Politică

Mesajul lui Antonescu pentru Ponta

Ziarul de Vrancea
8 nov 2013 921 vizualizări
"Liberalii nu au datorii faţă de PSD. Asta cu Antonescu - preşedinte putem s-o facem şi singuri"

Liderul PNL, Crin Antonescu, le-a vorbit liberalilor din Teleorman despre viitorul USL, spunându-le că “speră să nu fie nevoie”, dar poate ajunge preşedinte şi fără sprijinul celor de la PSD, care vorbesc din ce în ce mai des despre un candidat social-democrat la prezidenţiale. Liberalul a ţinut să precizeze că atunci când social-democraţii vorbesc de susţinerea unui candidat la preşedinţie, trebuie să se gândească la faptul că îşi ţin sau nu cuvântul dat.

 

Liderul PNL, Crin Antonescu, le-a vorbit liberalilor din Teleorman despre viitorul USL, spunându-le că “speră să nu fie nevoie”, dar poate ajunge preşedinte şi fără sprijinul celor de la PSD, care vorbesc din ce în ce mai des despre un candidat social-democrat la prezidenţiale. Liberalul a ţinut să precizeze că atunci când social-democraţii vorbesc de susţinerea unui candidat la preşedinţie, trebuie să se gândească la faptul că îşi ţin sau nu cuvântul dat.

“O să vă spun şi dumneavoastră ce le-am spus şi prietenilor din PSD şi sper să nu vă supăraţi nici dumneavoastră: sunt lucruri mai mari de făcut şi mai grele, pentru acelea e nevoie de toţi. Asta cu Antonescu preşedinte, sper să nu fie nevoie, dar putem s-o facem şi singuri”, a fost mesajul transmis de Antonescu.

Discursul său a venit la câteva ore după ce s-a întâlnit cu Victor Ponta pentru câteva minute în biroul său de la Senat. Premierul a trecut în vizită la preşedintele Senatului pentru a arăta presei că nu sunt supăraţi.

Antonescu le-a mai spus liberalilor că sunt tensiuni şi frământări în USL, şi că “nu este un moment foarte liniştit pentru USL”.

Liderul PNL le-a mai spus colegilor de partid, că PNL are obligaţia ca USL să-şi atingă toate obiectivele.

„Suntem datori cu acest lucru nu partenerilor noştri, cei din PSD. Noi nu avem datorii faţă de PSD, toate obligaţiile asumate de noi în raport cu partenerii din PSD au fost respectate întru totul până în acest moment, am avut şi avem şi avem de gând în continuare să avem un comportament ireproşabil ca parteneri în această coaliţie”, a afirmat Antonescu.

Liberalul a vorbit şi despre obiectivele USL, care nu au fost doar ca Ponta să ajungă premier şi Antonescu preşedinte.

“Astăzi, când de o bună bucată de vreme vedem o întreagă discuţie generată de afirmaţii, declaraţii, tot felul de alte lucruri, că PSD-ul e un partid aşa de mare încât nu poate să aibă preşedinte, că PSD-ul s-a supărat că nu ştiu ce am spus eu, că PSD-ul ar putea să facă guvern şi singur, că PSD-ul e..PSD-ul.  Ştim ce este PSD-ul şi ştiam ce este PSD-ul în momentul în care am încheiat această alianţă.  Nu cred că eventual, cu excepţia celor foarte tinei dintre noi, nu ştiam că ne înhămăm la o treabă grea. Ştiam foarte bine că ne aliem cu un partid foarte complicat de ţinut într-o alianţă şi cu care este dificil şi de negociat şi de urmărit respectarea negocierilor, un partid puternic, un partid ambiţios, un partid cu fel şi fel de oameni.  Aşadar, aceasta nu e o scuză şi, în momentul în care repet, apar asemenea discuţii din ce în ce mai complicate, din ce în ce mai grave, eu cred că noi, Partidul Naţional Liberal avem de făcut aceleaşi lucruri pentru că o spun clar, dragii mei…şi dacă Uniunea Social Liberală rezistă acestor tensiuni, acestor provocări, acestor ameninţări, acestor intrigi şi dacă doamne fereşte nu rezistă, Partidul Naţional Liberal rămâne Partidul Naţional Liberal. Acelaşi”, a subliniat Antonescu.

El a ţinut să precizeze că PNL nu depinde de USL şi de PSD.

“Astăzi, România este mai respectată în lumea asta. Suntem acolo? Nu. Am ajuns acolo? Nu. Aceasta este ţinta noastră, aşa încât atunci când discuţia se poartă dacă PSD o să-l susţină pe Crin Antonescu la Preşedinţie sau nu, ceea ce înseamnă, nu ştiu de ce unii lideri PSD spun acest lucru, poate nu-şi dau seama, dar asta înseamnă să discutăm dacă PSD are sau nu are cuvânt. Nu în faţa noastră, în faţa României”, a afirmat liberalul.

Replica PSD transmisă prin Dragnea

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, le-a spus aleşilor locali ai social-democraţilor că anul viitor urmează două alegeri foarte importante: europarlamentare şi prezidenţiale şi că acestea trebuie câştigate pentru PSD. Declaraţia sa vine la doar câteva ore după ce preşedintele PSD, Crin Antonescu, a transmis de la Teleorman că PSD trebuie să-şi respecte cuvântul dat în faţa PNL în privinţa USL şi că dacă acest lucru nu se întâmplă, Antonescu poate ajunge preşedintele ţării şi fără ajutorul PSD.

"Anul viitor vom avea doua alegeri importante în România, alegeri europarlamentare şi alegeri prezidenţiale. Sunt absolut convins că aşa cum aţi făcut mereu, primarii PSD ne vor face să câştigăm şi alegerile europarlamentare şi alegerile prezidenţiale pentru PSD", a fost replica lui Dragnea în faţa tuturor aleşilor locali, dar şi în faţa premierului Ponta.

 

www.gandul.info


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.