Social

Oameni de ştiinţă au reuşit să oprească răspândirea celulelor canceroase în organism

Ziarul de Vrancea
12 apr 2017 1415 vizualizări
O echipă de oameni de ştiinţă din Australia a anunţat că a înregistrat o reuşită în ceea ce priveşte prevenirea răspândirii celulelor canceroase în organism

Specialiştii de la Centrul de cercetare a cancerului Olivia Newton-John (ONJ) din Melbourne au reuşit să întrerupă un proces de vindecare al corpului şi să izoleze celulele canceroase într-o stare "inofensivă", înainte ca acestea să sufere mutaţii şi să se răspândească în corp. Procesul s-a dovedit a fi unul de succes în tratarea cancerului de colon şi de stomac, iar conducătorul studiului, Matthias Ernst, a declarat că tratamentul ar putea funcţiona şi în cazul altor tipuri de tumori. În loc să ţintească celulele canceroase, echipa ONJ s-a concentrat pe întreruperea unui proces al globulelor albe numite macrofage, cu rol binecunoscut în lupta împotriva cancerului. În cazul unei răni, proteina HCK semnalează acestor globule să adopte un rol de protecţie şi să declanşeze o producţie suplimentară de celule dermice pentru acoperirea rănii. Echipa de cercetători a descoperit că celulele canceroase pot deturna aceste proprietăţi de vindecare folosindu-se de acţiunea macrofagelor pentru a-şi alimenta propria dezvoltare. Prin blocarea proteinei HCK şi prevenirea procesului prin care celulele macrofage îşi modifică rolul de protecţie, echipa lui Ernst a reuşit să suprime creşterea tumorilor deja existente. "Am identificat o modalitate prin care se pot ţinti terapeutic celulele canceroase care nu au suferit mutaţii. Avantajul acesteia constă în faptul că din moment ce aceste celule nu au suferit mutaţii există un risc redus ca ele să manifeste rezistenţă", a explicat ieri Erns. Potrivit acestuia, echipa sa lucrează în prezent la dezvoltarea unui medicament capabil să "îngheţe" activitatea celulelor macrofage, iar tratamentul ar putea fi testat în viitor pe subiecţi umani.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.