Social

Asistenţi cu grad: tot mai mulţi sanitari vor să lucreze în Armată

Raluca Manolache
19 aug 2014 12921 vizualizări
68 de asistenţi medicali se luptă pentru cele 27 de posturi scoase la concurs

Armata vrea asistenţi medicali! 68 de asistenţi medicali generalişti se pregătesc în această perioadă pentru concursul ce va fi organizat la începutul lunii septembrie de Secţia de Instruire şi Perfecţionare Medico-Militară din Focşani, singura instituţie de învăţămant militar pe această specialitate din ţară. Concursul de admitere va fi organizat în vederea ocupării celor 27 de posturi scoase la concurs. Candidaţii, 39 de băieţi şi 29 de fete, au ajuns la această etapă după ce au trecut de testarea psihologică şi cea a aptitudinilor fizice ce s-au desfăşurat la centrele zonale de selecţie şi orientare. Pentru viitorii asistenţi militari vor urma mai apoi şapte luni de pregătire, iar după finalizarea studiilor vor obţine grad militar, dar şi un loc de muncă în sistemul militar. Aceştia vor fi repartizaţi după absolvire în diferite unităţi din ţară. “Stabilitatea locului de muncă şi desfăşurarea activităţii medicale într-un cadru organizat îi determină pe asistenţii medicali să participe şi să acceseze o carieră militară în domeniul lor de activitate, respectiv asistenţă medicală. Perioada de pregătire durează şapte luni, iar după absolvire obţin gradul de subofiţer şi sunt repartizaţi conform nevoilor MApN. Candidaţii au fost informaţi cu privire la activităţile pe care le vor desfăşura în cadrul cursului în cazul în care vor fi admişi, dar şi rigorile militare”, a precizat colonel Liviu Ghimpu, şeful Secţiei de Instruire. Cei care au putut participa la acest concurs au trebuit iniţial să dovedească cu acte că au absolvit o şcoală postliceală sanitară, cu certificat de competenţă profesională ca asistent medical generalist, că nu au fost condamnaţi penal şi că deţin certificat de membru al Ordinului Asistenţilor Medicali din Romania. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.