Home | Social | 3VIDEO!Spitalul Judeţean - instantanee între ce arată conducerea şi ce văd pacienţii

3VIDEO!Spitalul Judeţean - instantanee între ce arată conducerea şi ce văd pacienţii

Publicat de 13648 vizualizari 12 comentarii
Dimensiune text: Decrease font Enlarge font
 Foto: Reprezentanţii unităţii sanitare susţin că multe spaţii din spital au fost igienizate şi renovate în ultimul an Foto: Reprezentanţii unităţii sanitare susţin că multe spaţii din spital au fost igienizate şi renovate în ultimul an

Spitalul Judeţean “Sfantul Pantelimon” din Focşania devenit “vedetă” pe televiziunea centrală,dar şi pe cea locală ,după ce o pacientă a postat pe reţeaua de socializare facebook filmuleţe care prezentau condiţiile de igienă precare din instituţie.Reprezentanţii unităţii au susţinut că imaginile respective sunt vechi şi că reportajul difuzat nu reflectă actualitatea. În replică la acţiunea şi afirmaţiile oficililor spitalulu,i persoana care-a postat imaginile pe facebook a intrevenit pe postul local Focus TV şi a explicat care-s din constatările sale realităţile dure în spitalul din Focşani

 

 
Mucegai, saltele pătate, cearşafuri rupte şi gandaci, sunt doar cateva din reclamaţiile aduse condiţiilor de igienă din Spitalul Judeţean. Filmuleţe apărute pe pagina de facebook a unei foste paciente a Spitalului Judeţean  au fost preluate de Digi24, jurnaliştii mergand  marţi în spital vadă cum stau lucrurile. Potrivit celor de la Digi24, femeia care a fost internată în Spitalul Judeţean a pus aceste filmuleţe pe net, în speranţa că dacă arată lumii cum este acolo, lucrurile se schimbă. „Directorii spun că imaginile sunt vechi, dar o vizită făcută recent la spital a demonstrat contrariul”, spune Digi24. „În saloanele în care ar să fie curăţenie lună, gravidele sunt îngrozite. Grupurile sanitare sunt de nefolosit: toaletele nu au colac şi duşurile sunt foarte murdare. O femeie care a trecut prin această experienţă a făcut fotografii şi filmări şi le-a pus pe Facebook. Informaţiile ei au fost confirmate aproape pe loc de mulţi pacienţi ai spitalului de la Focşani."


„Nu doar această secţie arată aşa... aproape peste tot în spital sunt aceleaşi condiţii! La Pediatrie, unde copiii sunt ţinta microbilor, iar la Ortopedie, pe lângă aceste condiţii improprii, este foarte frig”, spune un pacient intervievat de Digi24. „Situaţia este la fel peste tot, da, gândaci, mucegai, mamele de la pediatrie dorm cu copiii în pat”, spune un alt pacient în acelaşi reportaj. Reporterii Digi24 au fost însoţiţi în spital de purtătorul de cuvant al instituţiei, Alina Cosma, care le-a spus „fotografiile nu sunt din Spitalul Judeţean Focşani, sau dacă sunt, sunt fotografii foarte vechi”. Reporterii Digi24 susţin însă purtătorul de cuvant al instituţiei i-a indus intenţionat în eroare, prezentandu-le o parte renovată a unităţii sanitare. Întrucat în arhiva televiziunii existau filmări din toamna acestui an din spital, reportajul a fost făcut utilizand aceste imagini, împreună cu filmuleţele de pe facebook. Digi24 a cerut şi părerea Ministerului Sănătăţii despre saloanele insalubre de la Spitalul Judeţean Focşani, dar până acum nu a primit răspuns.


Spitalul spune că imaginile sunt vechi

Reprezentanţii spitalului susţinfilmările sunt vechi şi că nu reflectă imaginea actuală aunităţii. Mai mult, spitalul susţine reporterii Digi24 au folosit în mod intenţionat filmări vechi, deşi s-au convins nu aceasta este realitatea. “Reporterii de la Digi au fost şi s-au convins cu ochii lor care e situaţia la ora actuală, că nu corespund nici mobilierul, nici gresia şi faianţa care există acum cu cele din imagini, dar pentru că din imaginile actuale nu le ieşea subiectul de ştire, au preferat să dea imagini vechi, preluate de pe net”, ne-a spus Alina Cosma. Cat despre filmările apărute pe facebook, Alina Cosma spune că acestea au mai circulat şi anul trecut pe net, însă între timp s-au mai schimbat lucrurile şi prin spital. “Filmuleţul cu gândacii a mai circulat pe reţelele sociale înainte ca noi să igienizăm Pediatria. Astăzi, la Pediatrie nu mai există saloane nerenovate şi toate saloanele au mobilier schimbat”, ne-a declarat purtătorul de cuvant  al spitalului.

Responsabilul de imaginea spitalului recunoaşte că mai sunt probleme de rezolvat

Reprezentanţii Spitalului Judeţean recunosc însă că mai sunt multe probleme care îşi aşteaptă rezolvarea în Spitalul Judeţean. “Nu avem pretenţia că oferim pacienţilor noştri condiţii de clinică, pentru că suntem un spital judeţean care aparţine de Ministerul Sănătăţii, cu un buget limitat de la CNAS. Însă cu resurse noastre, cu forţă de muncă proprie şi din sponsorizări am reuşit şi am igienizat multe din spaţiile spitalului şi cabinetele din ambulatoriu. În fiecare secţie au fost saloane renovate, blocul operator de asemenea. Pediatria este renovată aproape în totalitate, mai puţin grupurile sanitare, care vor intra în renovare din luna martie. De curand s-au schimbat uşile de sticlă de sus până jos şi s-au pus uşi de termopan, s-a reparat toată instalaţia de căldură, pentru că erau foarte multe instalaţii vechi şi sparte, iar căldura nu ajungea în spital la bolnavi”, spune Alina Cosma. Potrivit reprezentanţilor unităţii sanitare, lucrări de renovare se fac permanent în spital, dar clădirea este veche şi nu s-a făcut nimic din anii ‘70 pană astăzi. “Ştim că sunt spaţii care mai au nevoie de îmbunătăţiri, dar le luăm treptat, nu puteam să facem totul deodată, nu puteam să închidem spitalul. Nu avem pretenţia că peste tot este perfect, dar nu cea din fimuleţe este realitatea”, este poziţia spitalului, care spuneoamenii văd doar lucrurile rele care se întamplă în unitate şi niciodată pe cele bune, aducand în discuţie recenta dotare a spitalului cu aparatură de ultimă generaţie. Dacă lucrurile stau sau nu aşa, puteţi judeca doar dumneavoastră, pacienţii, cei care veniţi în contact direct cu realitatea din Spitalul Judeţean.


O replică la acţiunea de imagine şi  afirmaţiile oficililor spitalului a apărut  ieri chiar de la  persoana care-a postat  imaginile pe facebook.Aceasta   a intrevenit pe postul local Focus TV.Şi a explicat care-s din constatările sale, realităţile  dure în spitalul  din Focşani.Le puteţi urmări şi analiza  în postările VIDEO ataşate la începutul prezentului articol. (Dana LEPĂDATU)  

 

Foto:Imagini prezentate de reprezentanţii Spitalului Judeţean

 

Foto:Imagini prezentate de filmuleţele postate pe facebook

Subscribe to comments feed Comentarii (12 publicate)

avatar
ac 10-02-2017
Daca se cheltuiau macar atatia bani cat s-au dat la catedrala, era renovat spitalul asta! Sau daca se accesau fonduri europene ca la cel din Moinesti...ce bine era! Dar cine sa facă asta? Nu exista interes pt conditii normale de tratament, nu exista interes pt atragerea investitorilor in aceasta zona, salarii mici, totul pe PCR nimic corect, fără spaga.
avatar
anonim 09-02-2017
Si totusi, cu bune ,cu rele,unde mergem disperati cand avem nevoie?Cu copiii in brate,cu parintii,ziua,noaptea? La Bucuresti,la Iasi? Nu,la Spitalul Judetean! Nu mai tinem cont atunci,de cearsafuri,de mucegai! Ar trebui sa ne mobilizam cu totii ,Primarie,Consiliul Judetean,oameni de afaceri,etc pentru a ajuta acest loc de care au nevoie si bogatii si saracii judetului! Din cate stiu ,e printre putinele spitale din tara ,care a ramas sub tutela Ministerului Sanatatii care nu este prea darnic! Autoritatile locale nu au dorit sa se impovareze si cu spitalul!
avatar
Gabi 09-02-2017
Felicitari pt articol, realitatea e dureroasa, e groaznic, e de plans in hohote, apa cu detergent e un lux in spital. D-na purtatoare de cuvant ascunde realitatea ca doar cu d-nul manager traieste zi de zi. Emotionant cum printre fase si gandaci s-a infiripat o poveste de dragoste, d-na care pe atunci locuia la 2 scari de d-nul manager. Managerul spitalului trebuie sa fie un doctor care cunoaste cu adevarat nevoile spitalului si nu unii care fura din spital pt case.
avatar
Gabriel 09-02-2017
La amenintari pe dl manager il mai instiga si partenera de viata ca doar toata lumea din spital stie povestea de iubire ce s-a infiripat intre el si "zicatoarea" de cuvant, pe atunci locuia d-na la doar 2 scari de bloc de vecinul sau mandrila, actual partener de viata. Spitalul arata jalnic, spalatul cu apa curata si ceva detergenti e un lux...e greu, foarte greu cand nu esti cu sufletul la conducerea spitalului si cu sufletul pt bietii pacienti care cotizeaza in van pentru un sistem de sanatate ursuz, fond de imbogatire pt manageri fara scrupule...vrem un doctor manager si care cunoaste cu adevarat nevoile unui spital.
avatar
pacientul 09-02-2017
S-a adus aparatura de ultima generatie RMN, CT, in Spital, de ce nu se lucreza pe ele, de ce ma trimiteti la INTRECLINC ? Cit timp mai luati comisioane de la aceaste firma private d-le Conserva sau cum va numiti !??
avatar
nc 09-02-2017
Confirm cele spuse de d-na.In 2015 in salonul de lângă sala de travaliu, paturi rupte, saltele murdare (stateai ca intr-o covata. Ca sa mă pot da jos din pat aveam nevoie de ajutor ).Mucegai pe pereti pe lângă ferestre! Sala de travaliu cred ca in afara de zugraveala nu a cazut nimic de la înființarea spitalului. Gresie sparta si fff veche. Sunt doar 2 toalete in capătul holului pt toate lehuzele. Daca ai cezariana , ghinion! Mizerie la toalete, cosurile pline. De spălat....de-a dreptul lux...nu sunt dusuri, nici la chiuvete nu e apa calda...te stergeai cu șervetele! Solicitati sa mergeti la acele saloane de lângă sala de travaliu si in acea sala! Nu cred ca s-a facut ceva de atunci! De ce ca jurnalisti nu solicitati sa mergeti in saloanele care sunt vizate de filmari si ii lasati sa va duca unde vor ei?
avatar
GIANINA 09-02-2017
Am avut multe experiențe proaste în acest spital. Pe lângă mizerie, mucegai, dărâmături, lipsa medicamentelor m-am lovit și de aroganta și nesimțirea personalului. Toate astea se întâmplă pentru ca nu sunt trași la răspundere. Fiecare angajat face ce-l duce capul iar dacă pacienții vocifereaza se pooarta cu ei ca niște animale. Majoritatea tac și înghit pentru ca nu au posibilitatea să meargă în alta parte. Este trist ce se întâmplă și ar trebui să nu mai acceptam astfel de tratamente.
Reply Thumbs Up Thumbs Down
12
Report as inappropriate
avatar
XXX 09-02-2017
Domnul Manager e mai preocupat de amenințări decât să dea tot ce trebuie pt zugrăvirea și renovarea secțiilor. Unde sunt banii? ?,?De când e la putere a construit muuult dar pt eu personal :case apartamente saloane de frumusețe. ... Amenință personalul că îl va demite din cauză că cere salarii mari și așteaptă șpagă? Da spaga lui de 7000 € pt un post nu se pune? El e Dumbezeul spitalului? Când se lipeau branulele cu scotch și infirmierele cumpărau saci și produse se spălat din bani proprii nu le mai amenința cu datul afară? Mai tre să strângă niște euro și tre să facă noi angajări pe datul afară a angajaților? Doamna Roxana știți că de fapt până și tatăl produsului din burtă a renunțat la dv din cauza isteticalei dv. Dv aveți nevoie de psiholog că dați naștere unui copil și îl nenorociți. Domnule Mibdrila țineți cu personalul nu fiți tiran ci lider râdeți și suferiți alături de el că nu toți sunt avuți ca dv, respectatii că nopțile stau alături de niște pacienți fie normali fie anormali să aibă grijă de ei în timp ce dv dormiți liniștit acasă. Cred că dacă vă ia somnul aveți încredere în angajații dv altfel ați intra în depresie nu? Fiți lider și nu amenințați că nu dv ia -ți învățat. ..au învățat toți singuri cu fiecare poveste a lor. .. nu dv va murit în mâini pacienți de toate vârstele ci lor. Nu dv va -ți luptat pt vieți salvate ci ei. Datoria dv e să creați condiții că oricât ar rini o infirmieră mucegaiul și jegul e de un veac. ...că de să vină cu var de acasă? Datoria dv e la fel ca a unei mame cu copii săi nu de a mamei care își abandonează copii că de cică sunteți credincios și țineți post. Multe ar mai fi de spus dar câte veți înțelege de aici?
avatar
sorin 09-02-2017
mizerie la spital? asa a fost mereu...asa oras,asa spital,cum e in politica vranceana este si la toaletele din spital nu -i nici o diferenta
avatar
Daniel Oprea 09-02-2017
Sub conducerea eterna a PSD Focsani care este la putere aici din 1996 pot spune ca spitalul judetean este un ghetou,un fel de lagar Auschvits in care nu s-a facut mai nimic.S-au scos ochii putin la presa cu 3 paturi reparate si 2 saloane varuite,in rest este o cocina. Dupa noua lege ordonanta 13 penala au venit clipe de feerie in inima baronului care are liber la furat si deturnat fonduri publice pentru încurajarea betiei cu stupidul festival Bachus,ca din milioanele de euro date pe petrecerea rusofonilor din oras se putea reabilita intreg spitalul judetean.Este clar ca NU s-a vrut si cu asta basta .
Reply Thumbs Up Thumbs Down
14
Report as inappropriate
avatar
lulu 09-02-2017
Felicitari pentru articol. Pacat ca pentru acest spital nu se gasesc fonduri europene!
Reply Thumbs Up Thumbs Down
13
Report as inappropriate
avatar
cetatean liber 09-02-2017
Managerul spitalului vede doar conserve in fata ochilor.
Reply Thumbs Up Thumbs Down
17
Report as inappropriate
total: 12 | afişare: 1 - 12

Spune-ţi părerea despre acest articol!

Te rog să introduci codul din imagine:

Caută articole

  • Trimite unui prieten Trimite pe mail
  • Versiune pentru imprimantă Versiune pentru imprimantă
  • Versiune text Versiune text

VOTEAZĂ ACEST ARTICOL

0

Soarele răsare: 6.04
Soarele apune: 20.15

Calendar ortodox: Sf. Ap. Iason și Sosipatru, Sf. Mc. Maxim, Cvintilian și DAdas din Ozovia (Dezlegare la pește)
Calendar catolic: Ss. Petru Chanel, pr. m. *; Ludovic M. Grignion de Montfort, pr. *; Valeria, m.

Maxima zilei: Adevăratul element magic în cadrul relaţiilor este să nu-i judeci pe ceilalţi.( Wayne Dyer )

Curs BNR:
1 Euro – 4. 5289 lei
1 Dolar American (USD) – 4. 1565 lei

Ultimele stiri / locale

    Ultimele stiri nationale

    Newsletter

    Daca doresti sa primesti zilnic fluxul cu cele mai importante stiri din editia on-line a Ziarului de Vrancea inscrie-te aici cu adresa ta de e-mail