Home | Social | Primăria Mărășești a finalizat modernizarea Centrului de zi

Primăria Mărășești a finalizat modernizarea Centrului de zi

Publicat de 375 vizualizari 0 comentarii
Dimensiune text: Decrease font Enlarge font
Spațiul de joacă a fost amenajat în curtea Centrului de zi Spațiul de joacă a fost amenajat în curtea Centrului de zi

Proiectul s-a derulat în mai multe etape, ultima fiind construirea unui parc de joacă pentru copii

Primăria Mărășești a terminat lucările de  modernizare a Centrului de Zi prin proiectul ”Şanse la integrare pentru copiii şi tinerii aflaţi în situaţii de risc din comunitatea Cartier Nou, Oraş Mărăşeşti, judeţul Vrancea”. Ultima lucrare derulată în cadrul proiectului a fost construcția unui parc de joacă pentru copii, care s-a încheiat recent. Proiectul a început în anul 2014 și s-a derulat în mai multe etape. Într-o primă fază a fost reabilitată, modernizată și dotată clădirea în care funcționează Centrul de Zi. Autoritățile locale au reușit apoi să obțină o suplimentare a finanțării pentru proiect, datorită căreia au putut să organizeze o competiție fotbalistică pentru copii și să construiască un parc de joacă.

Parcul a fost construit în curtea Centrului de Zi și este dotat cu echipamente de joacă de cea mai bună calitate , cum ar fi topogane, leagăne, carusel, mese de tenis, miniteren de baschet. Acest spațiu de joacă a fost amenajat pe o suprafață de teren de 360 mp, fiind constituit din două zone distincte: o zonă ce reprezintă spațiu verde și o zonă în care s-au amplasat obiectele și ansamblurile de joacă. Totodată au fost executate, cu fonduri de la bugetul local, lucrări de reparație a împrejmuirii existente pe două laturi ale terenului și a fost instalat un sistem de supraveghere video pentru clădirea Centrului de Zi și a anexelor componente. ”Toate aceste investiții pentru copii au fost posibile datorită faptului că am reușit să atragem finanțare din surse externe și nu am fost nevoiți să cheltuim fonduri de la bugetul orașului”, a afirmat primarul Valerică Chitic.

Obiectivul proiectului a fost creșterea accesului la servicii integrate de educație, pentru membrii de romi din Cartierul Nou, orașul Mărășești prin modernizarea și dotarea clădirii Centrului de Zi și amenajarea curții. Beneficiari sunt  40 de copii romi, 20 de tineri și 60 de părinți ai copiilor.  Proiectul ”Şanse la integrare pentru copiii şi tinerii aflaţi în situaţii de risc din comunitatea Cartier Nou, Oraş Mărăşeşti, judeţul Vrancea” a fost finanțat prin Apelul Local din cadrul Programului RO10 “Copii și tineri aflați în situații de risc și Inițiative locale și regionale pentru reducerea inegalităților naționale și promovarea incluziunii sociale “, program derulat în cadrul Mecanismului Financiar al Spațiului Economic European (SEE) 2009-2014. Bugetul proiectului a fost de 840.888 lei. Primăria Mărășești a reușit apoi să obțină o suplimentare a finanțării, în valoare de  410.077,50 lei prin facilitatea de finanțare PLUS derulată în cadrul aceluiași program. (M. B.)

 

Subscribe to comments feed Comentarii (0 publicate)

total: | afişare:

Spune-ţi părerea despre acest articol!

Te rog să introduci codul din imagine:

Caută articole

  • Trimite unui prieten Trimite pe mail
  • Versiune pentru imprimantă Versiune pentru imprimantă
  • Versiune text Versiune text

VOTEAZĂ ACEST ARTICOL

0

Soarele răsare: 6.04
Soarele apune: 20.15

Calendar ortodox: Sf. Ap. Iason și Sosipatru, Sf. Mc. Maxim, Cvintilian și DAdas din Ozovia (Dezlegare la pește)
Calendar catolic: Ss. Petru Chanel, pr. m. *; Ludovic M. Grignion de Montfort, pr. *; Valeria, m.

Maxima zilei: Adevăratul element magic în cadrul relaţiilor este să nu-i judeci pe ceilalţi.( Wayne Dyer )

Curs BNR:
1 Euro – 4. 5289 lei
1 Dolar American (USD) – 4. 1565 lei

Ultimele stiri / locale

    Ultimele stiri nationale

    Newsletter

    Daca doresti sa primesti zilnic fluxul cu cele mai importante stiri din editia on-line a Ziarului de Vrancea inscrie-te aici cu adresa ta de e-mail