Social

Cand se pot solicita bani pentru fertilizare in vitro? Se reia programul derulat de Ministerul Sănătăţii

Raluca Manolache
25 mai 2015 1018 vizualizări
Cuplurile pot obţine fonduri prin Ministerul Sănătăţii pentru tratamentul infertilităţii prin aplicarea procedurii de fertilizare in vitro şi embriotransfer

Femeile care îşi doresc un copil şi nu-l pot avea pe cale naturală îşi pot pune speranţa în fertilizarea in vitro cu bani de la stat. Aceasta pentru că Ministerul Sănătăţii a decis reluarea subprogramului naţional pentru fertilizarea in vitro şi embriotransfer. Astfel, reluarea subprogramului va veni în ajutorul cuplurilor care nu pot avea copii. Aşa cum este prevăzut în ordinul oficialilor de la Bucureşti, 300 de cupluri vor beneficia de fertilizare in vitro şi embriotransfer. „Pe parcursul anilor au existat cupluri care s-au adresat Direcţiei de Sănătate Publică în vederea accesării acestui subprogram. De menţionat este faptul că toate cuplurile interesate, în conformitate cu legislaţia actuală, trebuie să se adreseze unităţilor sanitare care implementează acest subprogram. Ministerul Sănătăţii urmează să stabilească lista acestora în vederea implementării subprogramului FIV/ET. Beneficiarii acestui subprogram sunt cuplurile infertile, definite drept cuplurile care nu au avut capacitatea de a se reproduce fără a folosi mijloace anticoncepţionale timp de 1 an de activitate sexuală neprotejată sau cărora li s-a diagnosticat o afecţiune incompatibilă cu reproducerea pe cale naturală, de căre un medic specialist în obstetrică - ginecologie cu competenţă în tratamentul infertilităţii cuplului şi reproducere umană asistată medical”, a precizat dr. Cătălin Graur, directorul DSP Vrancea. S-au stabilit însă criteriile de eligibilitate astfel:
 - cupluri infertile care au indicaţie pentru efectuarea procedurii FIV/ET,
 - membrii cuplului au calitatea de asigurat
 - cuplu autolog (se exclude donarea de ovocite, de spermă sau mamă surogat);
 - vârsta femeii cuprinsă între 24 şi 40 de ani;
 - indexul de masă corporală al femeii cu valori cuprinse între 20 şi 25;
 - rezervă ovariană în limite normale probată prin valoarea AMH > 1,1 ng/ml.  Contravaloarea costului procedurii FIV/ET în cadrul subprogramului se finanţează la un tarif de 6.188 lei/procedură  FIV/ET. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.