Social

Salvează o viaţă: direcţionează 20% din impozitul pe profit al companiei tale

Ziarul de Vrancea
7 ian 2016 1382 vizualizări
Asociaţia „Salvează o inimă” şi-a propus ca în 2016 să continue proiectul umanitar unic în ţara noastră şi invită companiile să se alăture iniţiativei

Asociaţia “Salvează o inimă”, în parteneriat cu importante clinici la nivel naţional şi internaţional, a desfăşurat în 2015 proiectul umanitar “Să fim oameni”. Prin intermediul acestuia au fost salvaţi peste 50 de copii români cu malformaţii grave. În cadrul programului, derulat exclusiv în mediul online, pe platforma de donaţii www.salveazaonima.ro, s-au alăturat peste 50.000 de persoane şi companii româneşti şi internaţionale. Donaţiile înregistrate au fost de peste 350.000 de euro.

10 operaţii pentru copiii cu malformaţii la inimă

Tot în 2015, Asociaţia din România a derulat, în parteneriat cu Fundaţia Trafigura, campania internaţională “Save a Heart” (Salvează o inimă), în cadrul căreia orice donaţie înregistrată pe platforma proiectului era dublată de fundaţia internaţională. Campania a fost promovată de iniţiatori, printr-o acţiune sportiv-umanitar, la Maratonul Internaţional de la Lausanne 2015, iar fondul de 41.166 de euro a fost direcţionat pentru operaţiile a 10 copii din România care prezentau malformaţii grave ale inimii.

Redirecţionează 20% din impozitul pe profit

Asociaţia „Salvează o inimă” şi-a propus ca în 2016 să continue proiectul umanitar unic în ţara noastră şi invită companiile să se alăture iniţiativei, prin redirecţionarea a 20% din impozitul pe profit către salvarea copiilor cu malformaţii grave. Sponsorizarea este total deductibilă din impozitul pe profit datorat statului român, dacă se încadrează în limita a 0,3% din cifra de afaceri, pe baza unui contract de sponsorizare.

Proiectul care salvează vieţi

Asociaţia “Salvează o inimă” a fost înfiinţată la data de 17 decembrie 2012, de către un tânăr din judeţul Botoşani şi “îşi doreşte să reunească sub acelaşi acoperiş un număr cât mai mare de profesionişti din diferite domenii, oameni bine pregătiţi şi motivaţi, oameni de bine, oameni simpli, cinstiţi şi oneşti, oameni care cu suflet şi dedicare pot ajuta în campaniile şi proiectele noastre şi astfel, împreună, să ne atingem scopul final de a lăsa copiilor noştri o moştenire valoroasă, mărturie a faptului că noi, oamenii, comunitatea în ansamblul ei, suntem tot ce trebuie şi suficient pentru ca lucrurile să meargă într-o direcţie bună”, se arată într-un comunicat remis Ziarului de Vrancea. Ajutat de un IT-ist român, inginer la Google, Vlad Plăcintă a creat o platformă de donaţii online unică în România. Cei care contribuie financiar la ajutorarea copiilor cu malformaţii, pot afla în timp real ce se întâmplă cu banii lor, din momentul în care au fost transferaţi şi până când se repartizează unui caz. Până în prezent, 40 de cazuri au fost finalizate, iar alte 53 aşteaptă să fie soluţionate. Mai multe detalii despre campaniile umanitare ale Asociaţiei “Salvează o inimă”, cât şi informaţii despre sponsorizarea proiectului găsiţi pe www.salveazaoinima.ro. (Diana DEDIU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.