Home | Social | Este nevoie de sânge RH negativ!

Este nevoie de sânge RH negativ!

Publicat de 420 vizualizari 0 comentarii
Dimensiune text: Decrease font Enlarge font
Donatorii de sânge beneficiază de un set complet de analize gratuite. Donatorii de sânge beneficiază de un set complet de analize gratuite.

Anul a început destul de bine la Centrul de Transfuzie Sanguină (CTS) Vrancea. Astăzi au trecut pragul Centrului de Transfuzie nu mai puţin de 25 de persoane care au donat sânge, şi deşi numărul este îmbucurător cel puţin pentru început de an, există în continuare probleme la stocul de sânge pentru grupele negative.

"Ieri, Spitalul Judeţean a luat ultima pungă de sânge grupa AB negativ. Probleme sunt în general pe toate grupele negative”, ne-a declarat Georgiana Marin, purtător de cuvânt al CTS Vrancea. Recoltarea de sânge se face dimineaţa, după un mic dejun uşor (ceai, cafea, biscuitţi) fără grăsimi. Potenţialii donatori sunt aşteptaţi zilnic, între orele 08.30-12.00, la sediul CTS Vrancea. Donatorii permanenţi trebuie să ştie că pot dona sânge la fiecare două luni, în cazul bărbaţilor, respectiv la fiecare trei luni, în cazul femeilor. Donarea reprezintă un adevărat beneficiu pentru sănătate, fiind calea cea mai rapidă de regenerare a sângelui. Odată cu recoltarea de sânge, donatorul beneficiază şi de un set complet de analize gratuite, dar şi de o zi liberă la muncă şi tichete de masă în valoare de 65,45 lei. (Dana LEPĂDATU)   
   

Subscribe to comments feed Comentarii (0 publicate)

total: | afişare:

Spune-ţi părerea despre acest articol!

Te rog să introduci codul din imagine:

Caută articole

  • Trimite unui prieten Trimite pe mail
  • Versiune pentru imprimantă Versiune pentru imprimantă
  • Versiune text Versiune text

VOTEAZĂ ACEST ARTICOL

0

Soarele răsare: 6.57
Soarele apune: 19.36

Calendar creștin- ortodox: Sf. Cuv. Ioan Scărarul; Sf. Prooroc Ioad; Sf. Euvula (Dezlegare la ulei şi vin)
Calendar catolic: Ss. Ioan Climac (Scărarul), abate; Leonard Murialdo, pr.

Maxima zilei: “Eu am crezut întotdeauna în adevăr. Trebuie să ai curajul să priveşti realitatea în faţă. Fără acest curaj, viaţa nu are sens. Oamenii care ne fac cel mai mult rău sunt aceia care, vrând să ne protejeze, ne ascund adevărul.” (Agatha Christie)

Curs BNR:
1 Euro – 4.5575 lei
1 Dolar American (USD) – 4.2232 leiUltimele stiri / locale

    Ultimele stiri nationale

    Newsletter

    Daca doresti sa primesti zilnic fluxul cu cele mai importante stiri din editia on-line a Ziarului de Vrancea inscrie-te aici cu adresa ta de e-mail