Social

Cat te costă să îţi faci un nou card de sănătate dacă îl pierzi

Raluca Manolache
1 feb 2015 1408 vizualizări
Costul de producţie al cardului este de 2,2 euro şi TVA, iar costul de distribuire este de 2,74 lei şi TVA

Cardul naţional de sănătate poate fi folosit de la 1 februarie de pacienţii care se adresează medicilor de familie, specialişti sau medicilor din spitale. Pană la 31 martie, cardul naţional de sănătate va merge în paralel cu actualul sistem de validare a serviciilor medicale, iar după această dată cardul va deveni unicul instrument de validare a serviciilor medicale. Astfel, în această perioadă furnizorii le vor putea oferi servicii medicale asiguraţilor la sănătate şi în baza adeverinţei de asigurat. Adeverinţa, care este valabilă trei luni, se obţine de la Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Vrancea prin depunerea unei declaraţii pe propria răspundere în care persoana menţionează că refuză cardul de sănătate din motive religioase sau de conştiinţă şi va depune cardul de sănătate, în cazul în care i-a fost distribuit. S-a reglementat şi modul de eliberare a unui nou card, în cazul pierderii, distrugerii sau a modificării datelor personale. Pentru emiterea unui nou document, persoanele vor plăti. Mai exact, costul de producţie al cardului este de 2,2 euro şi TVA, iar costul de distribuire este de 2,74 lei şi TVA. După depunerea documentelor, asiguratul va primi acasă, în termen de 30 de zile, noul card. Între timp, cardul va apărea inactiv în sistem, iar asiguratul va beneficia de servicii medicale în baza unei adeverinţe de înlocuire a cardului de sănătate. Vrancenii care nu au fost găsiţi la domiciliu de către poştaşi se pot adresa CAS Vrancea pentru a solicita plicurile ce conţin cardul naţional de sănătate. Solicitările se pot face de luni pană joi, în intervalul orar 08.30 – 15.00. Aproape 11.500 de plicuri au ajuns la sediul instituţiei din sănătate, din cele 190.000 de plicuri destinate judeţului Vrancea. Există şi o comisie ce poate oferi informaţii despre acest document. Persoanele de contact sunt: Răileanu Mariana, consilier principal, Administrare Contribuţii şi Creanţe 0237/ 227.714, int. 109, cardvn@casvn.ro şi Feraru Aurelia, consilier principal, Administrare Contribuţii şi Creanţe 0237/ 227.714, int. 112, cardvn@casvn.ro.  (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.