urmat deja prima serie de citostatice, iar acum se afla in perioada de refacere dupa chimioterapie. «Medicii o tin sub observatie pentru a vedea cum reactioneaza organismul dupa prima cura. Urmeaza sa mai faca o serie de citostatice in jurul datei de 13 ianuarie, dupa care urmeaza bilantul medicilor. Alexandra este optimista, pentru ca ea este o luptatoare", ne-a spus Gabriel Udriste, tatal micutei in virsta de 3 anisori. Cu toate ca au reusit aproape imposibilul, si anume stringerea unei sume mari de bani, familia din Panciu mai are nevoie de aproximativ 20.000 de euro pentru a duce tratamentul la final. Sotii Alina si Gabriel Udriste au nevoie de bani si pentru a se intretine in Franta, pentru ca micuta nu poate ramine singura in spital. De altfel, in aceasta perioada, tatal se afla in Romania, unde incearca sa faca rost de o finantare de la Ministerul Sanatatii pentru sustinerea tratamentului extrem de costisitor. Reamintim ca familia din Panciu a inceput anul trecut o cursa contracronometru pentru a face rost de banii necesari salvarii fiicei lor, fiind sustinuta in lupta lor si de mass media locale si centrale. Dupa ce povestea dureroasa a micutei a fost facuta publica in presa locala, cazul a fost preluat pe mai multe site-uri si bloguri, iar in cele din urma a ajuns la televiziunile centrale. Fetita in virsta de 3 ani sufera de o forma rara de cancer, iar costul tratamentului care se intinde pe aproximativ sase luni depaseste 165.000 de euro. Cei care vor sa sustina in continuare campania de salvare a Alexandrei Udriste, pot intra pe pagina web www.alexandraudriste.ro unde pot afla cum o pot ajuta. Totodata, putem da o mina de ajutor apelind din reteaua Romtelecom la numerele: 0900 900 030 (10 EUR/appel), 0900 900 035 (5 EUR/appel) si 0900 900 032 (2 EUR/apel). De asemenea, pot fi facute donatii in conturile:

RO63BTRL04004203H55396XX (Euro)

RO88BTRL04001203H55396XX (Lei)

Titular: UDRISTE ALINA MARIANA

Banca: BANCA TRANSILVANIA, Agentia Panciu, Str. Nicolae Titulescu, nr. 73, COD SWIFT: BTRL RO22 (Silvia VRINCEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.