Home | Social | Cancerul nu alege! O mamă a doi copii are nevoie de ajutorul vostru pentru a învinge boala!

Cancerul nu alege! O mamă a doi copii are nevoie de ajutorul vostru pentru a învinge boala!

Publicat de 12861 vizualizari 0 comentarii
Dimensiune text: Decrease font Enlarge font
Mioara este mama unei fete de 16 ani şi a unui băieţel de numai 6 ani Mioara este mama unei fete de 16 ani şi a unui băieţel de numai 6 ani

O mamă are nevoie de ajutorul vostru pentru a rămâne alături de cei doi copii. Mioara a fost diagnosticată cu cancer la sân în 2013. S-a operat, a făcut tratament şi părea că totul e bine, însă acum cancerul a recidivat, mai agresiv ca înainte. Viaţa Mioarei depinde de un tratament care costă 83 de milioane de lei lunar

Niciodată nu ştii ce îţi rezervă viaţă. Mioara Nedelcu a avut un parcurs de viaţă normal….pană acum caţiva ani, cand a fost diagnosticată cu cancer la san. Mioara nu s-a lăsat descurajată, cu atat mai mult cu cat avea doi copii pentru care trebuia să lupte, un soţ iubitor alături, o familie care a susţinut-o mereu. A dat o luptă crancenă cu boala…şi a crezut că a învins-o. Însă boala a fost imprevizibilă şi acum cateva luni boala a recidivat. Mai agresivă decat oricand. Acum Mioara Nedelcu, în varstă de numai 39 de ani, ar avea nevoie de un pic de ajutor pentru a-şi putea procura tratamentul care costă nu mai puţin de 83 de milioane de lei lunar şi care, din cauza unei hibe legislative, nu este decontat în prezent de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS). 

Mioara este acum pensionată pe caz de boală, dar pană nu demult a fost angajată la Asirom în Focşani. Colegii vorbesc despre ea cu multă căldură. “A venit aici de copil, ca simplu agent. A fost primul loc de muncă. A avansat datorită profesionalismului şi a parcurs toate treptele profesionale pană la inspector asigurator. Chiar şi după ce s-a pensionat a continuat să ne viziteze şi asta nu e puţin lucru, pentru că de multe ori cand pleci dintr-un colectiv uiţi de cei pe care îi laşi în urmă”, ne-au povestit colegele Beatrice şi Lenuş. A făcut această muncă din plăcere, mereu dispusă să înveţe, să ajute, să preia mereu sarcini noi. Problemele de sănătate au apărut cu ani în urmă, dar nu erau semne că ar putea avea o asemenea evoluţie. La recomandarea medicilor, dar şi pentru că îşi dorea foarte mult al doilea copil, a rămas însărcinată. “După primul copil, a avut nişte probleme uşoare de sănătate. La recomandarea medicilor a rămas însărcinată din nou. Și-a dorit foarte mult acest copil. Insă după ce a terminat perioada de alăptare am auzit că aceste probleme s-au agravat. Deşi după terminarea concediului maternal s-a întors la lucru, boala a determinat-o să intre în concediu de sănătate….şi de atunci nu s-a mai întors”, ne-au spus colegele cu lacrimi în ochi, nevenindu-le parcă să creadă ce se întamplă Mioarei. Asta a fost acum mai bine de şase ani… La acel moment, în 2013 a fost diagnosticată cu tumoră mamară. A fost operată, i s-a făcut masectomie, a făcut citostatice, radio şi chimio terapie, tot ceea a fost necesar pentru a se face bine. Şi părea că funcţionează. A trecut cu mare optimism şi voinţă peste această încercare, mai ales pentru copiii săi, pe care îi iubeşte enorm. “După aceea a avut o creştere spectaculoasă în bine. Am rămas toţi stupefiaţi cand am auzit că boala a recidivat. Dar nu se dă bătută. Pentru copiii ea luptă foarte mult”, este de părere o colegă. 

 

Boala a recidivat, mai agresivă ca niciodată

 

După trei ani, în septembrie anul trecut, la un control de rutină, medicii i-au descoperit recidive la claviculă. A făcut un CT care a arătat un micronodul hiperdens cerebelos drept şi determinări secundare pulmonare. Imediat medicii i-au făcut o puncţie, iar de la laborator diagnosticul a fost confirmat. A urmat o altă operaţie la gat şi a început tratament cu Herceptin, singurul tratament pentru oprirea metastazelor. A continuat tratamentul la Cluj, unde mergea la fiecare trei săptamani. Dar înainte de Crăciun situaţia s-a complicat. “Cu o săptămană înainte de Crăciun a început să acuze dureri de cap. S-a gandit că a răcit un pic şi a luat pastile, dar durerile au început să devine din ce în ce mai dese, pană cand au pus-o la pat. Durerea de cap i-a fost semnalată şi medicului curant, care a tratat-o însă cu superficialitate”, povesteşte soţul Mioarei. Durerile de cap care deveneau suspecte au determinat-o să facă un RMN, iar rezultatul a confirmat că sunt recidive la cap. Au urmat 10 sedinţe de radioterapie. După înca un CT, metastazele de la plămani par a fi staţionare, dar apare suspiciunea de metastază la una dintre vertebre şi încă una la plămani, fiind afectată inima. Medicii decid încetarea tratamentului cu Herceptin, considerat responsabil pentru problemele la inimă şi recomandă tratament cu Lapatinib, care s-a dovedit mai eficace pentru astfel de cazuri. 

 

Viaţa Mioarei depinde de 83 de milioane lunar

 

Noul tratamentul nu este decontat de CNAS, avand în vedere că i s-a decontat anterior Herceptinul, şi costă 83 de milioanede lei o cutie, care nu îi ajunge o lună, rămanand cateva zile descopetite. Mioara Nedelcu a putut face rost de bani pentru tratament doar pentru o luna. Familia, prietenii, foştii colegi s-au mobilizat pentru a da o mană de ajutor, dar Mioara are nevoie lunar de 83 de milioane pentru a putea achiziţiona medicamentul care o ţine în viaţă. Ministerul Sănătăţii propune o nouă lege care prevede decontarea acestor medicamente, dar pană atunci, Mioara trebuie să şi-l procure cu resurse proprii. Starea sa de sănătate de la acest moment nu i-ar permite deplasarea în străinătate, deşi familia a luat legătura cu o clinică medicală din Austria pentru a primi o a doua opinie. Pentru această deplasare ar trebui mai întâi stabilizată. Dacă puteţi şi doriţi să ajutaţi, acestea sunt conturile în care se pot face donatii:

Cont în EURO: RO09RNCB0269036390960001, titular Nedelcu Mioara

Cont în LEI: RO13RNCB0318036390960001, titular Nedelcu Mioara. 

Conturile sunt deschise la BCR. Chiar şi caţiva leuţi, dacă vin de la multe persoane pot face diferenţa. Daţi-i o şansă Mioarei să rămână alături de cei dragi! (Dana LEPĂDATU)

 

Subscribe to comments feed Comentarii (0 publicate)

total: | afişare:

Spune-ţi părerea despre acest articol!

Te rog să introduci codul din imagine:

Caută articole

  • Trimite unui prieten Trimite pe mail
  • Versiune pentru imprimantă Versiune pentru imprimantă
  • Versiune text Versiune text

VOTEAZĂ ACEST ARTICOL

0

Soarele răsare: 6.04
Soarele apune: 20.15

Calendar ortodox: Sf. Ap. Iason și Sosipatru, Sf. Mc. Maxim, Cvintilian și DAdas din Ozovia (Dezlegare la pește)
Calendar catolic: Ss. Petru Chanel, pr. m. *; Ludovic M. Grignion de Montfort, pr. *; Valeria, m.

Maxima zilei: Adevăratul element magic în cadrul relaţiilor este să nu-i judeci pe ceilalţi.( Wayne Dyer )

Curs BNR:
1 Euro – 4. 5289 lei
1 Dolar American (USD) – 4. 1565 lei

Ultimele stiri / locale

    Ultimele stiri nationale

    Newsletter

    Daca doresti sa primesti zilnic fluxul cu cele mai importante stiri din editia on-line a Ziarului de Vrancea inscrie-te aici cu adresa ta de e-mail