Social

Tradiţia Pomului de Crăciun pentru copiii cu diabet continuă

Dana Lepădatu
23 nov 2016 1323 vizualizări
30 de copii diagnosticaţi cu diabet sunt invitaţi în acest an la Petrecerea Pomului de Crăciun, o tradiţie a Centrului Judeţean de Diabet

Copiii care luptă zi de zi cu diabetul vor primi şi în acest an cadouri de la Moş Crăciun. Tradiţia începută cu 15 ani în urmă de regretatul medic Gheorghe Cocioabă este continuată şi în acest an de Centrul Judeţean de Diabet din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă “Sf. Pantelimon” Focşani şi ca un remember în amintirea medicului care s-a ocupat mulţi ani nu numai de aceşti copilaşi, dar şi de toţi pacienţii cu diabet. În total, 30 de copii cu varste pană în 12 – 13 ani sunt aşteptaţi cu multe cadouri de la Moş, pe 16 decembrie, la petrecerea care va fi organizată şi în acest an la Restaurantul Intim. Multe dintre aceste daruri vor fi oferite prin amabilitatea unor sponsori deja consacraţi, dar şi persoane particulare care au în familie bolnavi de diabet. O contribuţie importantă va veni şi din partea Primăriei  Municipiului Focşani. La nivelul judeţului Vrancea sunt diagnosticate în jur de de 12.000 de cazuri de diabet de toate tipurile, din care circa 2100 primesc insulină, restul trebuind să urmeze dietă sau tratament ADO. Diabetul la cei mici este însă cel mai problematic, iar în acest caz implicarea părinţilor este vitală. În evidenţele Centrului se află în prezent circa 60 de copii şi adolescenţi cu varste de pană în 18 ani, din care 30 de copii au sub 12 ani. Diabetul la copii este o afecţiune destul de gravă care, netratată, se poate agrava şi poate duce chiar la deces. Diabetul este o boală cronică autoimună care provoacă creşterea nivelului zahărului din sange. Diabetul tip 1 este mai frecvent la copii în timp ce tipul 2 este mai frecvent la adulţi, în mod special după 40 ani. Statisticile arată că o persoană din 300 poate dezvolta un tip de diabet, dar una din 20 prezintă un risc crescut dacă are bolnav un părinte sau o rudă apropiată. (Dana LEPĂDATU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.