Home | Social | DSP în control la Spitalul Judeţean: Amenzi şi recomandări pentru Secţiile de Ginecologie şi Ortopedie

DSP în control la Spitalul Judeţean: Amenzi şi recomandări pentru Secţiile de Ginecologie şi Ortopedie

Publicat de 8722 vizualizari 1 comentarii
Dimensiune text: Decrease font Enlarge font
Spitalul Judeţean a fost amendat cu 1500 de lei de către Direcţia de Sănătate Publică Vrancea Spitalul Judeţean a fost amendat cu 1500 de lei de către Direcţia de Sănătate Publică Vrancea

Urmare a informaţiilor apărute în presă, inspectorii de sănătate publică au făcut o serie de controale în Spitalul Judeţean u unele informaţii s-au confirmat, iar Spitalul a fost sancţionat cu amendă şi recomandări pentru remedierea situaţiei

Presa mobilizează autorităţile! Ca urmare a informaţiilor apărute în presa locală şi naţională, unele dintre ele fiind publicate de cotidianul Ziarul de Vrancea, inspectorii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vrancea au efectuat o serie de controale în Spitalul Judeţean de Urgenţă “Sf. Pantelimon” din Focşani.  Acestea au scos la iveală mai multe probleme la Ginecologie şi Ortopedie. Trebuie spus că, pentru secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean, acuzaţiile nu au fost confirmate de verificările efectuate. Din raportul de control întocmit de inspectorii DSP Vrancea reiese că Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean a fost reabilitată recent, iar starea igienico-sanitară la momentul controlului era corespunzătoare, cu microclimat corespunzător. “Toate saloanele de copii mici au paturi noi pentru mămicile internate şi nu este anormal ca o mamă să îşi ia copilul în pat să doarmă cu el”, ne-au precizat inspectorii DSP Vrancea.

Mucegai şi mobilier degradat la Ginecologie şi Ortopedie

La secţia de Ginecologie, deşi spaţiu este nereabilitat, starea igienico-sanitară la momentul controlului era corespunzătoare. Inspectorii au găsit însă şi multe nereguli, unele incompatibile cu statutul de spital de urgenţă pe care unitatea medicală de la Focşani îl are. “Mobilierul şi tâmplărie din unele saloane prezenta un grad avansat de uzură, iar din cauza infiltraţiilor la nivelul ferestrelor, în unele camere şi-a făcut apariţia şi mucegaiul. Grupurile sanitare de pe secţie sunt insuficiente, cu instalaţii sanitare şi tâmplărie uzate. Pereţii şi pavimentul sunt în stare avansată de degradare”, spun inspectorii DSP Vrancea. Situaţia se prezintă aproape identic şi la Ortopedie, cu precizarea că aici patru saloane au fost reabilitate la începutul anului trecut. Trebuie precizat că reabilitarea acestora a fost posibilă printr-o iniţiativă privată a unor oameni care au aflat despre situaţia deplorabilă a secţiei şi din relatările Ziarului de Vrancea. Celelalte saloane au nevoie însă de intervenţii majore.  

Spitalul riscă o amendă de 20.000 lei şi închiderea secţiilor cu probleme

Dacă nu se conformează avertismentelor DSP, spitalul riscă o amendă de nu mai puţin de 200 de milioane de lei vechi

Pentru toate neregulile constatate, DSP Vrancea a aplicat deocamdată o amendă contravenţională de 1500 de lei şi a dat termen pentru remedierea situaţiei. Printre măsurile impuse de DSP spitalului se numără igienizarea şi reabilitarea secţiei de Obstretică-Ginecologie şi Ortopedie. Termenul pe care spitalul îl are la dispoziţie este de o lună. Mai precis, pe 10 martie, inspectorii DSP Vrancea vor reveni la spital pentru a verifica situaţia şi modul în care au fost respectate recomandările făcute. În caz de neconformare, peste o lună, spitalul riscă o amendă de 200 de milioane de lei vechi. Următoarea măsură care se poate lua împotriva spitalului, dacă în unitatea medicală nu va remedia situaţia, este închiderea parţială a spitalului, mai exact a secţiei de Ortopedie şi Ginecologie unde s-au constatat nereguli. Situaţia dezastruoasă pentru pacienţii din Vrancea, avand în vedere adresabilitatea crescută a serviciilor medicale din cele două secţii. Surse din cadrul DSP ne-au confirmat că aceste controale au avut legătură şi cu reportajele şi articolele apărute în presa locală şi naţională care informau asupra condiţiilor de igienă precare din spital. Investigaţiile au plecat de la filmuleţe postate pe reţelele de socializare de către pacienţi ai spitalului judeţean, în care era prezentat mobilierul uzat şi toaletele improprii. Într-un filmuleţ se puteau vedea inclusiv gândaci care se plimbau în voie pe lângă noptierele din spital. Situaţia a fost semnalată în numeroase rânduri de cei care au călcat pragul spitalului judeţean şi a fost necesar să rămână internaţi în spital peste noapte. Reprezentanţii spitalului au recunoscut săptămâna trecută că, în ciuda faptului că spitalul a beneficiat în ultimii ani de numeroase lucrări de igienizare şi reabilitare, mai sunt spaţii din cadrul spitalului care au nevoie de intervenţii majore. Acesta ar fi un bun moment ca multe din aceste situaţii să fie remediate. Ar fi de dorit ca cei 200 de milioane, bani cu care spitalul ar putea fi sancţionat, să fie redirecţionaţi către lucrări de reabilitare a spitalului. Lucru pe care spitalul pare să îl fi luat în calcul, deoarece în în aceste zile se lucrează deja intens. (Gabriel SAVA)

Spitalul arată şi comunică doar “de bine”

Biroul de presă şi managerul acestei instituţii au o legătură specială, după ce Alina Cosma, purtătorul de cuvant al Spitalului, este, de o bună perioadă de timp, într-o relaţie personală cu economistul Constantin Mandrilă. Dacă nu există cumva vreo situaţie de incompatibilitate, cel puţin morală, lucrurile ar fi în regulă. Doar că, cel puţin în ultimul an şi jumătate, comunicarea oficială a instituţiei cu presa a devenit una opacă, bazată pe o atitudine de multe ori refractară a ambilor comunicatori de la “Sf. Pantelimon”. Pe principiul “De bine, spunem şi arătăm tot, de rău, mai nimic sau deloc!”. Motiv pentru care, la ultima vizită a presei în unitatea spitalicească, la începutul lunii februarie, purtătorul de cuvant a avut grijă să încerce să nu ştirbească deloc imaginea instituţiei coordonată de şeful şi iubitul său: şi a căutat să ducă obiectivul camerei de luat vederi prin saloanele sau locaţiile reabilitate şi deloc prin cele pe unde inspectorii DSP au găsit, ulterior, nereguli. La fel s-a întamplat şi în alte cazuri în care lucrurile negative au fost tratate cu indiferenţă sau cu superficialitate de cei doi comunicatori care, ori au căutat să arunce vina pe “răutatea” unora sau altora, ori au căutat să dilueze esenţa problemei cu explicaţii, de multe ori, ridicole, ori nu au mai catadicsit să răspundă la telefonul mobil. (G. SAVA)

Citiţi şi:3VIDEO!Spitalul Judeţean - instantanee între ce arată conducerea şi ce văd pacienţii

Subscribe to comments feed Comentarii (1 publicate)

avatar
Gabi 15-02-2017
DSP Vrancea ar trebui sa-si faca datoria si nu sa o faca asa doar de fatada. Amenzile sunt mici pt ce se intampla in spital. Sa spunem adevarul schimbari majore de cand e Mandrila nu s-au facut, dar pt propria lui persona...multe, nu stim daca are ceva pe numele lui pt ca il duce capsorul la prostii. Apropo domnita purtatoare de cuvant ce salariu are ca are mai multe functii...oare ce program zilnic are???
total: 1 | afişare: 1 - 1

Spune-ţi părerea despre acest articol!

Te rog să introduci codul din imagine:

Caută articole

  • Trimite unui prieten Trimite pe mail
  • Versiune pentru imprimantă Versiune pentru imprimantă
  • Versiune text Versiune text

VOTEAZĂ ACEST ARTICOL

0

Soarele răsare: 6.04
Soarele apune: 20.15

Calendar ortodox: Sf. Ap. Iason și Sosipatru, Sf. Mc. Maxim, Cvintilian și DAdas din Ozovia (Dezlegare la pește)
Calendar catolic: Ss. Petru Chanel, pr. m. *; Ludovic M. Grignion de Montfort, pr. *; Valeria, m.

Maxima zilei: Adevăratul element magic în cadrul relaţiilor este să nu-i judeci pe ceilalţi.( Wayne Dyer )

Curs BNR:
1 Euro – 4. 5289 lei
1 Dolar American (USD) – 4. 1565 lei

Ultimele stiri / locale

    Ultimele stiri nationale

    Newsletter

    Daca doresti sa primesti zilnic fluxul cu cele mai importante stiri din editia on-line a Ziarului de Vrancea inscrie-te aici cu adresa ta de e-mail