Politică

Deputatul PNL Laurenţiu Ţigăeru-Roşca,după tragedia din cartierul Sud al Focşaniului

Ziarul de Vrancea
30 oct 2013 3097 vizualizări
"Siguranţa cetăţenilor trebuie să fie prioritară!"

 

Pe de 22 noiembrie 2011, Primăria Focşani informa cetăţenii municipiului, printr-un comunicat de presă, că vor începe lucrările de reabilitare a sistemului de termoficare, lucrări ce au ca termen de finalizare luna decembrie a acestui an, urmând a fi monitorizate până la sfârşitul anului 2014.Primarul Decebal Bacinschi declara că “obţinerea acestei finanţări din fonduri europene a fost o etapă necesară în dezvoltarea Focşaniului, pentru că ne-am angajat să ne dezvoltăm cu înţelepciune, fără să afectăm viitorul copiilor noştri. (…) Bani europeni înseamnă reguli de execuţie europene, aşa că vă invit să fiţi alături de noi pas cu pas în progresele pe care le vom face.”

Locul în care şi-a găsit sfârşitul focşăneanul de 63 de ani...

Locul în care şi-a găsit sfârşitul focşăneanul de 63 de ani…

Situaţia tragică în care un om a fost găsit decedat într-una din excavaţiile realizate cu prilejul acestor lucrări mă face să mă întreb dacă acestea sunt regulile de execuţie europene şi modul de dezvoltare înţelept sau noi, locuitorii municipiului Focşani, am fost minţiţi în legătură cu modul în care se vor desfăşura aceste lucrări.

Într-o recentă vizită în oraşul Koln din Germania am făcut o fotografie şi va invit să urmăriţi modul în care autorităţile de acolo protejează atât cetăţenii, cât şi lucrătorii şantierelor de eventualele pericole. 

Koln, Germania

Koln, Germania

Însă, sentimentul meu este că în Focşani, nici măcar legile româneşti nu sunt respectate şi somez autorităţile cu atribuţii de control in domeniu, să demareze controale şi anchete riguroase, să facă publice rezultatele acestora şi să sancţioneze aprig vinovaţii! La fel cum se întâmplă în majoritatea ţărilor europene, transmit autorităţilor locale că au obligaţia de a acţiona proactiv în folosul cetăţeanului şi nu reactiv, după ce astfel de evenimente tragice au loc.

Echipa mea a fost astăzi în cartierul Sud, dar şi în alte zone din oraş. Locuitorii din zona unde a avut loc evenimentul din noaptea de luni spre marţi au relatat că gropile nu erau împrejmuite cu gard de protecţie, nici măcar semnalizate cu plasă reflectorizantă şi că societatea care execută lucrările din zonă a acţionat în acest sens abia după ce evenimentul a avut loc.

Strada Tinereţii

Strada Tinereţii

Strada Constructorului

Strada Constructorului

De asemenea, am aflat că bărbatul găsit decedat nu este singura victimă a acestor şantiere, oamenii povestindu-ne cazul unei copile din zonă care şi-a fracturat un braţ după ce a căzut într-un şanţ neprevăzut cu gard de protecţie. Mai mult, am identificat şi alte zone unde cetăţenii, în special bătrânii şi copii, persoane care pot fi predispuse la astfel de accidente, se află în pericol, în orice moment, datorită gropilor şi şanţurilor fără gard de protecţie, semnalizate deloc sau într-un mod superficial sau a căror semnalizare este vizibilă doar pe timp de zi.

Îmi exprim speranţa că după acest eveniment tragic autorităţile locale vor reuşi să implementeze ca principal obiectiv pentru locuitorii municipiului Focşani, siguranţa cetateanului, acest concept cuantificabil, deloc nou sau abstract. Îmi propun să trăim într-un oraş european, un oraş cu standarde de viaţă şi de protecţie a cetăţenilor la nivel european.

B-dul Bucureşti

B-dul Bucureşti

B-dul Unirii

B-dul Unirii

Aleea 1 Iunie nr. 4

Aleea 1 Iunie nr. 4

Aleea 1 Iunie

Aleea 1 Iunie

Strada Constructorului 1

Strada Constructorului 1

 

www.tigaeru.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.