Home | Social | Încep simulările evaluării naționale și bacalaureatului

Încep simulările evaluării naționale și bacalaureatului

Publicat de 217 vizualizari 1 comentarii
Dimensiune text: Decrease font Enlarge font
Încep simulările evaluării naționale și bacalaureatului

Simulările se dau în fiecare școală în parte, în clase care au camere de luat vederi u elevii de gimnaziu au la dispoziție 2 ore, iar cei de liceu 3 ore pentru rezolvarea subiectelor

Astăzi, 13 martie, încep simulările examenelor naționale pentru elevii claselor a VIII-a, a XI-a şi a XII-a. Prima probă la care elevii vor susține simularea este cea scrisă de limba și literatura romană. Pentru elevii clasei a XI-a a fost pregătită o nouă structură a subiectelor de bacalaureat, axate mai mult pe partea de interpretare a textului şi mai puţin pe ortografie. De anul viitor examenul de bacalaureat va fi susținut după noul model, după cum anunță reprezentanții MENCȘ. Mai exact, subiectul de tip I, comun tuturor filierelor, profilurilor şi specializărilor, are ca suport un text nonliterar, la prima vedere şi este alcătuit din doi itemi: o întrebare alcătuită din cinci sarcini de lucru a câte patru puncte fiecare, care urmăreşte înţelegerea textului, şi o cerinţă de tip eseu, având şase repere. Subiectul de tip II, și acesta comun  tuturor profilelor, are ca suport un text literar la prima vedere, care vizează interpretarea şi/sau comentarea unui text integral sau a unui fragment de text. Elevilor le este solicitată prezentarea semnificaţiilor unui text, în 50 de cuvinte, evidenţiind două trăsături ale unui curent literar. Subiectul de tip III, diferenţiat în funcţie de filieră, profiluri şi specializări, constă în elaborarea unui eseu structurat şi vizează aspecte de analiză tematică, structurală, stilistică a operelor literare studiate ce aparţin autorilor canonici, curentelor culturale/literare, perioadelor, speciilor literare şi/sau a tipurilor de texte menţionate în programa de bacalaureat.

Accesul în sală se face până la ora 8,30

Simularea este susținută în fiecare unitate de învățământ în parte, începând cu ora 9,00, oră la care se deschid, în fiecare sală, plicurile sigilate care conţin subiectele unice. Accesul elevilor este permis în clase până la ora 8.30. Elevii clasei a VIII-a vor avea la dispoziţie două ore pentru redactarea lucrării scrise, iar liceenii vor avea la dispoziţie trei ore pentru rezolvarea subiectelor de la simularea examenului de bacalaureat. Marţi vor susţine simularea elevii care dau examen şi la limba maternă (evaluare națională și bacalaureat), miercuri elevii de-a VIII-a susţin simularea la matematică, iar cei de liceu proba obligatorie a profilului. Vineri, 17 martie, susțin simularea numai elevii de-a XII-a la poba la alegere a profilului şi specializării. Rezultatele vor fi afişate pe 31 martie. Rezultatele obţinute de elevi la aceste simulări vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ,  prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării de măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare. (M.V.)

 
 

 

 

Subscribe to comments feed Comentarii (1 publicate)

avatar
parinte 13-03-2017
Va rog sa spuneti daca la clasa a 8a matematica se da miercuri sau joi. Eu stiam de joi, de la copii si profesori, dar in text apare ca va fi miercuri. Va rog sa va documentati ca stirea sa fie corecta sa nu zapaciti lumea. Pana la urma cand va fi matematica: miercuri sau joi ?
total: 1 | afişare: 1 - 1

Spune-ţi părerea despre acest articol!

Te rog să introduci codul din imagine:

Caută articole

  • Trimite unui prieten Trimite pe mail
  • Versiune pentru imprimantă Versiune pentru imprimantă
  • Versiune text Versiune text

VOTEAZĂ ACEST ARTICOL

0

Soarele răsare: 6.57
Soarele apune: 19.36

Calendar creștin- ortodox: Sf. Cuv. Ioan Scărarul; Sf. Prooroc Ioad; Sf. Euvula (Dezlegare la ulei şi vin)
Calendar catolic: Ss. Ioan Climac (Scărarul), abate; Leonard Murialdo, pr.

Maxima zilei: “Eu am crezut întotdeauna în adevăr. Trebuie să ai curajul să priveşti realitatea în faţă. Fără acest curaj, viaţa nu are sens. Oamenii care ne fac cel mai mult rău sunt aceia care, vrând să ne protejeze, ne ascund adevărul.” (Agatha Christie)

Curs BNR:
1 Euro – 4.5575 lei
1 Dolar American (USD) – 4.2232 leiUltimele stiri / locale

    Ultimele stiri nationale

    Newsletter

    Daca doresti sa primesti zilnic fluxul cu cele mai importante stiri din editia on-line a Ziarului de Vrancea inscrie-te aici cu adresa ta de e-mail